Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر داخله پاکستان: شمار جنگجویان تحریک طالبان پاکستانی تا ۱۰هزار نفر می‌رسد

منتشر شده

در

همزمان با تشدید حملات تحریک طالبان پاکستانی در بخش‌های آن کشور، وزیر داخله پاکستان می‌گوید که این گروه بین هفت هزار تا ۱۰هزار جنگجو دارد.

رانا ثناالله، وزیر داخله پاکستان در گفتگویی با تلویزیون دان پاکستان گفته است که شمار خانواده‌های این تندروان به ۲۵هزار نفر می‌رسد.

بر اساس گزارش‌ها، در ماه‌های اخیر انفجارات و حمله‌های مسلحانه در بخش‌های پاکستان افزایش یافته و مسوولیت بیشتر این رویدادها را تحریک طالبان پاکستانی به عهده گرفته است.

رانا ثناالله با اشاره به افزایش خشونت‌ها در بخش‌های ایالت خیبرپختونخوا گفته که حکومت محلی این ایالت در امر مبارزه با گروه‌های تندرو “ناکام” بوده و نتوانسته است در این مورد اقدام موثر انجام دهد.

رهبری ایالت خیبرپختونخوا به عهده حزب تحریک انصاف به رهبری عمران خان است که این حزب در این اواخر روابط خوبی با دولت مرکزی پاکستان ندارد.

به گفتۀ رانا ثناالله، نیروهای اردوی پاکستان در سرحدات آن کشور حضور دارند و در صورت ناتوانی حکومت‌های محلی در امر مبارزه با تندروان، آنان باید از دولت مرکزی پاکستان کمک بخواهند.

این در حالی است که مقامات پاکستانی به تاریخ ۱۹ دسامبر (۲۸ قوس) پس از آن گفتگوها با گروه تحریک طالبان پاکستان را آغاز کردند که شماری از زندانیان این گروه، مرکز مبارزه با تروریزم را در شمال‌غرب آن کشور تصرف کردند. این افراد در همین مرکز به اتهام تروریزم زندانی بودند.

پس از آن، نیروی‌های امنیتی پاکستان این پایگاه نظامی را در شهرک بنو محاصره کرده و از کشته شدن تمام گروگان گیران خبر دادند. مقام‌های محلی پاکستان ادعا کرده بودند که تندروان موجود در این پایگاه خواهان راۀ مصوون به افغانستان اند.

تحریک طالبان پاکستانی ماه گذشته آتش‌بس نامحدود را که به میانجی‌گری امارت اسلامی افغانستان با حکومت پاکستان صورت گرفته بود، لغو کرده و به جنگجویان خود دستور داد تا در سراسر پاکستان حملات‌شان را آغاز کنند.

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!