Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت دفاع توافق امریکا و ازبیکستان در مورد طیاره‌های اردوی افغانستان را غیرقابل قبول خواند

اعلامیه افزوده است که: «وزارت دفاع ملی با وضاحت اعلام می دارد که ایالات متحده امریکا حق اهدا و مصادره اموال مردم افغانستان را ندارد.»

منتشر شده

در

وزارت دفاع امارت اسلامی به توافق امریکا و ازبیکستان در مورد طیاره‌های اردوی دولت پیشین افغانستان واکنش نشان داد و عدم‌تحویل‌دهی آن به امارت اسلامی را «غیرقابل قبول» خواند.

این وزارت در بیانیه‌ای که امروز (سه‌شنبه، ۶ سنبله) منتشر کرده از ازبیکستان خواسته است که طیاره‌های اردوی دولت پیشین برخلاف توافق انجام شده با امریکا، به افغانستان تحویل دهد.

در بیانیه آمده است: «هر نوع معامله‌ در رابطه به سرنوشت هلیکوپترها و طیاره‌های افغانستان در ازبکستان، غیر قابل قبول است.»

اعلامیه افزوده است که: «وزارت دفاع ملی با وضاحت اعلام می دارد که ایالات متحده امریکا حق اهدا و مصادره اموال مردم افغانستان را ندارد.»

این در حالی است که جاناتان هنیک، سفیر امریکا در تاشکند از توافقش با ازبیکستان در مورد سرنوشت طیاره‌های اردوی پیشین افغانستان خبر داده و آنرا متعلق به واشنگتن عنوان کرده بود.

به گفته‌ی او، «این طیاره‌ها هرگز به افغان‌ها تعلق نداشت، بلکه متعلق به امریکا بودند و اردوی افغانستان از آن‌ها استفاده می‌کرد، اما مالکیت آن‌ها همیشه با امریکا بود.»

طبق توافق واشنگتن و تاشکند، طیاره‌های اردوی دولت پیشین افغانستان همچنان در ازبیکستان باقی می‌ماند.

وزارت دفاع امارت اسلامی در واکنش به این توافق آنرا «غیرقابل قبول» خوانده و افزوده است که: «از حکومت ازبکستان توقع می‌رود از هر نوع معامله‌ی در این ارتباط خود داری نموده و با توجه به حسن همسایه داری تصمیم عاقلانه‌ی را پیش گرفته و به تسلیم دهی طیارات قوای هوایی افغانستان همکاری نمایند.»

مقام‌های اوزبیکستان در تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ اعلام کردند که ۲۲ فروند طیاره نظامی و ۲۴ چرخبال نیروهای مسلح افغانستان وارد حریم هوایی اوزبیکستان شدند.

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد نشستی را درباره افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده است که نشست گروه تماس این سازمان درباره افغانستان در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک برگزار خواهد شد.

اسماعیل ولد الشیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، یک هیأت بلندپایه این سازمان را برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و برگزاری دیدارهای دوجانبه با رؤسای هیأت‌های کشورهای عضو و مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی رهبری می‌کند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین نشست سالانه هماهنگی وزیران خارجه کشورهای عضو را در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد کرد.

بر اساس اعلام سازمان همکاری اسلامی، چندین گروه تماس وزارتی و کمیته تخصصی نیز در حاشیه مجمع عمومی نشست‌هایی برگزار خواهند کرد. این گروه‌ها درباره فلسطین، جوامع و اقلیت‌های مسلمان، مسائل منطقه‌ای در اروپا، جامو و کشمیر، مسلمانان روهینگیا در میانمار و افغانستان فعالیت دارند.

سازمان همکاری اسلامی زمان مشخصی برای برگزاری نشست گروه تماس درباره افغانستان اعلام نکرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!