Connect with us

رویداد های اخیر

هند کمیته «تحریم ها علیه طالبان» شورای امنیت سازمان ملل را رهبری می‌کند

منتشر شده

در

Last Updated on: جدی ۲۰, ۱۳۹۹

شورای امنیت سازمان ملل ریاست کمیته تحریم‌ها بر طالبان را به هند سپرده است.

تس تیرمورتی نماینده دایمی هند در سازمان ملل می‌گوید که این کمیته به عنوان مهم ترین اولویت برای دهلی نو است و هند باور دارد که روند صلح افغانستان همزمان با خشونت‌ها پیش رفته نمی‌تواند.

آقای تیرمورتی میگوید: “کمیته تحریم‌ها بر طالبان همواره به عنوان بلندترین اولویت برای هند بوده است. و ما همواره متعهد به یک افغانستان پیشرفته، و صلح آمیز بوده ایم. تمرکز ما در حال حاض بیشتر روی حضور هراس افگنان و خراب کاران است که می خواهند روند صلح افغانتسان را مختل کنند”.

از سوی دیگر در دوحه، کمیته فنی و کاری جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان شنبه رایزنی روی موردهای پیشنهادی دو طرف را آغاز می‌کنند تا روی یک اجندای مشترک برای آغاز مذاکرات به توافق برسند.

گفته می‌شود که آتش‌بس به عنوان اولویت جمهوری اسلامی و نوعیت نظام آینده سیاسی هم‌چون اولویت طالبان مطرح خواهد شد.

رویا رحمانی، سفیر افغانستان در امریکا میگوید: “در قدم نخست مهم این است که برایند گفتگوها چه می باشد. اگر برایند آن یک چیز عملی باشد و یا برایندی باشد که بتواند به خواست، صدا و نیاز مردم پاسخ بدهد می تواند موفق باشد. مردم افغانستان، خواهان آزادی بیان، زندگی مسالمت آمیز و عاری از خشونت هستند.”

فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان هم در کابل سرگرم گفتگو با مقام‌های دولتی و سیاست‌گران است، به تازگی زلمی خلیل‌زاد برای گلبدین حکمتیار پیشنهاد عضویت در شورای عالی مصالحه را داده است.

در این میان، در کابل زمزمه شکل گیری حکومت موقت با هم‌سوی برخی احزاب کلان سیاسی وجود دارد اما کاخ ریاست جمهوری با شکل گیری این گونه حکومت در مخالفت است.

 

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!