Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های گسترده به انفجاری‌های اخیر در افغانستان

منتشر شده

در

هدف قرار گرفتن غیر نظامیان آن هم در داخل مسجد واکنش‌های زیادی را در داخل و خارج از کشور به دنبال داشته است. دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان با نکوهش این انفجار خواستار توقف حملات بر غیر نظامیان شده است.

یونما با نکوهش این حملات، از هدف قرار گرفتن غیر نظامیان نگرانی کرده و خواستار توقف همچون حملات شده است.

یونما گفته است که:”یوناما حمله هولناک در مزار شریف را که غیرنظامیان را در یک مکان عبادت هدف قرار می‌دهد، به شدیدترین وجه محکوم می‌کند. حملات اخیر علیه غیرنظامیان نشان دهنده یک روند نگران کننده در افغانستان است. این باید فورأ پایان یابد و عاملان آن باید پاسخگو باشند.”

نماینده سازمان عفو بین‌الملل در افغانستان نیز هدف قرار گرفتن افراد ملکی به ویژه هزاره‌ها در افغانستان را تقبیح نموده و تاکید کرده است که حکومت سرپرست امارت اسلامی باید اقدامات جدی را برای جلوگیری از تکرار همچون حملات روی دست بگیرد.

سمیرا حمیدی، مسؤل سازمان عفو بین‌الملل در افغانستان می‌گوید که:” “

حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور نیز در حساب تویتر خود انفجار در مسجد شیعیان در بلخ را نکوهش کرده و آن را کار دشمنان صلح و آرامش مردم افغانستان خوانده است.

حامد کرزی می‌گوید که:”با تأسف و اندوه آگاهی یافتم كه دشمنان صلح و آرامش مردم افغانستان يكبار ديگر با ارتكاب جنايت ضد بشرى شمارى از هموطنان ما را حين اداى نماز در مسجد جامع سه دکان شهر مزارشریف شهيد و زخمى ساختند اين عمل تروريستى و جنایت ضد بشری را که در تضاد با تمام اصول و ارزش‌های انسانی و اسلامی قرار دارد به شديدترين الفاظ تقبيح مینمایم.”

از سوی هم ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به حملات اخیر در کشور گفته است که این حملات کار حلقاتی است کهع ارتباطی با جامعه افغانی ندارند و به زودی نیروهای امنیتی عاملان این رویدادها را بازداشت و به کیفر خواهند رساند.

وی درحساب تویتراش نگاشته است که:”امارت اسلامی افغانستان انفجارات در کابل، بلخ و کندز را که علیه مردم ملکی انجام شد، تقبیح مینماید. نیروهای امنیتی امارت اسلامی در کار از بین بردن فتنه انگیزها و عناصر شریر تجربه خوبی دارند. به زودی عاملین این جنایت‌ها گرفتار شده و به کیفر اعمال شوم شان خواهد رسیدند.”

مسجد شیعیان در بلخ، جایی که روز پنجشنبه (۱ثور ۱۴۰۱) گواه مرگبارترین رویداد بود و نماز گذاران هنگام ادای نماز ظهر هدف انفجار قرار گرفتند. هرچند آمار تلفات از این رویداد متفاوت است اما آمارهای اخیر نشان می دهد که در این انفجار حدود ۳۰ تن کشته و بیش از ۴۰ تن دیگر زخمی برداشته اند.

افزون بر این رویداد، ولایت‌های کابل، قندز و ننگرهار نیز روز پنج شنبه گواه وقوع انفجارهای بودند که از افراد ملکی قربانی گرفت و تنها در انفجار ننگرهار شماری از نیروهای امارت اسلامی کشته و یا زخمی شدند.

هرچند در چند ماه اخیر شهروندان نسبت به بهبود اوضاع امنیتی و توقف حملات انتحاری و انفجاری در کشور خوشبین به نظر می‌رسیدند، اما انفجارهای اخیر که در آن بیشتر غیر نظامیان مورد هدف قرار گرفته اند دوباره مردم را نگران اوضاع امنیتی ساخته و از امارت اسلامی می‌خواهند که برای امنیت مردم تدابیر جدی را روی دست بگیرند.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117