Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان از تشکیل کمیته مشترک نظامی با افغانستان خبر میدهد

منتشر شده

در

سفیر پاکستان در افغانستان در یک گفتگوی ویژه با آریانا نیوز از شکل گیری یک کمیته مشترک برای گسترش همکاری‌های امنیتی و نظامی با افغانستان خبر داده است. 

منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، میگوید که فرصت پیش آمده صلح در افغانستان از اثر تلاش‌های پاکستان است.

منصور احمد خان در این باره گفت:”به رهبری افغان‌ها و به مالکیت افغان‌ها در چهارچوب مذاکرات همه جانبه باید راه حل دریافت شود. و حالا ما خرسند استیم که با تلاش‌های ما و تلاش‌های ایالات متحده امریکا و سایر کشورها نیز پروسه صلح افغانستان در دوحه در حال پیشرفت است.”

منصور احمد خان همچنان تاکید می ورزد که اسلام آباد آماده همکاری همه جابنه برای بر قراری آتش بس و روند صلح افغانستان است.

پاکستان از اقدام اخیر حکومت برای رهایی زندانیان پاکستانی استقبال کرده می گوید که این عملکرد روابط سیاسی میان دو کشور را تقویت خواهد کرد. 

به گفته وی در حال حاضر ۶۰۰ پاکستانی در افغانستان زندانی استند که از این میان افراد که فرمان رهایی آنان صادر شده است هیچ یک در فهرست حمله‌های هراس افگنانه قرار ندارد. 

منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، در این باره گفت: ” ما در این رابطه هیچ فهرستی را با طرف دولت افغانستان شریک نساختیم، زمانی که زندانی‌ها رها می شوند، طوری که در گذشته نیز زندانی‌های افغانستان و پاکستان رها شده اند، هر دو طرف این اطلاعات را باهم شریک می سازند و بعد طی یک روندی آنها رها می شوند.”

سفیر پاکستان همچنان می گوید که برای بهتر شدن روابط باید گذشته‌ها را فراموش کرد و یک فصل تازه ای از همکاری‌های دوجانبه را در بخش‌های مختلف باید باز کرد.

رویداد های اخیر

افغانستان در پنج سال گذشته بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است

Published

on

بی‌بی‌سی با استناد به آمارهای سازمان ملل متحد گزارش داده است که افغانستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در آگست ۲۰۲۱، بیش از ۱۱ میلیارد دالر کمک بشردوستانه دریافت کرده است.

با این حال، آمارهای سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که با گذشت پنج سال، فاصله میان نیازهای بشری و میزان کمک‌های دریافت‌شده همچنان گسترده است. کاهش کمک‌های بین‌المللی، افزایش شمار افراد نیازمند و بازگشت میلیون‌ها مهاجر از عوامل اصلی افزایش فشار بر وضعیت بشری افغانستان عنوان شده‌اند.

پس از سقوط نظام جمهوری در آگست ۲۰۲۱، افغانستان با بحران شدید بشری روبه‌رو شد. کاهش ارزش پول ملی، از دست‌رفتن صدها هزار شغل و توقف یا کاهش برخی برنامه‌های حمایتی نهادهای بین‌المللی، وضعیت اقتصادی و بشری کشور را دشوارتر کرد.

در واکنش به این وضعیت، سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی درخواست‌های گسترده‌ای برای تأمین کمک‌های بشردوستانه به افغانستان مطرح کردند. بر اساس آمارهای منتشرشده، در سال ۲۰۲۱ حدود ۵.۲ میلیارد دالر، در سال ۲۰۲۲ حدود ۳.۸ میلیارد دالر و در سال ۲۰۲۳ نزدیک به دو میلیارد دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص یافته است.

در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ نیز سازمان ملل متحد برای تأمین بیش از سه میلیارد دالر کمک به افغانستان درخواست کرد، اما میزان کمک‌های دریافت‌شده کمتر از نیازهای تعیین‌شده بود. بخش عمده این کمک‌ها در زمینه‌های غذا، صحت، کمک به بازگشت‌کنندگان و سایر نیازهای بشری مصرف شده است.

با وجود این کمک‌ها، سازمان ملل متحد افغانستان را همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری جهان می‌داند و بر تداوم حمایت‌های بین‌المللی از میلیون‌ها فرد نیازمند در کشور تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی افغانستان با اندونیزیا در پی وقوع زلزله مرگبار

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی وقوع یک زلزه نیرومند در شرق اندونیزیا که دست‌کم ۵۳ کشته برجا گذاشته و حدود ۵ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است، ابراز تأسف و همدردی کرد.

این زلزله به بزرگی ۷.۷ ریشتر روز شنبه جزیره فلورس و مناطق اطراف آن را لرزاند.

وزارت امور خارجه افغانستان در بیانیه‌ای، مراتب همدردی و تسلیت خود را به دولت و مردم اندونیزیا به‌خاطر تلفات ناشی از این رویداد ابراز کرد.

این وزارت همچنین برای مجروحین شفای عاجل آرزو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر تجارت افغانستان با معاون صدراعظم ازبیکستان در ترمذ دیدار کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، با جمشید خواجه‌اوف، معاون صدراعظم ازبیکستان، در شهر ترمذ دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک گفتگو کردند.

در این دیدار که روز گذشته (شنبه) در مرکز تجارتی ترمذ برگزار شد، دو طرف درباره همکاری در بخش‌های برق، معادن و زراعت بحث و تبادل نظر کردند.

مقام‌های اوزبیکستان علاقه‌مندی خود را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف افغانستان ابراز کردند. در مقابل، هیئت افغانستان از این آمادگی استقبال کرده و بر فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کرد.

در این دیدار، محمدیوسف وفا، والی بلخ و عبدالغفار بحر، سفیر افغانستان در تاشکند نیز حضور داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!