Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امارت اسلامی: گزارش یوناما مستند نیست

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به گزارش یوناما در باره نقض حقوق بشر می‌گوید، گزارش یوناما مستند نیست و ادعاهایی این گزارش هیچ کدام اثبات و تایید نشده است.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه در موارد نقض حقوق بشر و قتل‌های فرا قانونی نسبت به سال‌های قبل کاهش بوجود آمده و اوضاع حقوق بشری در مقایسه به سال‌های گذشته بهتر شده است.

یک روز پس از انتشار گزارش صدها مورد نقض صریح حقوق بشر از سوی مقام‌های حاکم در افغانستان علیه مقام‌ها و نیروهای وابسته به نظام قبلی، وزارت امورخارجه این گزارش را یکجانبه خوانده وآنرا رد می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه در گفتگو با شبکه خبری “الجزیره” می‌گوید که ادعاهایی مطرح شده در گزارش یوناما هیچ یک مستند نیست واثبات نشده است.

عبدالقهار بلخی می‌گوید، موارد نقض حقوق بشر نسبت به سال‌های قبل از روی کار آمدن امارت اسلامی کاهش یافته است.

عبدالقهاربلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه می‌گوید که:«این یک گزارش استنادی نیست بلکه گزارش از سوی یوناما است که با حکومت و مقام‌های مسوول در مورد آن همکاری نشده تا حکومت هم نظریات خود را ضمیمه آن می‌داشت، موارد ادعا شده در این گزارش تایید و اثبات نشده و جزییات که نشان دهد حوادث چگونه و در کجا اتفاق افتاده وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت خارجه می‌گوید، یوناما باید محتویات این گزارش را قبل از انتشار آن با نهادهای عدلی و قضایی شریک می‌کرد تا درمورد آن تحقیق صورت می‌گرفت و در پایان کار یافته‌های عدلی وقضایی نیز در آن ضمیمه می‌شد.

آقای بلخی می‌گوید برعکس وضعیت حقوق بشر پس از روی کارآمدن امارت بهبود یافته و موارد کمتر از نقض حقوق بشر دیده می‌شود.

بلخی می‌گوید که:«تناقض گویی زیادی درگزارش وجود دارد این گزارش در حقیقت به یک کاهش قابل ملاحظه از قتل‌های هدفمند و فراقانونی اشاره می‌کند. اگر این گزارش را با سال ۲۰۱۹ مقایسه کنیم موارد نقض حقوق بشر به مراتب کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که در امنیت و رعایت حقوق بشر در افغانستان پیشرفت به وجود آمده است”.

با این حال، سازمان ملل از امارت اسلامی می‌خواهد معافیت مجازات از ناقضین حقوق بشر را بردارد و تحقیقات جامع را دراین خصوص انجام دهد ومرتکبین را پاسخگو قرار دهد.

فیونا فریزر، رییس حقوق بشر دفتر سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که:«می‌خواهیم تعهدات روشن و صریح از مقام‌های حاکم در افغانستان در ارتباط به رعایت حقوق بشر و برداشتن معافیت مجازات از مرتکبین و ناقضین حقوق بشر داشته باشیم. می‌خواهیم فرمان عفو به طور کامل به اجرا درآید؛ می‌خواهیم شاهد دستورالعمل‌های در این خصوص باشیم؛ تحقیقات در این خصوص انجام شود. حکومت مسوولیت دارد تا از نقض حقوق بشر جلوگیری کند و مرتکبین را پاسخگو قرار دهد و نیز از امنیت و محافظت مردم اطمینان دهد.»

استیفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل می‌گوید که:«باوجود اعلام مقامات طالبان (امارت اسلامی) مبنی برعفو عمومی مقامات سابق دولت و اعضای سابق نیروهای دفاعی و امنیت ملی افغانستان کشته شده اند. سرمنشی از مقام‌های حاکم می‌خواهد تا از کشتارهای فراقانونی جلوگیری کرده و ناقضین را پاسخگو قراردهند.»

گزارش تازه یوناما، ازطریق مصاحبه با صدها تن که اعضای خانواده‌های شان را طی دوسال گذشته از دست داده اند در کابل و سایر ولایات انجام شده است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!