Connect with us

رویداد های اخیر

هیئت حکومتی روی چگونگی تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل بحث کرد

منتشر شده

در

هیئت تنظیم امور آب امارت اسلامی در نشستی روز یکشنبه (۵ سنبله) روی چگونگی تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل بحث کرده است.

این نشست به ریاست معاون اداری رییس الوزرا و با حضور نمایندگان وزارت های مالیه، آب و انرژی، شهرسازی و مسکن، زراعت ومالداری، احیا وانکشاف دهات، اداره ملی محیط زیست و شرکت دولتی آبرسانی برگزار شده است.

در این نشست در مورد تنظیم امور آب، دسترسی مردم به آب آشامیدنی پاک، تطبیق پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل، میعاد، مصارف و ظرفیت آبی این پروژه و همچنان رفع مشکلات آب آشامیدنی پایتخت بحث شده است.

برطرف ساختن مشکلات تداخل وظیفوی میان نهاد ها در زمینه اعمار منابع، بندها و کانال های آبی و توسعه زراعتی نیز در این نشست مورد بحث قرار گرفته است.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد می‌گوید: «مشکل آب در شهر کابل هم از بُعد کمی و هم از بُعد کیفی وجود دارد و دلایل مختلفی برای این موضوع می‌تواند قابل تحلیل باشد از جمله حفر چاه های خودسر، افزایش جمعیت بدون برنامه ریزی و سیستم آبرسانی ضعیف و غیر معیاری.»

خشکسالی های اخیر و تغییرات اقلیمی سبب شده است تا بسیاری از ولایات با کمبود آب آشامیدنی و زراعتی روبه‌رو شوند. از این رو شکایت مردم از کمبود آب با گذشت هر روز افزایش می‌یابد.

جهاد داد، باشنده ولایت کندهار می‌گوید: «آب اینجا کم است. وضعیت زندگی خوب نیست. می‌خواهیم که به ما کمک صورت گیرد تا وضعیت زندگی مان بهبود یابد.»

در کابل اما آب جاری صحی وجود ندارد و استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی هم سبب شده تا این آب ها کاهش یابد و در برخی نقاط پایتخت تا صد متر هم سطح آب پایین رفته است.

از این رو باشندگان پایتخت برای به دست آوردن آب آشامیدنی از بام تا شام در صف های طولانی انتظار می کشند.

آگاهان هم می‌گویند که تامین آب آشامیدنی در پایتخت یکی از نیاز های جدی است و حکومت باید از ارایه طرح باید وارد عمل شود.

لعل زازی، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «دولت نتوانسته است تا به سیستم‌های که قبلاً فعال شده بود، رسیدگی کند. مردم با مشکلات زیادی مواجه شده اند. آنان دسترسی به آب صحی کافی ندارند. خشکسالی نیز با گذشت هر روز افزایش می‌یابد. این مسئولیت دولت است که به مردم کابل آبرسانی کند و از آب‌های که در جاهای دیگر ضایع می‌شود، استفاده صورت گیرد.»

مدیریت آب های کشور یکی از اولویت های مهم در کشور محسوب می‌شود زیرا تغییرات اقلیمی در جهان سبب کاهش آب و گرمایش زمین شده است از این رو نیاز است تا در سراسر کشور چه آب های زیر زمینی و چه آب های سطحی مدیریت شود.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117