Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا در گزارشی می‌گوید که وضعیت حقوق زنان افغان در سال گذشته بدتر شد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امریکا در گزارش سالانه اش در مورد حقوق بشر، گفته است که وضعیت حقوق زنان در افغانستان در سال ۲۰۲۳ به‌دلیل وضع محدودیت‌ها علیه آنان بدتر شد.

قتل، آزار جسمی، شرایط سخت در زندان، بازداشت و اختطاف ناعادلانه، محدودیت‌ها در برابر آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها، محدودیت‌ها در برابر آزادی استفاده از اینترنت، محدودیت‌ها در برابر مشارکت سیاسی، و همچنان فساد اداری و سربازگیری کودکان از جمله موضوعات دیگر حقوق بشری می‌باشد که در این گزارش به آنها اشاره شده است.

در این گزارش آمده است که امارت اسلامی به طور رسمی قوانین دوره جمهوریت را تغییر نداده است، اما فرمان‌هایی را صادر کرده که با آن قوانین و با تعهدات افغانستان تحت کنوانسیون‌های بین المللی مغایرت دارد.

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا گفت که در افغانستان، فرصت‌های کاری و آموزشی برای زنان و دختران محدود شده و شلاق زدن زنان و مردان به اتهام اعمال غیر اخلاقی افزایش یافته است.

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش وزارت خارجه امریکا مبنی بر نقض حقوق بشر می‌گوید که مردم افغانستان همه مسلمان اند و حقوق شان بر اساس شریعت اسلامی تعریف شده و تامین می‌شود.

ذبیح الله مجاهد می‌افزاید که فرهنگ و حقوق بشر تعریف شده در امریکا و سایر کشورهای غربی با افغانستان فرق می‌نماید و غربی‌ها نباید فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه ملل متحد: آینده افغانستان به مردم این کشور تعلق دارد

وی تأکید کرد که سازمان ملل متحد به حمایت از مردم افغانستان، حفظ کرامت انسانی، فراهم‌سازی فرصت‌های بهتر و بهبود زندگی افغان‌ها ادامه خواهد داد.

Published

on

رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان، در پیامی به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس ملل متحد، بر ادامه حمایت این سازمان از مردم افغانستان تأکید کرده و اراده و پایداری افغان‌ها را سرچشمه امید و الهام خوانده است.

خانم فاطمه روز شنبه، ۲۴ اکتوبر، در پیام ویدیویی خود گفت که سازمان ملل متحد از دل ویرانی‌های جنگ و با هدف ایجاد صلح از طریق گفتگو، همکاری و انسانیت مشترک تأسیس شده است.

او افزود که افغانستان از سال ۱۹۴۶ به عضویت سازمان ملل متحد درآمده و این سازمان در جریان نزدیک به هشت دهه، در دوره‌های جنگ، دشواری و فرصت‌ها در کنار مردم افغانستان باقی مانده است.

به گفته نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد، این سازمان و شرکایش در زمان وقوع حوادث طبیعی، خشکسالی، بی‌جاشدگی و بحران‌های بشردوستانه، برای حمایت از جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان تلاش کرده‌اند.

رباب فاطمه با ستایش از تلاش‌های مردم افغانستان گفت که زنان و مردان، جوانان، بزرگان جامعه، استادان، کارکنان صحی و فعالان بشردوستانه، با وجود شرایط دشوار، همچنان به مردم خود خدمت می‌کنند.

او همچنان با اشاره به آغاز مسئولیت‌هایش در افغانستان تأکید کرد که این مأموریت را با احترام به مردم، فرهنگ و میراث غنی این کشور می‌پذیرد و متعهد است به خواسته‌های مردم گوش دهد و در کنار آنان کار کند.

نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد اذعان کرد که افغانستان با چالش‌های گسترده روبه‌رو است؛ اما به گفته او، استعدادها، آرزوها و ظرفیت‌های مردم این کشور بزرگ‌تر از مشکلات موجود است.

وی تأکید کرد که سازمان ملل متحد به حمایت از مردم افغانستان، حفظ کرامت انسانی، فراهم‌سازی فرصت‌های بهتر و بهبود زندگی افغان‌ها ادامه خواهد داد.

رباب فاطمه در پایان پیامش گفت: «آینده افغانستان به مردم این کشور تعلق دارد» و افزود که ملل متحد همچنان شریکی متعهد برای حمایت از مردم افغانستان در مسیر ساختن آینده‌شان باقی خواهد ماند.

۲۴ اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ لازم‌الاجرا شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان ملل از تاب‌آوری مردم افغانستان ستایش کرد؛ نگرانی از محدودیت‌ها بر زنان و دختران

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

Published

on

سازمان ملل متحد به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد تأسیس این سازمان، از تاب‌آوری مردم افغانستان در برابر دهه‌ها جنگ، فقر، بی‌جاشدگی و تغییرات اقلیمی ستایش کرده و در عین حال، نگرانی خود را از محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران ابراز داشته است.

این سازمان روز شنبه، در اعلامیه‌ای تأکید کرده است که مردم افغانستان همچنان با چالش‌های گسترده بشری و اقتصادی روبه‌رو هستند و بازگشت‌کنندگان به کشور نیز با دشواری‌های متعددی مواجه‌اند.

سازمان ملل گفته است که به حمایت خود از افغانستان در بخش‌های کمک‌های بشردوستانه، خدمات صحی، آموزش، حفاظت از حقوق بشر، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و آمادگی در برابر حوادث طبیعی ادامه می‌دهد.

در این اعلامیه آمده است که آینده افغانستان متعلق به مردم این کشور است و سازمان ملل به حمایت از افغان‌ها در برابر چالش‌های جاری بشری و اقتصادی متعهد می‌ماند.

بیست‌وچهارم اکتوبر هر سال به‌عنوان روز ملل متحد گرامی داشته می‌شود؛ روزی که به مناسبت اجرایی‌شدن منشور این سازمان در سال ۱۹۴۵ نام‌گذاری شده است.

سازمان ملل در حالی بر ادامه حمایت از افغانستان تأکید می‌کند که میلیون‌ها تن در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

این درحالیست که  امارت اسلامی افغانستان پیش از این گفته است که حقوق بشر در افغانستان اکنون از هر زمان دیگر در چارچوب شریعت تامین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: اتهامات تکراری پاکستان علیه افغانستان درباره ناامنی‌های آن کشور را رد می‌کنیم

Published

on

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، اتهامات تکراری مقام‌های پاکستانی مبنی بر دست‌داشتن افغانستان در ناامنی‌های پاکستان را به‌شدت رد کرده و گفته است که ایجاد ناامنی در پاکستان یا حمایت از آن، به سود افغانستان نیست.

فطرت در پیامی که نشر کرده، گفته است که مقام‌های پاکستانی هرگاه در تأمین امنیت کشورشان با ناتوانی روبه‌رو می‌شوند، مسئولیت رویدادها را به گردن افغانستان می‌اندازند.

به گفته او، افغانستان نه امکانات لازم برای ایجاد ناامنی در کشورهای دیگر را دارد و نه از چنین اقدامی سود می‌برد؛ زیرا ناامنی در پاکستان از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و انسانی به زیان افغانستان نیز تمام می‌شود.

وی افزوده است که مقام‌های پاکستانی به‌جای تمرکز بر مسئولیت‌های امنیتی خود، افغانستان را مقصر می‌دانند و برای طرح‌های ناامن‌سازی افغانستان هزینه می‌کنند.

فطرت این رویکرد را عامل منحرف‌شدن نیروهای امنیتی پاکستان از مسئولیت‌های اصلی‌شان، بی‌ثباتی منطقه و هدررفتن منابع اقتصادی دانسته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!