Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی وزارت خارجه افغانستان از ادامه اظهارات غیرمسلکی وزیر داخله پاکستان

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه افغانستان امروز چهارشنبه (۳۰سرطان) دریک اعلامیه یک‌بار دیگر نگرانی شدید خود را در مورد ادامه اظهارات غیرمسلکی وزیر داخلهه پاکستان در پیوند به قضیه ربودن دختر سفیر افغانستان در اسلام‌آباد ابراز کرده است.

دراعلامیه وزارت خارجه آمده است که :”در حالی‌که روند تحقیق هنوز تکمیل نگردیده است و مجرمان بازداشت نگردیده اند، ادامه اظهارات یکجانبه و پیش‌داوری‌های غیرمسلکی شفافیت تحقیقات را زیر سوال برده و سبب افزایش بی‌اعتمادی خواهد شد.”

دراعلامیه همچنان آمده است که شکنجه روحی و جسمی بانو سلسله علی‌خیل در گزارش‌ شفاخانه‌ها به‌صورت واضح درج گردیده است. ما انتظار داریم تا قبل از تکمیل تحقیقات، از پیش‌داوری‌های غیرمسلکی خودداری شود و در عوض همه تلاش‌ها در راستای دستیابی به مدارک و تکمیل روند تحقیقات و همچنان بازداشت و محاکمه عاملان قضیه معطوف گردد.”

در اعلامیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان متعهد به همکاری همه‌جانبه در روند تحقیق از طریق همکاری هیأت‌های دو طرف می‌باشد.

اعلامیه افزوده است که:” ما امیدواریم تا دلایل وقوع حادثه و نتایج بررسی‌ها، بر مبنای یافته‌های هیأت‌های دو کشور، به زودی تکمیل و اعلام گردد.”

این درحالی است که شیخ رشید احمد، وزیر داخله پاکستان، روز گذشته ( سه‌شنبه ۲۹ سرطان) در یک نشست خبری گفته است که، بر اساس تحقیق آنها هیچ‌گونه شواهدی به دست نیامده که نشان دهد، این رویداد آدم‌ربایی بوده است.

به گفته وزیر داخله پاکستان، سلسله علی‌خیل دختر نجیب‌الله علی‌خیل سفیر افغانستان در اسلام آباد، پس از بیرون شدن از خانه، هر لحظه از انترنت استفاده می‌کرده.

او گفته هدف از این حادثه فقط “بدنام سازی” پاکستان بوده است.

وزیر داخله پاکستان افزوده که بانو علی‌خیل هنگامی که از خانه بیرون شده، چهار مرتبه موترهای تکسی را تبدیل کرده و در این جریان، به جز راننده‌ها هیچ‌کس دیگری در داخل موتر حضور نداشته.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!