Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: آمریکا پاکستان را شامل کشورهای حامی هراس افگنی میسازد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت دفاع ملی میگوید که ایالات متحده آمریکا در هفته آینده در نشست پاریس، پاکستان را وارد فهرست کشورهای پشتیبان هراس افگنی خواهد کرد که پیامد آن به انزوا رفتن اسلام آباد در معادلات جهانی خواهد بود.

دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع گفت: “در هفته آینده در پاریس یک جلسه است امریکا می خواهد پاکستان در جمله کشور های شامل کند که حامی تروریزم است. این تصمیم به ضرر پاکستان خواهد بود، پاکستان به انزوا می رود.”

وزارت خارجه امریکا هم برگزاری نشستی را در باره کشور های که در برابر گروهای تندرو اقدام نکرده اند، تایید می کند. به گفته واشنگتن، جامعه جهانی از نوع برخورد پاکستان در برابر گروه های هراس افگن نگران است اما هنوز وارد شدن نام پاکستان را در فهرست کشور های پشتیبان هراس افگنی تایید نمی کند.

هدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه امریکا بیان کرد: “آنچه که شما درباره اش صحبت میکنید(سازمان (FATF)) نامیده میشود. یک جلسه عمومی برای آن برنامه ریزی شده است.اساساً جامعه بین المللی دغدغه های طولانی مدت، خوب و نگرانی را در مورد دولت پاکستان دارد و در مورد آنچه که ما در نظر داریم کاستی در اجرای پاکستان از بهر مبارزه با تروریزم، پولشویی سایر مسائل مشابه با آن است.”

این تصمیم احتمالی، گفته می شود اقتصاد پاکستان را به شدت آسیب خواهد رساند و یک نوع از فشار های اقتصادی امریکا بر اسلام آباد پنداشته می شود.

مولانا فرید، آگاه سیاسی اضافه کرد: “تا زمانی که پاکستان اقدام عملی در برابر مراکز تروریزم ما باور نمی کنیم که افغانستان گواه حملات هراس افگنی باشد.”

حکومت افغانستان، همسایه را مرکز گروه های تندرو می داند از این رو از هر اقدامی که به قطع پشتیبانی از هراس افگنی در منطقه گردد، حمایت می کند.

پیش از این، بارها افغانستان و امریکا از پاکستان خواستار اقدام در برابر پناه گاه های هراس افگنی شدند اما واشنگتن و کابل هر دو از برخورد اسلام آباد در برابر تندرویی ناراض اند.

گزارشگر: باعث حیات

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا برای تقویت امنیت غذایی شاگردان ۱۰ میلیون یورو به افغانستان کمک می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

برنامه جهانی غذا (WFP) می‌گوید که اتحادیه اروپا ۱۰ میلیون یورو را به این نهاد برای تقویت امنیت غذایی شاگردان افغانستان اختصاص می‌دهد.

برنامه جهانی غذا روز چهارشنبه (۹ جوزا) با نشر اعلامیه‌ای نوشته است که این کمک شاگردان بیش از ۱۰ هزار مکتب را در ولایت‌های فراه، غور، جوزجان، ننگرهار، نورستان، پکتیکا، ارزگان و زابل زیر پوشش قرار می‌دهد.

این نهاد افزوده است که به لطف کمک‌های مالی اضافی اتحادیه اروپا بیسکویت‌های غنی یا خوراکی‌های مغذی تولید شده محلی میان شاگردان ۱۰ هزار مکتب توزیع می‌شود.

به اساس اعلامیه، دختران شاگرد در صنف‌های چهارم و ششم نیز کمک‌های چون روغن نباتی و پول نقد دریافت خواهند کرد.

در همین حال، هسیائو وی‌لی، مدیر برنامه جهانی غذا در افغانستان گفته که این نهاد بیش از دو دهه پیش برنامه تغذیه مکتب‌ها را برای پیوند امنیت غذایی و تغذیه بهتر با آموزش آغاز کرد.

بربنیاد اظهارات وی، برنامه جهانی سال گذشته از ۱.۵ میلیون کودک در مکتب‌ها حمایت کرده و اتحادیه اروپا شریک کلیدی برای رسیدن این کمک‌ها بوده است.

این درحالیست که اتحادیه اروپا پیش از این نیز برای بهبود محیط‌های تعلیمی مکاتب افغانستان کمک کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هزینه تعرفه‌های حمل‌ونقل ریلی ازبکستان-افغانستان ۵۰ درصد کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان اداره خط آهن ازبکستان در شهر ترمز آن کشور می‌گویند که هزینه تعرفه‌های حمل‌ونقل ریلی ازبکستان-حیرتان را ۵۰ درصد کاهش داده‌اند.

از این مسیر اموال تاجران از چین، قزاقستان، ازبکستان و برخی دیگر کشورها وارد افغانستان می‌شود. مسوولان خط آهن ازبکستان در شهر ترمز گفته‌اند که به‌منظور ایجاد سهولت و گسترش روابط تجارتی میان دو کشور و حمایت از تاجران افغان تعرقه‌ را تا ۵۰ درصد کاهش داده‌اند.

فرهاد، رئیس خط آهن شهر ترمز در این مورد گفته است: «قبلاً از محموله‌های که از دولت افغانستان می‌آمد، تعرفه‌های مشخص گرفته می‌شد. مثلاً محموله‌های که از طریق پل دوستی وارد می‌شد در بدل یک واگن چهل تُنه ۲۰۰ دالر و در بدل واگن بیست تُنه ۱۰۰ دالر گرفته می‌شد. همینگونه در گمرک نیز بر اساس خدمات مختلف مبالغ مختلف باید پرداخت میشد، اما اکنون همه پرداخت‌ها تا پنجصد دالر تا آخر سال معاف شده است.»

در همین ‌حال، تاجران در بلخ نیز از این اقدام ازبکستان و ایجاد سهولت‌ها در بخش حمل‌ونقل ریلی استقبال می‌کنند و از امارت اسلامی نیز خواستار ایجاد سهولت‌های بیشتر هستند‌.

از سویی هم، مسوولان خط آهن ولایت بلخ نیز می‌گویند که برای افزایش انتقالات آنان نیز درپی فراهم‌کردن سهولت‌ها هستند تا روند انتقال کالاها به صورت منظم انجام شود.

این در حالی است که تلاش‌ها برای آغاز کار عملی خط آهن افغان-ترانس نیز جریان دارد؛ خطی که از ازبکستان شروع و به پاکستان ختم می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکیه توافق‌نامه معافیت ویزه دیپلوماتیک با افغانستان را تعلیق کرد

Published

on

(Last Updated On: )

ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرده که توافق‌نامه معافیت ویزه دیپلوماتیک میان آن کشور و افغانستان لغو شده است.

با لغو این توافق‌نامه، مقام‌های ترکیه و امارت اسلامی برای ورود متقابل به افغانستان و ترکیه مجبورند، پروسه دریافت ویزه را طی کنند.

براساس بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه که امروز (چهارشنبه، ۹ جوزا) منتشر شد، این تصمیم با امضای رجب طیب اردوغان، رئیس ‌جمهور ترکیه پس از دوازدهم جوزای ماه جاری اجرا می‌شود.

ترکیه این تصمیم را براساس ماده سوم فرمان شماره ۹ ریاست‌جمهوری آن کشور اتخاذ کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!