Connect with us

رویداد های اخیر

تظاهرات جنبش حفاظت از پشتون‌ها در پیوند به حادثه‌ی تیراندازی چمن

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۱۱, ۱۳۹۹)

جنبش حفاظت از پشتون‌ها (PTM) روز دوشنبه در اعتراض به حادثه تیراندازی روز یکشنبه در چمن-اسپین بولدک در مرز افغانستان و پاکستان تظاهرات برگزار کردند.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، نیروهای امنیتی پاکستان پس از درگیری بین بازرگانان پشتون و مقام‌های مرزی، پشتون‌های غیر مسلح را در دروازه مرزی هدف تیراندازی قرار دادند.

این تظاهرات روز دوشنبه در مقابل مجلس ولایتی بلوچستان در کویته برگزار شد.

محسن داور، یکی از رهبران این جنبش در صفحه تویترش گفته است که:” این اولین باری نیست که سپاه مرزی پاکستان غیرنظامیان را در چمن هدف قرار میدهند. ما خواستار دستگیری و پیگرد قانونی قاتلان هستیم. ما خواهان عدالت هستیم.”

شماری از فعالان مدنی نیز دراین تظاهرات شرکت کردند و گفته اند که: “حاکمان پاکستان بر روی کشمیر اشک تمساح می‌ریزند، اما از بلوچ و پشتون برای تمرین هدف استفاده می‌کنند.”

یکی دیگری از اشتراک کننده گان می گوید که چرا کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان در برخورد پاکستان با با پشتون‌ها و بلوچ‌ها برخورد دوگانه دارد؟

به گزارش خبرگزاری ANI ، روز گذشته در رویداد تیراندازی نظامیان مرزی پاکستان یک تن جان باخت و شش تن دیگر از جمله دو کودک زخمی شدند.

ANI گزارش داده است که رویداد زمانی رخ داد که مشاجره لفظی بین مقام‌های مرزی و بازرگانان پشتون، که می خواستند با کالاهای خود پیاده از مرز عبور کنند، صورت گرفت.

شبکه پاکستانی دان نیوز نیز گزارش داده است که که بازرگانان سپس در دروازه مرزی جمع شده و خواستار باز شدن گذرگاه شدند. هنگامی که مقام‌های مرزی از این کار امتناع کردند، بازرگانان شروع به سنگ اندازی به مرزبانان کردند و لاستیک‌های نزدیک دروازه را به آتش کشیدند.

ANI گزارش داد که وضعیت زمانی بیشتر به وخامت گراید که یک معترض به شوی یک سرباز امنیتی آتش گشود و در مقابل سرباز نیز بر وی شلیک کرد.

رویداد های اخیر

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

نشست سه‌جانبه میان هیئت‌های افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در ارتباط به اتصال شمال آسیا به جنوب آسیا و کاهش هزینه‌های ترانزیتی و ترانسپورتی در قلمرو سه کشور در کابل برگزار شد. در این نشست در مورد ایجاد کمیته مشترک تخنیکی برای تداوم گفتگوها نیز توافق صورت گرفت.

وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که نشست سه‌جانبه به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، چاکی‌اف، معاون رئیس جمهور ترکمنستان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان برگزار شده است.

براساس خبرنامه، این نشست در ادامه نشست‌های دوجانبه که میان سه کشور دایر شده بود، برگزار گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!