Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: درخواست بازداشت رهبر امارت اسلامی از محکمه جنایی بین‌المللی مبنای حقوقی ندارد

منتشر شده

در

در پی درخواست حکم بازداشت مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه از سوی محکمه جنایی بین المللی، وزارت امور خارجه گفته است که این اقدام «مبنای حقوقی عادلانه» ندارد، بلکه با «انگیزه سیاسی» انجام شده است.

کریم خان، سارنوال محکمه جنایی بین‌المللی روز پنجشنبه اعلام کرد که او برای صدور حکم بازداشت مولوی هبت الله آخندزاده و عبدالحکیم حقانی به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت و تبعیض جنسیتی درخواست کرده است.

وزارت امور خارجه اما با نشر اعلامیه‌ای امروز (جمعه) گفت که اتهامات مطرح شده توسط سارنوال محکمه جنایی بین المللی بی‌بنیاد است.

در اعلامیه تاکید شده که «امنیت سرتاسری در افغانستان تامین است، مردم نفس راحتی می‌کشند، زندان‌های شخصی، اختطاف، جزیره‌های قدرت جنگسالاران، نارضایتی‌های زیاد دیگر و اعمال ضد بشری ازبین رفته است.»

در اعلامیه آمده است: «جای تاسف است که این نهاد چشم خود را بر جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت که توسط نیروهای خارجی و متحدان داخلی آنها در جریان بیست سال اشغال افغانستان انجام شده، بسته است.»

اعلامیه افزود: «این رفتار نادرست بیش از پیش اعتبار ضعیف ساختار مذکور را تضعیف می‌کند و جایگاه آن را در سطح بین المللی کاملاً بی معنا می‌کند. این ساختار تلاش نکند تفسیر خاصی از حقوق بشر را بر کل جهان تحمیل کند و ارزش‌های دینی و ملی مردم سایر نقاط جهان را نادیده بگیرد.»

رویداد های اخیر

یک مرد افغان در بریتانیا به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرد

Published

on

رسانه‌های بریتانیایی گزارش داده اند که یک مرد افغان به‌نام نجیب الله عرب با حضور در محکمه در شهر آکسفورد به جرم برقراری ارتباط جنسی با یک کودک اعتراف کرده است.

این مرد ۴۰ ساله در ابتدا اتهام را رد کرده بود و قرار بود اواخر سال جاری محاکمه شود. بر بنیاد اسناد محکمه، او به کودک در ماه می ۲۰۲۴ گفته بود که «زیبا» است و «بدن جذابی» دارد و خواسته بود با او تنها باشد.

عرب پیش از این نیز به چندین جرم دیگر اعتراف کرده بود. او در اوایل سال جاری به یک مورد آزار جنسی مربوط به رویدادی در منطقه گرو در ماه جنوری اعتراف کرده بود.

او همچنان اتهامات آزار جنسی، تجاوز جنسی و آدم‌ربایی در برابر زن دیگری را پذیرفته است.

قرار است حکم محکمه علیه عرب به تاریخ ۱۹ جون صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آرشیف ملی افغانستان سال گذشته صدها سند تاریخی را دیجیتل‌سازی کرده است

Published

on

وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می‌گوید که آرشیف ملی در سال ۱۴۰۴ هجری خورشیدی، صدها سند تاریخی، نسخه‌های خطی و کتاب را دیجیتل‌سازی کرده است.

به گفته این وزارتخانه، آرشیف ملی در طول سال گذشته ۷۴۱ جلد کتاب، ۲۳۲ نسخه خطی، ۳۵۸ فرمان و یک نسخه نسب‌نامه را دیجیتل‌سازی کرده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که در همین مدت ۸۳۰ جلد کتاب، ۶۰ نسخه خطی و چهار فرمان ترمیم و صحافت شده است.

علاوه بر این، ۳۲ نسخه خطی جدید به آرشیف ملی تحویل داده شده است که مجموعه اسناد تاریخی کشور را غنی‌تر می‌کند.

مقامات بارها بر اهمیت حفظ اسناد تاریخی و نسخه‌های خطی تأکید کرده‌اند، که بسیاری از آنها قدمت چندین قرن دارند و منعکس‌کننده میراث فرهنگی غنی کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!