Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌ها در پیوند به حملات انفجاری در غرب کابل

منتشر شده

در

حملات انفجاری روز سه شنبه (۳۰حمل) درکابل با محکومیت گسترده جهانی روبه‌روشده است.

سرمنشی سازمان ملل حمله برغیرنظامیان، مکاتب ومتعلمین را ممنوع میداند و این سازمان خواهان محاکمه عاملان این حملات شده است.

نمایندگان اتحادیه اروپا و آلمان برای افغانستان هم حملات روز گذشته را نکوهش کرده اند، نماینده امریکا برای افغانستان هم درتویتی این حمله را بزدلانه خوانده وتاکید کرده است که متعلمین نباید نگران امنیت خود باشند.

حامد کرزی رییس جمهورپیشین هم از امارت اسلامی می‌خواهد امنیت شهروندان را تامین کند.

جامعه جهانی مانند گذشته تنها با پیام‌های تسلیت گویی به قربانیان ومحکومیت حمله بسنده کرده اند.

سرمنشی سازمان ملل حمله به غیرنظامیان ومتعلمین مکاتب را ممنوع خوانده ونماینده این سازمان درافغانستان خواهان محاکمه عاملات حمله شده است.

تام وست، نماینده امریکا برای افغانستان، این حمله را بزدلانه خوانده ومی‌گوید متعلمین درافغانستان نباید نگران امنیت جان شان باشند.

نمایندگان اتحادیه اروپا و آلمان هم برای افغانستان درتویت‌های حمله برکودکان را فجیع خوانده و از دولت جدید افغانستان می‌خواهند امنیت مردم را تامین کند.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته است که:”سرمنشی، حملات مرگباربرمتعلمین را درکابل محکوم کرد، حمله به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، از جمله مکاتب، بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه به شدت ممنوع است.”

دیبرا لاینزهم این حمله را محکوم و تاکید کرده که عاملان این جنایت باید محاکمه شوند.

سازمان عفوبین الملل و سازمان حقوق بشر ملل متحد هم حملات روز سه‌شنبه درغرب کابل را محکوم کرده اند.

دراین میان حامد کرزی رییس جمهورپیشین، قومی بودن حمله را رد کرده تاکید می‌کند که درگذشته گروه داعش که مخالف آموزش جوانان و پیشرفت افغانستان است چنین حمله هایی را انجام داده است.

حامد کرزی، رییس جمهورپیشین گفته است که:” این یک رویداد خیلی مهم است مردم افغانستان به امنیت ضرورت دارند ودولت مسوولیت دارد تا امنیت سراسری را برای شهروندان تامین کند، حمله دیروزقومی نبوده، داعش مسوولیت حمله‌های قبلی را برعهده گرفته واضح است که این گروه مخالف پیشرفت وترقی وآموزش جوانان افغانستان است.”

کشورهای ایران، پاکستان، امارت متحد عربی، قطر و ترکیه هم حملات دیروز برمتعلمین مکاتب را به شدت محکومت کرده وخواهان تامین امنیت شهروندان افغانستان ازسوی امارت اسلامی شدند.

بربنیاد آمارتایید شده ازسوی مسوولین امارت اسلامی، درحملات روز سه شنبه درکابل دست کم شش تن جان باختند و بیش از ۲۰ تن دیگر زخمی شدند.

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت ثبات در افغانستان و پروژه‌های اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

Published

on

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت صلح و ثبات در افغانستان تأکید کرده و آن را یک ضرورت کلیدی برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای خواندند.

این بیانیه مشترک پس از سفر قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور قزاقستان، به اسلام آباد بیان شده است.

طبق اعلامیه، رهبران دو کشور تأکید کردند که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌هایی که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کند، استفاده شود. آنها همچنین توافق کردند که ادغام افغانستان در طرح‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای به نفع مردم افغانستان و منطقه خواهد بود.

اسلام آباد و آستانه همچنان تعهد خود را برای گسترش دهلیزهای ترانسپورتی، از جمله مسیرهای قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، قزاقستان-ازبیکستان-افغانستان-پاکستان و قزاقستان-قرغیزستان-چین-پاکستان، مجدداً ابراز کردند.

طبق بیانیه، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از پیشنهاد رئیس جمهور توقایف برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق خط آهن افغان ترانس استقبال کرد. علاوه بر این، هر دو طرف به ادارات مربوطه خود دستور دادند تا توسعه خط آهن قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!