Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت امر بالمعروف: هیچ محتسبی حق مداخله در حریم شخصی شهروندان را ندارد

منتشر شده

در

وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات می‌گوید که هیچ محتسبی حق مداخله در حریم خصوصی شهروندان کشور را ندارد و اگر محتسبی از این امر سرپیچی کند، با برخورد جدی این وزارت مواجه خواهد شد.

سخنگوی این وزارت اما تاکید می‌کند که نسبت به گذشته، شکایت‌ها در رابطه به برخورد محتسبین کاهش یافته و این نشان دهنده برخورد نیک آنان با مردم است.

سیف الاسلام خیبر می‌گوید: «مداخله در حریم شخصی افراد، تجسس کردن یعنی جاسوسی کردن است که فرد چه می‌کند و یا چه نمی‌کند. این صلاحیت را محتسب ندارد و دین اسلام این را منع کرده است و الله تعالی هم جاسوسی را منع کرده است. محتسب تنها زمانی مسوولیت دارد که مستقیم کدام منکر را ببیند و از آن جلوگیری کند.»

آقای خیبر همچنان تاکید می‌کند که این وزارت به هزاران شکایت در بخش‌های مختلف در بیشتر از سه سال گذشته رسیدگی کرده و تنها دربخش حمایت از حقوق زنان، از بیش از پنج هزار و ۵۰۰ مورد نکاح اجباری و بد دادن دختران در مناطق مختلف کشور جلوگیری نموده است.

او می‌گوید: «حالا گفته نمی‌توانیم که در افغانستان قطعاً چنین چیزی وجود ندارد چون این یک کشور بزرگ است و این وزارت تازه فعالیت خود را شروع کرده است و این چیزی است که از ده ها سال قبل وجود دارد، اما اکنون به شکلی نیست که مردم آزادانه بتوانند انجام دهند.»

سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر در عین حال شماری از رسانه های خارجی و حلقات استخباراتی را متهم می‌کند که علیه این وزارت تبلیغات منفی می‌کنند تا مردم را نسبت به این وزارت و محتسبین عقده‌ای سازند.

آقای خیبر همچنان می‌افزاید که آنان تلاش می‌کنند که علاوه بر محستبین، از طریق رسانه ها نیز برای ذهنیت سازی جامعه کارکنند و ذهن مردم را نسبت به مسایل اسلامی باز بسازند.

رویداد های اخیر

متقی و دیکارلو درباره همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل گفتگو کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی و روزمری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح‌سازی، درباره وضعیت همکاری‌های افغانستان و سازمان ملل، کمک‌های بشردوستانه و نیازهای مهاجرین افغان بازگشته گفتگو کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، در این گفتگو بر اهمیت تلاش‌های مشترک و هماهنگ برای ادغام مجدد پایدار بازگشت‌کنندگان تأکید شد.

نیازهای افغانستان در زمینه تغییرات اقلیمی و آب، افزایش همکاری‌ها در این بخش‌ها و وضعیت منطقه‌ای نیز از دیگر موضوعات مورد بحث بود.

دو طرف همچنین درباره راه‌های یافتن فرصت‌های جدید در چارچوب روند دوحه تبادل نظر کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اشتراک هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان

Published

on

هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان به ریاست سید کریم هاشمی، رئیس عمومی این اتاق، در سومین فورم سرمایه‌گذاری ترکمنستان در شهر عشق‌آباد، پایتخت این کشور، شرکت کرد.

این فورم به تاریخ اول اکتوبر ۲۰۲۶ به دعوت رسمی وزارت اقتصاد ترکمنستان برگزار شد و در آن هیأت‌های رسمی، نمایندگان نهادهای اقتصادی و تجارتی، تاجران و سرمایه‌گذاران کشورهای مختلف حضور داشتند.

براساس خبرنامه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در این نشست درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری، ظرفیت‌های اقتصادی و راه‌های گسترش همکاری‌های تجارتی و اقتصادی میان کشورهای اشتراک‌کننده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید، حضور هیأت این اتاق در این فورم، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان، جذب سرمایه‌گذاری، گسترش بازارهای صادراتی و تقویت روابط تجارتی و اقتصادی با ترکمنستان و سایر کشورهای منطقه فراهم کرده است.

در حاشیه این نشست، آقای هاشمی از رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان دعوت کرد تا در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

این دعوت در دیدار دو طرف در شهر عشق‌آباد صورت گرفته و مورد استقبال رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان قرار گرفته است.

قرار است رئیس اتاق تجارت و صنایع ترکمنستان در ماه نومبر ۲۰۲۶ در رأس یک هیأت تجارتی و اقتصادی به افغانستان سفر کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قاآنی: از افغانستان تا یمن و از ایران تا لبنان، کمربند دفاع و عزت را محکم کنیم

Published

on

اسماعیل قاآنی، قوماندان نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، خواستار تقویت «کمربند دفاع، استقلال‌طلبی و عزت» از افغانستان تا یمن و از ایران تا لبنان شده است.

قاآنی در مراسمی در تهران گفت: «باید کمربند دفاع، استقلال‌طلبی و عزت را از افغانستان تا یمن و از ایران تا غزه و لبنان در سراسر جهان اسلام محکم کنیم.»

او همچنین مدعی شد که محور مقاومت با وجود کشته‌شدن شماری از قوماندانان اش، به مسیر خود ادامه می‌دهد.

قوماندان نیروی قدس سپاه همچنین گفت که امریکا با وجود امکانات و تجهیزات گسترده، از عراق اخراج شده و در برابر ایران نیز با شکست روبه‌رو شده است.

قاآنی افزود که امریکا تصور می‌کرد می‌تواند ایران را ظرف چهار روز یا حداکثر دو هفته وادار به تسلیم کند، اما با شرایطی متفاوت از محاسبات خود مواجه شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!