Connect with us

رویداد های اخیر

هیات اعزامی: چرخبال ارتش در بهسود وردک توسط راکت رهبری شده ضد تانک سقوط شده است

منتشر شده

در

یافته‌های هیات اعزامی مجلس نماینده‌گان در پیوند به سقوط چرخ بال ارتش در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک نشان میدهد که آن چرخ بال توسط راکت رهبری شده سقوط داده شده است.

به  اساس این یافته‌‎ها این راکت رهبری شده ساخت روسیه بوده و کشورهای چین و ایران کاپی آن را ساخته و ساحه مذکور نیز در آن زمان زیر نفوذ افراد وابسته به علی پور بوده است.

این در حالی است که حدود یک  قبل یک چرخ بال ارتش در ولسوالی بهسود ولایت میدان وردک آماج قرار گرفت و هشت نظامی به شمول چهار خلبان در آن جان باختند.

مجلس نماینده‌گان پس از سقوط چرخبال هیات را برای چگونه گی سقوط آن چرخبال به ولسوالی بهسود فرستاد.

در گزارش هیات اعزامی این مجلس آمده:

۱- آن چرخبال توسط راکت‌های معمولی نه بل توسط راکت رهبری شده ضد تانگ که ساخت روسیه است و کاپی آن را چین و ایران ساخته اند هدف قرار داده شده است.

۲- در شب رویداد روشنی مهتاب صفر بوده و تنها راکت رهبری شده می تواند به هدف برسد.

۳- محل اصابت راکت دودکش چرخبال بوده که نشان میدهد، راکت حرارت یا امواج صدا را دنبال کرده است.

۴- در گذشته این نوع راکت‌ها در سقوط چرخبال‌های نیروهای هوایی استفاده شده است.

۵- منطقه که از آن به چرخبال شلیک شده است در آن زمان تحت تصرف افراد وابسته به علیپور بوده است.

۶- خلبان‌های این رویداد از بهترین‌های نیروهای هوایی بودند که در ماموریت‌های دشوار بالا مرغاب بادغیس، و نشست در بام بیمارستان چهار صد بستر شرکت داشتند.

علی اکبری جمشیدی، عضو هیات اعزامی مجلس نماینده گان به ولسوالی بهسود، در این باره گفت:” تلاش ما این بود تا حقایق در باره چگونه گی سقوط چرخ بال برملا شود و در این گزارش موارد به گونه بسیار دقیق بررسی شده است.”

اما شماری از نماینده‌گان مجلس تاکید می ورزند که تا کنون مشخص نشده که این راکت رهبری شده ازسوی علی شلیک شده یا خیر

احمد شاه رمضان، یک عضو مجلس نماینده گان،در این مورد گفت:”آماج قرار دادن چرخ بال توسط راکت رهبری شده از توان علی پور نیست و این قسم راکت‌ها را هم در اختیار ندارد.”

شگوفه نورزی، یک عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:”ما خواستار وضاحت بیشتر در باره سقوط چرخ بال استیم و روی گزارش باید بحث‌های بیشتر شود و قرار است در نشست‌های بعدی این بحث بیشتر شود تا سرنخ اصلی در باره چگونه گی چرخ بال پیدا شود.”

هر چند فرمانده علی پور از سوی مسوولان امنیتی متهم به سقوط چرخ بال شد و پس از این رویداد عملیات گسترده در ولسوالی بهسود میدان وردک راه اندازی شد، اما نیروهای امنیتی نتوانستند تا این فرمانده مسلح غیر مسوول را بازداشت نمایند.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!