Connect with us

رویداد های اخیر

هند یک مرکز تحقیقات زراعتی زیر نام «افغان–هندو» در افغانستان ایجاد می‌کند

منتشر شده

در

هند قصد دارد تا در افغانستان یک مرکز تحقیقاتی زیر نام «افغان–هندو» ایجاد کند که هدف آن پیشبرد تحقیقات زراعتی و ظرفیت‌سازی محلی خواهد بود.

کرن یاداو، شارژدافیر سفارت افغانستان در کابل، این موضوع را در دیدار با عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری کشور مطرح کرده است.

آقای عمری در این دیدار گفت که افغانستان، علاوه بر تحمل بیش از چهار دهه جنگ، به شدت از تغییرات اقلیمی آسیب دیده است. خشکسالی‌ها و آفات زراعتی کمیت و کیفیت محصولات زراعتی کشور را کاهش داده و ضرورت تحقیقات علمی برای توسعه انواع مختلف محصولات زراعتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیم را برجسته ساخته است.

در پاسخ، دیپلومات هندی تعهد سپرد که کشورش روی ایجاد مرکز تحقیقاتی «افغان–هندو» کار خواهد کرد و از پروژه‌های جدید در بخش زراعت حمایت خواهد نمود. وی همچنین وعده داد که برنامه‌های آموزشی حضوری و آنلاین برای ارتقای مهارت‌های متخصصین وزارت زراعت برگزار خواهد شد.

وزیر زراعت کشور از هند خواست تا در تجهیز لابراتوارها، ساخت چک‌دم‌ها و تقویت لابراتوارهای کنترول کیفیت مالداری و صحت حیوانی همکاری کند. وی همچنین خواستار تسهیل ویزه برای تاجران افغان شد که محصولات زراعتی و مالداری کشور را به هند صادر می‌کنند.

کرن یاداو اطمینان داد که تمامی موارد مطرح‌شده از مجاری دیپلوماتیک پیگیری و در آینده نزدیک عملی خواهد شد.

رویداد های اخیر

گل حسن حسن با معاون صدراعظم روسیه درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی گفتگو کرد

Published

on

گل حسن حسن، سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو، در حاشیه اشتراک در مجمع بین‌المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ، به‌گونه جداگانه با الکسی اوورچوک، معاون صدراعظم روسیه، سرگی کاتیرین، رئیس اتاق تجارت و صنایع این کشور و شماری دیگر از مقام‌های روسی دیدار کرد.

سفارت افغانستان در روسیه نوشته است که در این دیدارها درباره گسترش روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه، افزایش فرصت‌ها برای تاجران افغان و حمایت از افغان‌های مقیم و محصلان افغان در شهر سن‌پترزبورگ گفتگو شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست دوستان افغانستان در سازمان ملل؛ بررسی وضعیت سیاسی، اقتصادی و حقوق بشری کشور

در جریان این نشست، بر اهمیت ادامه کمک‌های بشردوستانه، حمایت از مردم افغانستان و پیگیری مسائل مربوط به حقوق بشر تأکید شده است.

Published

on

نمایندگی کانادا در سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نشست «گروه دوستان افغانستان» با حضور نمایندگان کشورهای عضو و نهادهای بین‌المللی برگزار شده است.

براساس این اعلامیه، در این نشست گزارش‌هایی از سوی هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ ارائه شد و اشتراک‌کنندگان وضعیت سیاسی، اقتصادی، بشردوستانه و حقوق بشری افغانستان را مورد بررسی قرار دادند.

نمایندگی کانادا گفته است که این نشست با هدف ارزیابی تحولات جاری در افغانستان و تبادل دیدگاه‌ها درباره چالش‌ها و نیازهای موجود برگزار شده است.

در جریان این نشست، بر اهمیت ادامه کمک‌های بشردوستانه، حمایت از مردم افغانستان و پیگیری مسائل مربوط به حقوق بشر تأکید شده است.

گروه دوستان افغانستان یکی از چارچوب‌های مشورتی در سازمان ملل به شمار می‌رود که در آن کشورهای عضو و نهادهای بین‌المللی درباره وضعیت افغانستان و راه‌های حمایت از مردم این کشور گفتگو می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان وارد مرحله عملی مطالعه امکان‌سنجی دهلیز ترانس‌افغان شد؛ پروژه بزرگ اتصال منطقه‌ای در حال پیشرفت

افزایش دادوستد تجاری میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، از عوامل اصلی نیاز به توسعه زیربناهای ترانسپورتی و ایجاد مسیرهای بدیل ترانزیتی عنوان شده است.

Published

on

ازبکستان اعلام کرده است که مطالعه امکان‌سنجی پروژه دهلیز ترانس‌افغان وارد مرحله عملی شده است؛ پروژه‌ای بزرگ که هدف آن تقویت اتصال ترانسپورتی میان آسیای مرکزی و آسیای جنوبی عنوان می‌شود.

به گفته شوخرخ گلیاموف، معاون وزارت سرمایه‌گذاری، صنعت و تجارت ازبکستان، کارهای میدانی در چارچوب آماده‌سازی این پروژه آغاز شده و تیم‌های تخنیکی موظف شده‌اند تا پایان سال جاری میلادی ارقام مشخص و نتایج عملی را به حکومت‌ها ارائه کنند.

گلیاموف در نشست دوم گفتگوی ترمذ درباره اتصال آسیای مرکزی و جنوبی گفته است که این پروژه یکی از مهم‌ترین و تاریخی‌ترین طرح‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود و می‌تواند نقش کلیدی در گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایفا کند.

او افزوده است که دهلیز ترانس‌افغان تنها یک مسیر ترانسپورتی نخواهد بود، بلکه احتمال دارد در آینده به یک شبکه گسترده ترانسپورتی در داخل افغانستان تبدیل شود.

مقام‌های ازبکستان همچنان تأکید کرده‌اند که این پروژه در هماهنگی با دیگر طرح‌های منطقه‌ای، از جمله خط آهن چین–قرغیزستان–ازبکستان، در حال پیشبرد است.

در همین حال، افزایش دادوستد تجاری میان کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی، از عوامل اصلی نیاز به توسعه زیربناهای ترانسپورتی و ایجاد مسیرهای بدیل ترانزیتی عنوان شده است.

در سال ۲۰۲۵، ازبکستان، افغانستان و پاکستان توافق سه‌جانبه‌ای را در کابل برای تهیه مطالعه امکان‌سنجی خط آهن ترانس‌افغان امضا کردند؛ خطی که قرار است آسیای مرکزی را به بنادر پاکستان وصل کند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که کار روی تمویل پروژه، همکاری با شرکای تخنیکی و نهایی‌سازی مسیرها ادامه دارد و نتایج نهایی مطالعه امکان‌سنجی، اساس تصمیم‌گیری‌های بعدی در مورد تطبیق این پروژه خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!