Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: طی سال گذشته حدود ۴۰ تُن متریک زعفران در کشور جمع‌آوری شده است

منتشر شده

در

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که کشت و تولید زعفران در افغانستان در حال افزایش است. غلام‌محمد کاظم شهامت، سخنگوی این وزارت گفته است که میزان تولید زعفران در سال گذشته به ۴۰ تُن متریک رسیده و تلاش‌ها برای توسعه بیشتر این بخش همچنان ادامه دارد.

به گفته کاظم شهامت، گام‌های مؤثری برای گسترش کشت و تولید زعفران در کشور برداشته شده است.

او تأکید کرد که زعفران یکی از اقلام مهم صادراتی افغانستان به شمار می‌رود و به همین منظور همکاری‌های عملی و تخنیکی با دهقانان ادامه دارد.

وی تصریح کرد: «براساس آمار وزارت زراعت، در سال ۱۴۰۳ زمینه‌های کشت زعفران در ۳۰ ولایت کشور به ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است. از این کشتزارها در مجموع حدود ۴۰ تُن متریک زعفران جمع‌آوری شده که ولایت هرات در رأس تولیدکنندگان قرار دارد و ۹۰ درصد کل تولید زعفران از این ولایت به دست آمده است.»

براساس آمار وزارت صنعت و تجارت، در سال گذشته به ارزش ۳۹ میلیون دالر زعفران به خارج از کشور صادر شده است، اما این رقم نسبت به سال قبل، ۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

از سویی هم، شماری از آگاهان نیز گفته‌اند که گسترش کشت زعفران در کنار فراهم‌سازی فرصت‌های کاری برای مردم، عواید ملی کشور را نیز تقویت می‌کند.

در همین حال، صنعت‌کاران از امارت اسلامی می‎خواهند که در زمینه بازاریابی برای زعفران، همکاری و تلاش بیشتر نماید.

برخی از کارشناسان امور اقتصادی باور دارند که حکومت باید پیش از تمرکز بر کشت و تولید محصولات زراعتی، روی بازاریابی کار کند تا محصولات پس از تولید، سریع به بازار فروش برسند و دهقانان متضرر نشوند.

زعفران افغانستان به کشورهای هند، اسپانیا، عربستان سعودی، امریکا، امارات متحده عربی، فرانسه، استرالیا، ترکیه و چند کشور دیگر صادر می‌شود، اما محدودیت‌های مالی و نبود روابط مستقیم تجارتی با جهان بر این بخش نیز تأثیر منفی گذاشته است.

رویداد های اخیر

لاوروف: آسیای مرکزی و افغانستان مشکلات اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی هستند

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که خطرات امنیتی در آسیای مرکزی و تحولات افغانستان، نگرانی‌های اصلی سازمان پیمان امنیت جمعی است.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک اتحاد نظامی منطقه‌ای متشکل از روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان و تاجیکستان است.

لاوروف امروز (دوشنبه) در دیدار با طالقبک مسادیکوف، سرمنشی این سازمان در مسکو، چالش‌های امنیتی منطقه را «محوری» توصیف کرد.

وی گفت: «مشکلاتی که در حال حاضر جزء مسائل محوری برای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند، چالش‌ها و تهدیدهای جدیدی می‌باشند. اشاره من به وضعیت منطقه آسیای مرکزی در حوزه امنیت جمعی و همچنین هر آنچه که مربوط به اتفاقات افغانستان است، می‌باشد.»

لاوروف از مسادیکوف به عنوان «یکی از کارشناسان برجسته» در حوزه امنیت آسیای مرکزی تقدیر کرد و گفت که تجربه او می‌تواند به تقویت هماهنگی و بهبود «اثربخشی همه اقدامات متحدانه» کمک کند.

سازمان پیمان امنیت جمعی، مانند ناتو، حمله به یک عضو را حمله به همه اعضا می‌داند.

کشورهای منطقه همواره نسبت به تهدیدات امنیتی از افغانستان ابراز نگرانی کرده اند. امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها بیجا دانسته و اطمینان داده است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان بر ضد کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برای اولین بار در افغانستان، پوهنځی «طب سنتی نبوی» ایجاد می‌شود

Published

on

وزارت تحصیلات عالی افغانستان اعلام کرده است که رهبر امارت اسلامی، پیشنهاد ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» را منظور کرده است.

این وزارت تأکید کرده است که ایجاد پوهنځی «طب سنتی نبوی» در رشد علوم صحی و تربیه کادر مسلکی نقش مهم خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار نوسازی علایم سرحدی افغانستان و ایران در «آینده نزدیک» آغاز می‌شود

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل، اعلام کرده که روند تثبیت سرحد و نوسازی علایم و نشانه‌های سرحدی میان افغانستان و ایران در آینده نزدیک به طور رسمی آغاز می‌شود.

طبق خبرنامه وزارت امور سرحدات، آقای نوری در دیدار با علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، اطمینان داده است که امارت اسلامی برای تسریع کار و رفع مشکلات در این روند، همکاری همه‌جانبه انجام خواهد داد.

سفارت ایران در کابل نیز گفته است که در این دیدار، بیکدلی همکاری‌های دو کشور در بخش مرز را عامل تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات ایران و افغانستان اعلام کرد.

گفتنی است که حدود سه ماه قبل، مقام‌های افغانستان و ایران توافق کرده بودند که پروژه نوسازی علایم مرزی که مدت هفت سال متوقف مانده بود، دوباره آغاز شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!