Connect with us

تجارت

هشدار بانک جهانی از رکود اقتصادی در سال ۲۰۲۳

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲۱, ۱۴۰۱)

بانک جهانی روز سه‌شنبه (۲۰ جدی) هشدار داد که اقتصاد جهانی در سال روان میلادی “به گونه‌ای خطرناک” به رکود نزدیک می‌شود رشد اقتصادی در سراسر جهان از جمله اقتصادهای برتر— ایالات متحده، اروپا و چین— ضعیف‌تر خواهند شد.

بانک جهانی که برای پروژه‌های توسعه‌ای کشورهای فقیرتر قرضه فراهم می‌کند، در گزارش سالانهٔ خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی در سال جاری میلادی تقریباً به ۵۰ در صد کاهش خواهد یافت. این بانک قبلاً پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی سه در صد خواهد بود، اما حالا این پیش‌بینی به ۱.۷ درصد تقلیل یافته است.

اگر این پیش‌بینی درست ثابت شود، پس از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ و سپس بحران اقتصادی ناشی از همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، این سومین ضعیف‌ترین رشد سالانه در اقتصاد جهان در سه‌ دههٔ گذشته خواهد بود.

بر اساس این پیش‌بینی، ایالات متحده در سال روان احتمالاً از رکود اقتصادی جلوگیری کند، اما رشد اقتصادی این کشور فقط صفر اعشاریه پنج در صد خواهد بود.

با آنهم، ضعف اقتصاد جهانی، افزایش قیمت کالا‌ها و افزایش نرخ بهره بانکی برای قرضه‌، احتمالاً کسب و کار و در نهایت مصرف‌کنندگان را در امریکا متاثر خواهد کرد.

در عین حال، اگر مریضی کووید-۱۹ افزایش یابد و یا جنگ روسیه در اوکراین وخیم‌تر شود، ایالات متحده نیز در برابر اختلالات بیشتر زنجیره تامین کالا‌‌ها آسیب پذیر خواهد شد.

بر اساس این گزارش بانک جهانی،‌ اروپا که از مدت‌ها به اینسو صادرکننده اصلی به چین بود، احتمالاً از اقتصاد ضعیف‌تر چین متاثر خواهد شد.

گزارش بانک جهانی همچنین به افزایش نرخ بهره در اقتصادهای توسعه‌یافته مانند ایالات متحده و اروپا اشاره کرده گفته است که این وضعیت موجب جذب سرمایه‌گذاری از کشورهای فقیرتر می‌شود و در نتیجه، کشور‌های فقیر را از سرمایه‌گذاری داخلی که برای این کشورها حیاتی شمرده می‌شود، محروم می‌کند.

در عین حال،‌ در این گزارش گفته شده است افزایش نرخ‌های بهره رشد را در کشورهای توسعه‌یافته در زمانی که حمله نظامی روسیه به اوکراین قیمت‌ مواد غذایی را در سطح جهان افزایش داده است، کند خواهد کرد.

دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی، به خبرنگاران گفت که تهاجم روسیه به اوکراین هزینه‌های بزرگ جدیدی را ایجاد کرده است. به گفتهٔ مالپاس،‌ چشم انداز رکود اقتصادی به خصوص برای فقیر‌ترین کشور‌های جهان که کاهش فقر در این کشورها متوقف شده است،‌ ویرانگر خواهد بود، زیرا مردم کشورهای فقیر به برق، کود کیمیایی، غذا و سرمایه دسترسی اندک دارند. به گفته‌ٔ این مقام ارشد بانک جهانی،‌ رکود اقتصادی در کشور‌های فقیر احتمالاً طولانی‌تر خواهد بود.

بر اساس گزارش بانک جهانی،‌ تاثیرات رکود اقتصادی در کشور‌های فقیر مانند صحرای افریقا که محل زندگی ۶۰ در صد فقرای جهان است، شدیدتر خواهد بود.

پیش‌بینی بانک جهانی نشان می‌دهد که رشد اقتصادی در سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ فقط ۱.۲ در صد خواهد بود، وضعیتی که رشد فقر را احتمالاً افزایش خواهد داد.

رییس بانک جهانی گفته است که رکود اقتصاد جهانی و کاهش سرمایه‌گذاری عواقب ویرانگر را در قسمت صحت، افزایش فقر و زیربناها را در پی خواهد داشت. او گفت که در صدد منابع مالی بیشتر است تا برای کشور‌های فقیرتر، با شرایط سهل‌تر قرضه‌های بیشتر فراهم شود.

تجارت

شارژدافیر سفارت پاکستان: هیاُت پاکستانی با امارت اسلامی روی همکاری‌های تجاری و ترانزیتی توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

عبیدالرحمان نظامانی، شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل ناوقت روز چهارشنبه (۸حمل) در یک پیام ویدیویی گفته است که هیاُت پاکستانی در کابل با مقام‌های امارت اسلامی بر تامین منافع مشترک و تسهیل تجارت دوجانبه توافق کرده است.

این هیاُت دو روز پیش به رهبری محمدخرم آغا، معین وزارت تجارت پاکستان وارد کابل شد.

شارژدافیر سفارت پاکستان در پیام ویدیویی افزوده است که «سفر هیاُت پاکستانی به افغانستان موفق بود.»

آقای نظامانی این سفر را بخشی از تلاش‌های پاکستان برای ایجاد روابط قوی با افغانستان در بخش‌های تجارت دو جانبه و ترانزیت توصیف کرد.

او گفت: «دو طرف توافق کردند که باهم روی منافع مشترک کار کنند. افغانستان و پاکستان توافق کردند که در شماری از بخش‌ها، تجارت دوجانبه و ترانزیت را تسهیل کنند.»

هیاُت پاکستانی به رهبری معین وزارت تجارت این کشور روز دوشنبه (۶حمل) به کابل آمد و روز گذشته با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه هم دیدار کرد.

ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه در شبکه ایکس خود نوشت که آنها در دیدار روز سه‌شنبه درباره تقویت روابط تجاری، ترانزیتی و اقتصادی صحبت کردند.

به گفته او، آقای متقی در دیدار با معین وزارت تجارت پاکستان درباره مشکلات ترانزیتی و راه‌حل آن «به صورت مفصل» توضیح داد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود که خرم آغا وعده داد که برای حل مشکلات ترانزیتی راه‌حلی «در اسرع وقت» پیدا خواهد شد.

این هیاُت پاکستانی به دنبال حملات هوایی پاکستان به دو ولایت شرقی افغانستان و بروز تنش در روابط دو طرف، به دعوت رسمی وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی به کابل سفر کرده است.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی شرکتی ۷۷ ترکی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌ سمنت جوزجان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

شرکت ۷۷ ترکیه می‌خواهد که در پروژه‌ سمنت منطقه‌ یتیم تاق ولایت جوزجان سرمایه‌گذاری کند. مسوولان این شرکت در دیدار با سرپرست وزارت معادن و پترولیم خواهان همکاری شده‌اند.

در همین‌حال، شهاب‌الدین دلاور ضمن وعده همکاری در امضای قرارداد پروژه سمنت یتیم‌تاق، خواهان ارایه طرح با تعهدات و تطبیق خدمات اجتماعی بهتر و محیط زیست از سوی این شرکت شده‌ است.

شرکت ۷۷ ترکیه از چندین سال بدینسو در پروژه‌های تولید برق در افغانستان کار می‌کند.

حالا این شرکت علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در بخش معادن کشور نیز شده است.

شماری از صنعت‌کاران می‌گویند که هرگاه سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش تولید سمنت صورت گیرد نه‌تنها که نیازمندی داخلی برآورده شده، بلکه سمنت کشور به بیرون نیز صادر خواهد شد.

در حال حاضر کار در ولایت‌های کندهار، پروان و هرات در بخش تولید سمنت جریان دارد و کار تولید سمنت با سکتور خصوصی عقد گردیده است.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: در نشست مشترکی با هیأت وزارت تجارت پاکستان تلاش می‌شود تا به مشکلات موجود راه حل اساسی پیدا شود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۳)

مقام‌های وزارت صنعت و تجارت کشور روز سه‌شنبه (۷حمل) در نشست مشترکی با هیأت وزارت تجارت پاکستان درکابل پیرامون حل چالش‌های به میان آمده در روابط تجارتی دو کشور بحث و گفتگو کردند.

سرپرست وزارت صنعت تجارت کشور می‌گوید که به دلیل تنش‌های اخیر سیاسی روابط تجارتی و ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان با مشکل رو‌به‌رو شده و در این نشست تلاش می‌شود تا به مشکلات موجود راه حل اساسی پیدا شده و نیز مسایل تجارتی از موضوعات سیاسی دور ساخته شود.

پس از آنکه تنش‌های اخیر سیاسی و نظامی میان افغانستان و پاکستان بر فعالیت‌های تجارتی و ترانزیتی دو کشور سایه افگند، هیأتی به رهبری معاون وزارت تجارت پاکستان به دعوت رسمی وزارت صنعت و تجارت کشور به کابل آمده تا پیرامون چالش‌های به میان آمده و راه‌های حل آن بحث و گفتگو کنند.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در نشست با هیأت پاکستانی تمامی مسایل تجارتی، ترانزیتی و اقتصادی میان دو کشور به بحث گرفته خواهد شد و تلاش می‌شود که مسایل تجارت را از موضوعات سیاسی دو نگهدارند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که:«ما می خواهیم روی موضوعاتی که خصوصاً در عرصه تجارت و ترانزیت است صحبت داشته باشیم و همه موضوعاتی که مربوط به تجارت است ما در اولویت خود قرار بدهیم و دو ملت که روی بعضی از موضوعات متضرر می‌شوند، ما تلاش می‌کنیم که تجارت و ترانزیت را از موضوعات سیاسی جدا بسازیم.»  

آقای عزیزی ابراز امیدواری می‌کند که نشست شان با هیأت پاکستانی بتواند برای حل چالش‌های موجود کمک کند و روابط تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور بهبود و گسترش یابد.

به باور کارشناسان اقتصادی از آنجایی‌که افغانستان مسیر ترانزیت میان آسیای مرکزی و آسیای جنوبی قرار گرفته است امارت اسلامی می‌تواند از آن منحیث فشار بالای پاکستان استفاده کرده تا بتواند مانع مشکل آفرینی پاکستان در برابر تجارت افغانستان شود.

سید مسعود، کارشناس اقتصادی می‌گوید که:«به همین وسایل که ما داریم بالای پاکستان فشار وارد شود تا آن قراردادی که بین ما و پاکستان امضاء شده است و آنها مجبور شوند که تطبیق نمایند ما باید از این قرارداد استفاده بکنیم و استفاده درست و نه باید احساساتی شویم و نه هم حرفهای دشمنانه بزنیم بلکه ما حق خود را می‌خواهیم.»

بر بنیاد اطلاعات مقام‌های وزارت صنعت و تجارت در این نشست قرار است در مورد قرارداد تجارت ترجیحی PTA اجرای سند پذیرش موقت یا TAD نهایی سازی مذاکرات درباره‌ی APPTA تعیین تاریخ اجرای ترانزیت هوایی، عملیات ۲۴ ساعته در بنادر تورخم، چمن و سپین بولدک، لغو اقدامات اخیر دولت پاکستان در مورد تجارت و ترانزیت افغانستان و سایر موضوعات تجارتی میان دو کشور بحث و گفتگو خواهند شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!