Connect with us

ورزش

واکنش بازیکنان کریکت افغانستان: سیاست را از کریکت دور نگهدارید

منتشر شده

در

راشد خان آرمان، کاپیتان تیم ملی کریکت افغانستان در بازی‌های ۲۰ آوره، به انصراف بورد کریکت استرالیا از بازی با این تیم واکنش نشان داده است.

راشد خان روزگذشته (پنج‌شنبه، ۲۲ جدی) در توییتی نوشته است که از شنیدن خبر انصراف استرالیا از بازی با تیم کرکت افغانستان ناامید شده است. او از بورد کرکت استرالیا خواسته است که در تصمیم‌اش تجدید نظر کند.

او نوشته است: «کرکت! تنها امید کشور است. سیاست را از آن دور نگهدارید.»

راشد خان در ادامه نوشته است که به نمایندگی از افغانستان از این‌ که در صحنه جهانی پیشرفت زیادی داشته‌اند، افتخار می‌کند.

به‌گفته‌ی راشد خان، اگر بازی در برابر افغانستان برای تیم کرکت استرالیا ناراحت ‌کننده‌ است، او نمی‌خواهد با حضورش در لیگ بیگ باش کسی را ناراحت کند.

شماری دیگر از بازی‌کنان تیم کرکت افغانستان نیز تصمیم بورد کرکت استرالیا مبنی بر انصراف از بازی با افغانستان را محکوم کرده‌اند.

محمد نبی، کاپیتان پیشین تیم کرکت افغانستان در توییتی نوشته است: «از طریق کرکت ما به دنیا نشان دادیم که اگر فرصت و پلتفرم مناسبی به افغان‌ها داده شود، ما از بقیه دنیا کم نداریم. ورزش و سیاست را از هم جدا کنید.»

حشمت‌الله شاهدی کاپیتان تیم پنجاه‌آوره و رقابت‌های پنج روزه “Test” در صفحه تویترش از اداره کرکت استرالیا خواسته است که ورزش را سیاسی نکند و تصمیم‌اش را باز بینی کند.

او گفته است که مردم افغانستان در بیش از چهل سال گذشته از خشونت‌ها رنج برده و کرکت بازی دلنشین و سرچشمه خوشی‌ها در این کشور است.

در همین حال، نوین الحق، بازیکن دیگر تیم ملی کرکت که در لیگ بیگ باش برای سیدنی سیکسرز بازی می‌کند، گفته است که از این لیگ کناره گیری خواهد کرد.

در بیانیه‌ی بورد کرکت استرالیا آمده است که این تصمیم در پی دستور اخیر امارت اسلامی در مورد محدودیت‌های بیشتر بر فرصت‌های تحصیلی و شغلی زنان و دختران و دسترسی آنان به پارک‌ها و سالون‌های ورزشی گرفته شده است.

کرکت استرالیا گفته است که متعهد به حمایت از رشد بازی برای زنان و مردان در سراسر جهان از جمله در افغانستان است، و به همکاری با کرکت بورد افغانستان برای بهبود شرایط برای زنان و دختران در کشور ادامه خواهد داد.

این دومین‌بار در دو سال گذشته است که کرکت استرالیا مسابقه‌ی دوجانبه با افغانستان را به‌دلیل سیاست‌های امارت اسلامی در مورد زنان لغو می‌کند.

پیش از این نیز مسابقه‌ای که قرار بود در نوامبر ۲۰۲۱ در هوبارت برگزار شود، نیز لغو شده بود.

ورزش

افغانستان قهرمان سلسله بازی‌های پنج‌گانه یک‌روزه مقابل ایرلند شد

Published

on

تیم ملی کریکت افغانستان در پنجمین و آخرین دیدار سلسله مسابقات یک‌روزه، ایرلند را با تفاوت شش ویکت شکست داد و با کسب پیروزی در این دیدار، قهرمان این سلسله بازی‌های پنج‌گانه شد.

ملی‌پوشان کریکت کشور در دیدار آخر برنده قرعه شدند و نخست توپ‌اندازی کردند.

در این بازی، رحمت شاه از ۱۳۳ توپ ۱۴۳ دوش به ثمر رساند و صدیق‌الله اتل نیز از ۱۱۲ توپ ۹۸ دوش کسب کرد.

تیم کریکت ایرلند با از دست دادن هفت بازیکن در ۵۰ آور، برای افغانستان ۲۹۹ دوش هدف تعیین کرد؛ اما افغانستان توانست این هدف را با از دست دادن چهار بازیکن در ۴۸.۵ آور به‌دست آورد.

افغانستان پیش از این نیز سه بازی دیگر این سلسله مسابقات را برده بود و دیدار نخست به دلیل باران لغو شده بود.

گفتنی است که تلویزیون آریانا این سلسله مسابقات پنج‌گانه یک‌روزه را به‌گونه زنده نشر کرد.

Continue Reading

ورزش

تیم کریکت افغانستان با ثبت ریکارد جدید، سلسله مسابقات یک‌روزه مقابل ایرلند را برد

افغانستان اکنون با نتیجه ۳-۰ در این سلسله مسابقات پیش است.

Published

on

تیم ملی کریکت افغانستان روز چهارشنبه با تفاوت ۴۲ دوش تیم ایرلند را شکست داد و برنده سلسله مسابقات پنج‌گانه یک‌روزه شد.

افغانستان ابتدا به توپ‌زنی پرداخت و  با از دست دادن ۹ ویکت در ۵۰ آور ۳۴۳ دوش کسب کرد. این بالاترین امتیاز افغانستان در تاریخ بازی‌های یک‌روزه است.

صدیق‌الله اتل با ۱۴۳ دوش از ۱۲۰ توپ، بهترین بازیکن افغانستان در بخش توپ‌زنی بود. او ۱۷ چهار و چهار شش زد. ابراهیم زدران نیز ۱۰۷ دوش از ۱۱۸ توپ به دست آورد. این دو بازیکن با هم ۲۳۱ دوش ساختند و زمینه‌ساز امتیاز بلند افغانستان شدند.

ایرلند در پاسخ ۳۰۱ دوش به دست آورد و در ۴۸ آور تمام بازیکنانش را از دست داد. اندرو بالبرنی ۱۰۹ دوش و کرتیس کمفر ۸۴ دوش به دست آوردند، اما نتوانستند تیم‌شان را به پیروزی برسانند.

یمین احمدزی چهار بازیکن ایرلند را از میدان خارج کرد و راشد خان نیز سه ویکت گرفت. راشد تاکنون در این سلسله مسابقات ۱۲ ویکت گرفته است.

افغانستان اکنون با نتیجه ۳-۰ در این سلسله مسابقات پیش است. دیدار نخست به دلیل بارندگی برگزار نشد، در حالی که افغانستان دیدار دوم را با تفاوت ۹۲ دوش و دیدار سوم را با تفاوت سه ویکت برده بود.

پنجمین و آخرین دیدار دو تیم روز شنبه در استورمونت ایرلند برگزار می‌شود.

این مسابقه به‌گونه زنده و انحصاری در افغانستان از تلویزیون آریانا پخش خواهد شد.

 

Continue Reading

ورزش

افغانستان در چهارمین دیدار با ایرلند؛ تلاش برای کسب قهرمانی در سلسله مسابقات

Published

on

تیم ملی کریکت افغانستان امروز (چهارشنبه) در چهارمین دیدار از سلسله مسابقات پنج‌گانه یک‌روزه، دربرابر ایرلند به میدان می‌رود.

این دیدار در استدیوم «سیویل سرویس کلاب» در شهر بلفاست برگزار می‌شود. افغانستان در حال حاضر با نتیجه ۲-۰ از ایرلند پیش است و پس از پیروزی در دیدار سوم، حضور مستقیم خود در جام جهانی کریکت ۲۰۲۷ را نیز قطعی کرده است.

دیدار اول دو تیم به دلیل بارندگی ناتمام ماند، اما افغانستان در دو بازی بعدی به پیروزی رسید. افغانستان در دیدار دوم با تفاوت ۹۲ دوش ایرلند را شکست داد و در دیدار سوم نیز هدف ۲۰۷ دوش را تعقیب کرد و با تفاوت سه ویکت به پیروزی رسید.

راشد خان در این پیروزی‌ها نقش مهمی داشته است. او در دیدار دوم شش ویکت گرفت و در بازی سوم نیز سه ویکت به دست آورد و با ۳۷ دوش، در پیروزی افغانستان نقش مهمی داشت. رحمان‌الله گربز نیز در بازی سوم ۷۱ دوش کسب کرد.

ایرلند که در دو دیدار گذشته دربرابر افغانستان شکست خورده، تلاش می‌کند روند پیروزی‌های این تیم را متوقف کند. توپزنان ایرلند تاکنون دربرابر توپ‌اندازان افغانستان، به‌ویژه راشد خان و الله‌ محمد غضنفر، با مشکل روبه‌رو بوده‌اند.

ایرلند برای پیروزی در این دیدار به شروع بهتر و شراکت‌های طولانی‌تر میان توپزنان خود نیاز دارد.

افغانستان که برتری خود در این سلسله مسابقات را قطعی کرده است، تلاش می‌کند با پیروزی در دیدار امروز، نتیجه سلسله مسابقات را ۳-۰ کند.

این دیدار ساعت ۲:۱۵ بعد از ظهر امروز به وقت کابل آغاز می‌شود و دو تیم در قالب ۵۰ آور با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!