Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: اشتراک در نشست دوحه مفید نیست

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه در ارتباط به اشتراک‌ در نشست دوحه گفته است که امارت اسلامی خواهان اشتراک در این نشست به‌حیث «یک طرف مسوول افغانستان» بود، اما به‌دلیل عدم پیشرفت در این موضوع اشتراک خود را مفید نمی‌داند.

وزارت امور خارجه روز شنبه (۲۸ دلو) با نشر اعلامیه‌ای از عدم تمایل برای اشتراک در این نشست خبر داده است.

این وزارت افزوده است که اگر سازمان ملل متحد حقایق موجود را درک و «زیر تاثیر و فشار» برخی طرف‌ها قرار نگیرد، آن زمان امکان پیشرفت در گفتگوها با امارت اسلامی وجود خواهد داشت.

در اعلامیه آمده که برگزاری نشست دوحه به ریاست انتونیو گوترش، منشی عمومی سازمان ملل متحد یک «فرصت خوب» برای گفتگو در مورد مسایل اختلافی است.

این در حالی است که دومین نشست نمایند‌گان خاص کشورها در امور افغانستان فردا و پس‌فردا به میزبانی منشی عمومی سازمان ملل متحد در دوحه برگزار می‌شود.

در این نشست پیشنهادهای گزارش «ارزیابی مستقل افغانستان» براساس قطع‌نامه‌ ۲۷۲۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بررسی می‌شود.

امارت اسلامی پیش از این اعلام کرده بود که برای اشتراک در این نشست دعوت شده است.

چندی پیش امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفته بود که در صورت توجه‌نکردن به شرایط امارت اسلامی در نشست دوحه، اشتراک نکردن را ترجیح می‌دهد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!