Connect with us

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل از بدتر شدن وضعیت افغانستان پس از خروج نیروهای خارجی

منتشر شده

در

سازمان ملل متحد از احتمال افزایش آوارگان ناشی از خشونت ها در افغانستان هشدار می‌دهد.

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که این سازمان در حال برنامه ریزی در داخل و بیرون از افغانستان از بهر مدیریت آوارگان جنگ است.

فیلیپو گراندی سرپرست این نهاد با اشاره به حمله مرگبار هفته گذشته به یک نهاد ماین‌روبی که در نتیجه ده نفر کشته شد گفته است: “این نشانگر غم‌انگیز خشونتی است که شاید بار دیگر در حال بروز در افغانستان باشد و با خروج نیروهای بین‌المللی احتمالا بدتر هم خواهد شد. بنابر این ما در حال برنامه‌ریزی در داخل کشور برای آوارگی بیشتر و در کشورهای همسایه در صورت عبور مردم از مرزها هستیم.”

در سوی دیگر، میزان بلند خشونت ها مردمان زیادی را در بخش های از کشور، از دسترسی داشتن به کمک های بشر دوستانه محروم ساخته است.

سازمان ملل متحد، گفته که ۱۸.۴ میلیون نفر در افغانستان که تقریبا نیمی از جمعیت این کشور می‌شوند، نیازمند به کمک‌های بشردوستانه استند.

مارک لوکاک ، رییس کمک های سازمان ملل میگوید: ” تا چند سال پیش توجه بیشتر جهانی به افغانستان بوده است. این امر اکنون ازهم پاشیده است و این نوعی چالشی است که میتواند رسیدگی به نیازهای افغانستان و جلب حمایت از آنها را با مشکل روبرو بسازد.”

بر بنیاد آمارهای سازمان ملل در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیون پناهنده افغانستان در سراسر جهان ثبت شده‌اند و ۴.۵ میلیون نفر نیز در داخل کشور آواره شده‌اند.

در همین حال آمارهای وزارت مهاجرین افغانستان نشان میدهد که  در شش ماه پسین حدود ۱۸ هزار خانواده  در اثر نبردها آواره شده اند.

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شود که روز گذشته سران ناتو از ادامه پشتیبانی مالی از کابل پس از پایان ماموریت نظامی این سازمان در افغانستان خبر دادند.

این همکاری‌ها شامل حمایت مالی از نیروهای افغان، آموزش برون مرزی برای نیروهای افغان، حضور پایدار غیرنظامی و حفظ زیربناهای مهم عنوان شد.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!