Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت صحت: ده میلیون نفر در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شده ‌اند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

بر بنیاد بررسی های وزارت صحت عامه۱۰میلیون تن در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

سرپرست وزیر صحت می‌گوید که این بررسی  در ۹ زون و در ۳۴ ولایت کشور، در میان ۱۱۵۰۰ شهروند کشور انجام شده است.

به گفته این وزارت ۳۱.۵ درصد کل نفوس که ۱۰ میشود می شود، به این بیماری دچار شده اند که اکنون شما زیاد آنان دوباره بهبود یافته اند.

جواد عثمانی سرپرست وزارت صحت کشورمی‌گوید: “روند این بررسی ها را ۹ زون کشور در ۳۴ ولایت تقسیم کرده که با این حساب کابل یک زون و ۵۳ درصد کل نفوس این شهر مصاب به کرونا ولایت های شرقی ۴۲.۹ درصد، در ولایت مرکزی ۳۶.۳ درصد، در ولایات غربی ۳۴.۱ درصد، در ولایات شمال شرقی ۳۲.۴ درصد.”

وزارت صحت گفته است که بررسی های انجام شده در دوبخش از نظر سن و سال صورت گرفته است که در بخش نخست آزمایش ها روی کودکان ۵ تا ۱۷ سال و در بخش دوم روی افراد ۱۸ سال به بالا انجام داده اند.

یافته های این وزارت نشان می‌دهد که ۳۵.۲ درصد افراد با سن بالا، ۲۵.۳ درصد کودکان است.

همچنان بر بنیاد آمار نشر شده از سوی وزارت صحت در میان بزرگترها ۳۳.۹ درصد مردها و۳۷.۲ درصد زن‌ها به کرونا مصاب شده اند و در میان کودکان نیز ۲۴.۲ درصد پسر و ۲۶.۸ درصد دختر به کرونا مصاب شده اند.

سرپرست وزارت صحت عامه می گوید که بر اساس معیارهای جهانی اگر ۴۲ درصد نفوس یک کشور این بیماری را بگذراند، معافیت کتلوی ایجاد می شود که افغانستان به این معیار نرسیده و نیاز جدی است تا شهروندان همچنان توصیه های بهداشتی را رعایت کنند تا موج دوم این ویروس دامنگیر کشور نشود.

این در حالی است که وزارت صحت بر اساس آمار رسمی گفته است که حدود ۳۷ هزار نفر به کرونا مبتلا شده اند که از این میان ۱۲۸۸ نفر جان باخته و ۲۵۵۵۶ نفر بهبود پیدا کرده اند.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!