Connect with us

جهان

واکنش رهبران جهان به درگذشت ملکه بریتانیا

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۱۸, ۱۴۰۱)

دقایقی پس از اعلام رسمی درگذشت ملکه الیزابت دوم توسط بریتانیا، شمار زیادی از رهبران جهان، از جو بایدن، رئیس جمهور امریکا تا نرندرا مودی و شهباز شریف، صدراعظمان هند و پاکستان به آن واکنش نشان دادند.

بایدن او را «مایه آرامش و افتخارات چند نسل از مردم بریتانیا» توصیف نمود.

کاخ سفید با انتشار یک بیانیه به نقل از بایدن نوشته است که:« الیزابت دوم سیاستمدار ثابت قدمی بود که اتحاد بریتانیا و امریکا را عمیق و خاص کرد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین امریکا، نیز با ابزار تسلیت از دوستی سخاوتمندانه، بصیرت و شوخ طبعی ملکه الیزابت توصیف کرده است.

باراک اوباما، رئیس‌ جمهور پیشین امریکا با فرستادن درود به الیزابت دوم، از سلطنت وی «که توام با ظرافت و حسن مسئولیت» بود ستایش کرد. اوباما در تحسین شیوه زمامداری الیزابت دوم نوشت: «او هم گوش شنوایی داشت هم استراتژیک فکر می‌کرد و هم منشأ موفقیت‌های دیپلماتیک قابل توجهی بود.»

ملکه الیزابت پس از ۷ دهه سلطنت در کنار خانواده‌اش روز پنجشنبه (۱۷سنبله) در اسکاتلند درگذشت. او که در سال ۱۹۵۲به سلطنت رسید،‌ کهن‌سال‌ترین ملکه بود و طولانی‌ترین سلطنت را در این کشور داشت.

انتونیو گوترش، رئیس عمومی سازمان ملل، در پیامی نوشت که:«ملکه دوست خوب سازمان ملل متحد بود و در خلال ایام پر تحول گذشته حضورش مایه اطمینان خاطر بود.»

همچنان، اعضای شورای امنیت در جریان نشست اضطراری خود در مورد اوکراین، به احترام درگذشت ملکه یک دقیقه سکوت کردند.

نرندرا مودی، صدراعظم هند، در پیامی از «شخصیت با وقار و نجیب» ملکه ستایش کرد که «برای ملتش رهبری تاثیرگذار بود.»

همین طور، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان نیز در پیامی به «همدردی با مردم و حکومت بریتانیا» اکتفا کرده است.

الیزابت دوم پس از درگذشت پدرش،‌ جورج ششم در ششم فبروری ۱۹۵۲،‌ ملکه بریتانیا شد و مراسم تاج‌گذاری اش‌ یک سال و چهار ماه بعد،‌ در ۲ جون ۱۹۵۳ برگزار شد. اکنون پس از مرگش، لیز تراس، صدراعظم بریتانیا، نام پادشاه جدید را «شاه چارلز سوم» اعلام کرد و به او اعلام وفاداری کرد.

جستین ترودو، صدراعظم کانادا، کشوری که اهمیت زیادی به جایگاه ملکه در سیاست و فرهنگ خود داده است، مرگ الیزابت دوم را «مایه اندوه بزرگ» دانسته و با یادآوری از گذشته گفته است که «او حضور دایمی در زندگی مردم کانادا داشت و برای همیشه بخش مهمی از تاریخ کانادا خواهد بود.»

در حالیکه فرانک اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان در پیامی گفته است که ملکه «زنی بود که به کشور خود شکل داد»، ایمانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، او را « تجسمی از تداوم و وحدت مردم بریتانیا در ۷۰ سال گذشته و دوست فرانسه» خوانده است.

همچنان، شیخ محمد بن راشد آل مختوم، معاون امیر امارات متحده و حاکم دُبی، گفته است که «علیاحضرت ملکه الیزابت یک چهره شاخص جهانی بود که بهترین خصوصیات ملت و مردم خود را تمثیل می‌کرد.»

پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا هم از الیزابت دوم بعنوان «چهره مهم بین‌المللی» یاد کرد که نقش مهمی در تاریخ بریتانیا و اروپا ایفا کرده است. رئیس دولت اسپانیا با ابراز تسلیت به خانواده سلطنتی و ملت بریتانیا با کلیه کشورهای مشترک‌المنافع ابراز همدردی کرد.

پادشاه بلجیم و همسرش هم  ضمن تمجید از شخصیت ملکه بریتانیا از او به عنوان «فردی خارق‌العاده یاد کردند.»

جاسیندا آردرن، صدراعظم زیلاند جدید به‌عنوان یک کشور مشترک المنافع گفت که به زودی مقدمات برگزاری مراسم یادبود دولتی برای ملکه الیزابت دوم برگزار می‌شود.

اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای ملکه بریتانیا را «یکی از محترم‌ترین شخصیت‌ها در سراسر جهان توصیف کرد.

وی در توییتی نوشت: «او شاهد جنگ و آشتی در اروپا و فراتر از آن دگرگونی‌های عمیق سیاره و جوامع ما بود.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مرگ الیزابت دوم را «ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر» توصیف کرد و به بریتانیایی‌ها تسلیت گفت.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز در پیامی گفت: «من با کمال میل به همه کسانی که عزادار از دست دادن ملکه بریتانیا هستند می‌پیوندم تا برای آرامش ابدی ملکه فقید دعا کنیم و به او که در خدمت بی‌دریغ به خیر و صلاح ملت و کشورهای مشترک المنافع بود ادای احترام کنیم.»

رضا پهلوی، فرزند آخرین پادشاه ایران با ارسال پیامی در توییتر مرگ الیزابت دوم را تسلیت گفت. وی در این پیام از ملکه بریتانیا به عنوان «نیروی شرافتمند و نجیب» یاد کرد که نقش خود را در «عدالت، پیشرفت، و نیز یکپارچگی و تداوم کشور خود» ایفا کرده است.

جهان

سرنوشت مبهم توافق آتش بس در غزه؛ اسرائیل می‌گوید که به حملات رفح ادامه می‌دهد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۸, ۱۴۰۳)

حماس روز دوشنبه با پیشنهاد میانجی‌گران برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد، اما اسرائیل گفت که شرایط این پیشنهاد خواسته‌هایش را برآورده نمی‌کند و همزمان با برنامه‌ریزی برای ادامه مذاکرات برای توافق، حملات خود را در رفح ادامه می‌دهد.

حملات اسرائیل بر غزه در هفت ماه گذشته بیش از ۳۴ هزار کشته بر جای گذاشته است و اسرائیل اخیراً حملاتش را بر رفح در جنوب غزه آغاز کرده است، جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی پناه گرفته اند.

حماس در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی آن، به میانجی‌های قطری و مصری اطلاع داده که این گروه پیشنهاد آتش‌بس آنها را پذیرفته است.

دفتر بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، بعداً اعلام کرد که پیشنهاد آتش‌بس مطابق با خواسته‌های اسرائیل نیست، اما اسرائیل هیاتی را برای دیدار با مذاکره‌کنندگان برای تلاش برای دستیابی به توافق می‌فرستد.

وزارت خارجه قطر اعلام کرد که هیات این کشور روز سه شنبه برای از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و حماس به قاهره می‌رود.

دفتر نتنیاهو در بیانیه‌ای اضافه کرد که کابینه جنگ وی ادامه عملیات در رفح را تایید کرده است. ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن در شبکه اجتماعی ایکس گفت که نتنیاهو با بمباران رفح، آتش بس را به خطر می‌اندازد.

یک مقام اسرائیلی به رویترز گفته است پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرد، نسخه ضعیف پیشنهاد مصر و شامل عناصری بود که اسرائیل نمی توانست آن را بپذیرد.

این مقام اسرائیلی گفت: «به نظر می رسد این یک حیله است تا اسرائیل را شبیه طرفی جلوه دهد که توافق را رد می‌کند.»

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفت که واشنگتن در ساعات آینده درباره واکنش حماس با متحدانش گفتگو خواهد کرد و توافق «کاملاً قابل دستیابی» است.

به گفته مقامات صحت غزه، بیش از ۳۴ هزار و ۶۰۰ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شده اند. سازمان ملل متحد گفته است که قحطی در این منطقه قریب الوقوع است.

جنگ زمانی آغاز شد که حماس در هفتم اکتوبر به اسرائیل حمله کرد و حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۲ نفر دیگر را اسیر گرفت. بر اساس آمار اسرائیل، ۱۳۳ نفر هنوز در غزه در اسارت هستند.

Continue Reading

جهان

حماس می‌گوید پیشنهاد آتش‌بس مصر و قطر  در جنگ غزه را پذیرفته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۷ ثور) گزارش داد که، حماس می‌گوید پیشنهاد آتش بس مصر و قطر در جنگ غزه را پذیرفته است.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، صدراعظم قطر و رئیس اطلاعات مصر را از پذیرش پیشنهاد آنها مطلع کرده است.

تاهنوزهیچ جزئیات دیگر در مورد این توافق گزارش نشده است.

Continue Reading

جهان

مقام‌های اسرائیلی پس از دستور تعطیلی به دفتر الجزیره حمله کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

رویترز گزارش داده است که مقام‌های اسرائیلی به اتاق یک هوتل در بیت المقدس که توسط الجزیره به‌حیث دفتر آن استفاده می‌شد، پس از تصمیم کابینه برای تعطیلی فعالیت‌های محلی این تلویزیون قطری، حمله کردند.

ویدیویی که در فضای مجازی منتشر شده است، افسران لباس شخصی را نشان می‌دهد که کمره‌ها را از بین می‌برند.

کابینه صدر اعظم بنیامین نتنیاهو این شبکه را تا زمانی که جنگ در غزه ادامه دارد، تعطیل کرد و ادعا کرد که این شبکه امنیت ملی اسرائیل را تهدید می‌کند.

الجزیره گفته که این اقدام یک «اقدام جنایتکارانه» است و این اتهام که امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند، «دروغی خطرناک و مضحک» است و خبرنگاران آن را در معرض خطر قرار داده است.

الجزیره افزود که حق دارد مراحل قانونی را دنبال کند.

این شبکه از عملیات نظامی اسرائیل در غزه انتقاد کرده و به‌گونه منظم از جنگ گزارش داده است.

در همین حال، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد از تعطیلی دفتر شبکه الجزیره توسط اسرائیل انتقاد کرده است.

این نهاد در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «ما از تصمیم کابینه برای بستن الجزیره در اسرائیل متأسفیم. یک رسانه آزاد و مستقل برای تضمین شفافیت و پاسخگویی ضروری است. بیشتر هم حالا که محدودیت‌های شدید بر گزارشگری از غزه وجود دارد. آزادی بیان یکی از حقوق اساسی بشر است. ما از دولت می‌خواهیم که این ممنوعیت را لغو کند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!