Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های تند جهانی به بسته شدن پوهنتون‌ها به روی محصلان دختر

منتشر شده

در

بسته شدن درب پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به روی محصلان دختر واکنش‌های تند جهانی را به دنبال داشته است.

سازمان ملل متحد، امریکا، بریتانیا، ناروی، قطر و کانادا با محکوم نمودن این اقدام تاکید کرده اند که محدودیت های روز افزون در برابر شهروندان افغان به ویژه زنان و دختران، امارت اسلامی را از جامعه بین المللی بیگانه خواهد کرد و مشروعیتی را که در انتظار آن استند به آن نخواهند رسید.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته است که منع نیمی از جمعیت از کمک «معنادار» به جامعه و اقتصاد «اثر ویرانگر» بر تمام کشور خواهد داشت و افغانستان را بیشتر به انزوا خواهد کشاند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «این موقف غیر قابل پذیرش، پیامد‌های بیشتری را برای طالبان (امارت اسلامی) در پی خواهد داشت، طالبان (امارت اسلامی) را بیشتر از جامعه ‌بین‌المللی بیگانه خواهد کرد و مشروعیتی را که آنان در آرزوی آن استند، بدست نخواهند آورد.»

از سویی هم ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان این تصمیم را نقض آشکار حقوق بشری خوانده است.

ناروی و قطر نیز تصمیم امارت اسلامی برای بسته شدن درب پوهنتون‌ها به روی دختران را نکوهش کرده اند.

مونا جول، سفیر ناروی در سازمان ملل متحد گفت: «طالبان (امارت اسلامی) با اعمال شان قضاوت می‌شوند، نه با گفتارشان. اگر نیمی از جمعیت حذف شود بحران حقوق بشری تشدید خواهد یافت، اقتصاد افغانستان بدتر خواهد شد و توسعه پایدار در افغانستان ممکن نخواهد بود. امنیت بدون یک دولت مسوول بی معنی خواهد بود.»

رابرت وود، نماینده امریکا درسازمان ملل متحد گفت: «این موضع گیری طالبان (امارت اسلامی) غیرقابل قبول است. تا زمانی که طالبان (امارت اسلامی) به حقوق بشر احترام نگذارند نمی‌توانند انتظار داشته باشند که عضو مشروع جامعه جهانی باشند.»

از سویی هم نماینده دولت بریتانیا در سازمان ملل متحد این تصمیم امارت اسلامی را برای دختران افغان نا امید کننده خوانده است.

باربارا وودورد، نماینده بریتانیا درسازمان ملل متحد گفت: «اقدام تازه طالبان (امارت اسلامی) یک تصمیم فاحش دیگر از نقض حقوق زنان و نا امیدی عمیق برای تک تک دانش‌آموزان دختر درافغانستان است. این گام دیگری برای دور شدن از افغانستان متکی به خود و مرفه است. حالا زمان آنست تا بر تقویت موضع گیری خود وحمایت خواست‌های مردم افغانستان تمرکز جدی صورت بگیرد.»

محمد صادق، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان نیز خواستار تجدید نظر امارت اسلامی درمورد تعلیق تحصیل دختران شده است.

او گفت: «ما به این باوریم که هر مرد و زن حق ذاتی آموزش در مطابقت با احکام اسلام دارد.»

در حالی که بیش از پانزده ماه از روی کارآمدن امارت اسلامی در کشور می گذرد تا کنون هیچ کشوری آنرا به رسمیت نشناخته است. وضع محدودیت ها در برابر زنان و دختران افغان یکی از عوامل جدی عدم مشروعیت جهانی امارت اسلامی تا کنون گفته شده است. دیده شود که با وضع این محدودیت تازه که تعلیق تحصیل دختران است روابط امارت اسلامی با منطقه و جهان به کجا خواهد کشید.

رویداد های اخیر

UN reaffirms commitment to supporting Afghan people

The UN envoy acknowledged that Afghanistan continues to face significant challenges but said the talents, aspirations and potential of its people are even greater.

Published

on

Rabab Fatima, the UN Secretary-General’s Special Representative for Afghanistan, has reaffirmed the United Nations’ commitment to supporting the Afghan people, praising their resilience and determination despite decades of conflict and hardship.

In a statement marking the 81st anniversary of the United Nations on October 24, Fatima said Afghanistan had been part of the organization’s history since joining the UN in 1946.

She noted that for nearly eight decades, the United Nations and its partners had supported Afghans through conflict, natural disasters, displacement, drought and humanitarian emergencies.

Fatima also praised Afghan women and men, young people, community leaders, teachers, healthcare workers and humanitarian staff for continuing to serve their communities despite challenging circumstances.

“As I begin my responsibilities in Afghanistan, I do so with deep respect for the Afghan people, and your culture and rich heritage,” she said, pledging to listen, engage and work alongside Afghans.

The UN envoy acknowledged that Afghanistan continues to face significant challenges but said the talents, aspirations and potential of its people are even greater.

She reaffirmed that the United Nations would continue supporting the Afghan people and advocating for their dignity, opportunities and well-being.

“The future of Afghanistan belongs to its people, and the United Nations will remain a committed partner as Afghans shape that future,” Fatima said.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل از تاب‌آوری مردم افغانستان ستایش کرد؛ نگرانی از محدودیت‌ها بر زنان و دختران

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

Published

on

سازمان ملل متحد به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس این سازمان، از تاب‌آوری مردم افغانستان در برابر دهه‌ها جنگ، فقر، بی‌جاشدگی و تغییرات اقلیمی ستایش کرده و در عین حال، نگرانی خود را از محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران ابراز داشته است.

این سازمان روز شنبه، در اعلامیه‌ای تأکید کرده است که مردم افغانستان همچنان با چالش‌های گسترده بشری و اقتصادی روبه‌رو هستند و بازگشت‌کنندگان به کشور نیز با دشواری‌های متعددی مواجه‌اند.

سازمان ملل گفته است که به حمایت خود از افغانستان در بخش‌های کمک‌های بشردوستانه، خدمات صحی، آموزش، حفاظت از حقوق بشر، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و آمادگی در برابر حوادث طبیعی ادامه می‌دهد.

در این اعلامیه آمده است که آینده افغانستان متعلق به مردم این کشور است و سازمان ملل به حمایت از افغان‌ها در برابر چالش‌های جاری بشری و اقتصادی متعهد می‌ماند.

بیست‌وچهارم اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که به مناسبت اجرایی‌شدن منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ نام‌گذاری شده است.

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان پیش از این گفته است که حقوق بشر در افغانستان اکنون از هر زمان دیگر در چارچوب شریعت تامین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!