Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان اقدامات امارت اسلامی برای مقابله با تروریزم فرامرزی را تمجید کرد

منتشر شده

در

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان گفته است که کشورش از اقدامات امارت اسلامی برای مقابله موثر با تروریزم فرامرزی استقبال می‌کند.

آصف علی خان درانی در مصاحبه با صدای امریکا روز شنبه گفت که امارت اسلامی اخیراً اقدامات خاصی را جهت رسیدگی به نگرانی‌های تروریزم فرامرزی پاکستان و سایر کشورهای همسایه از جمله چین روی دست گرفته است، اما افزود که برای نتیجه‌گیری نهایی خیلی زود است.

مقامات پاکستان همواره ادعا کرده اند که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، پاکستان شاهد افزایش چشمگیر حملات تروریستی بوده است.

اسلام‌آباد معتقد است که این حملات توسط رهبران و جنگجویان تحریک طالبان پاکستان که به گفته آن در افغانستان مستقر اند، طرح‌ریزی می‌شود.

اما امارت اسلامی همواره تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده صورت گیرد.

درانی در واکنش به موضوع انتقال مهاجران پاکستانی از ولایات مرزی به مناطق دیگر افغانستان گفت: «این یک موضوع جدی است. اما اقداماتی برای خنثی کردن تحریک طالبان پاکستان برداشته شده است. ما همچنین باید درک کنیم که این کار زمان‌گیر است، اما این روند آغاز شده است.»

درانی گفت: «این اقدامی است که حکومت افغانستان اتخاذ می‌کند، بنابراین باید منتظر ماند و نتایج را دید. اکنون در مراحل اولیه قرار دارد، بنابراین برای اظهار نظر خیلی زود است.»

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان افزود: «اما اگر این جابجایی تحریک طالبان پاکستان واقعاً اتفاق بیفتد و منجر به صلح در سراسر مرزهای ما شود، این یک تحول مهم خواهد بود و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»

او گفت که اسلام آباد به درخواست امارت اسلامی، گفتگوها را با رهبران فراری تحریک طالبان پاکستان برای متقاعد کردن آنها برای توقف خشونت آغاز کرده بود، اما این روند سال گذشته به دلیل درخواست‌های «مضحک» این گروه با شکست مواجه شد.

حکومت پاکستان و تی تی پی در سال ۲۰۲۲ به میانجی‌گری امارت اسلامی به آتش‌بس محدود توافق کردند، اما در نومبر همان سال حملات تحریک طالبان در پاکستان از سر گرفته شد.

درانی گفت: «پاکستان گزینه گفتگو را تمام کرده است؛ برای آنها (طالبان پاکستان) تنها راه تسلیم شدن و مواجه شدن با قانون باقی مانده است.» او افزود که عملیات نظامی پاکستان، تحریک طالبان پاکستان را از هرگونه کنترول ارضی محروم کرده است و انتقال آنها از مناطق مرزی نشان می‌دهد که اکنون آنها به «باردوش» برای امارت اسلامی تبدیل شده اند.

نماینده ویژه پاکستان گفت: «بطور مقایسوی، افغانستان در حال حاضر بسیار صلح آمیز است، اما کتله‌های از تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و سایر گروه‌ها در آنجا وجود دارند که مایه نگرانی هستند. هم پاکستان و هم چین امیدوارند که حکومت افغانستان اقدامات عملی را انجام دهد.»

درانی یکبار دیگر تاکید کرد که گفتگو و تعامل مستمر جامعه جهانی با امارت اسلامی تنها راه برای تقویت روندهای مثبت و رسیدگی به چالش‌ها در افغانستان است.

او گفت: «دور بودن یا عدم تعامل با طالبان (امارت اسلامی)، که اکنون در کابل قدرت دارند، کمکی نخواهد کرد. این درک وجود دارد، و به همین دلیل رییس جمهور ایالات متحده و دیگران از برخی اقدامات طالبان (امارت اسلامی) از جمله از بین بردن خشخاش تمجید کرده اند.»

درانی افزود: «امید است که سایر مسایل معلق مانند تشکیل حکومت فراگیر، تحصیل دختران یا اشتغال زنان نیز به صورت دوستانه حل شود.»

رویداد های اخیر

فایننشل تایمز: جهان باید برای جلوگیری از جنگ تمام عیار افغانستان و پاکستان وارد عمل شود

Published

on

روزنامه فایننشل تایمز در مقاله‌ای که روز یکشنبه منتشر شد، هشدار داد که افزایش تنش‌ها بین افغانستان و پاکستان خطر تبدیل شدن به یک درگیری گسترده‌تر را به همراه دارد و جامعه بین‌المللی باید فوراً با این منطقه مجدداً وارد تعامل شود.

این نشریه خاطرنشان کرد که تقریباً پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، توجه جهانی به افغانستان تا حد زیادی کاهش یافته است. این نشریه محدودیت‌ها بر زنان و وخامت روابط بین کابل و اسلام‌آباد را برجسته کرد.

طبق این مقاله، روابط پاکستان با امارت اسلامی از سال ۲۰۲۱ به شدت رو به وخامت گذاشته است چنانچه اسلام‌آباد مقامات افغان را به پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مسئول حملات در داخل پاکستان متهم می‌کند – ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

هفته‌های اخیر شاهد افزایش خشونت‌ها، از جمله حملات هوایی و درگیری‌هایی بوده است که طبق گزارش‌ها بیش از یک هزار نفر را کشته و بیش از صدهزار تن دیگر را آواره کرده است. یکی از مرگبارترین حوادث، حمله هوایی به یک مرکز ترک اعتیاد در کابل بود که به گفته مقامات افغان صدها نفر در آن جان باختند. این روزنامه هشدار داد که ادامه تشدید تنش‌ها می‌تواند آسیای جنوبی و مرکزی را بی‌ثبات کند و افغانستان را بار دیگر به مرکزی برای فعالیت‌های شبه‌نظامیان تبدیل کند.

این روزنامه همچنان از پالیسی نظامی پاکستان انتقاد کرد و گفت که حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند به فعالیت شبه‌نظامیان پایان دهد.

این روزنامه از قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده و چین، خواست تا نقش دیپلوماتیک فعال‌تری ایفا کنند. همچنین به منافع استراتژیک چین در منطقه اشاره شده و پیشنهاد داده شده که بیجینگ می‌تواند به عنوان میانجی پا پیش بگذارد.

با وجود تلاش‌های ناموفق گذشته برای صلح، فایننشل تایمز تأکید کرد که بی‌تفاوتی جهان خطرات بسیار زیادی به همراه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید سرمنشی ملل متحد بر سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب

Published

on

انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد، در پیامی به مناسبت روز جهانی آب، تأکید کرد که دسترسی به آب صحی برای حفاظت از حقوق و سلامت زنان و دختران ضروری است و از دولت‌ها خواست تا اقدامات جدی‌تری در این رابطه انجام دهند.

گوترش در پیام خود هشدار داد که زنان و دختران در جاهایی که خدمات آبرسانی و حفظ الصحه ناکافی است، بیشترین بار را متحمل می‌شوند. بسیاری از آنها مجبور به استفاده از امکانات غیرمصون، مراقبت از بستگان مبتلا به بیماری‌های ناشی از آب و صرف ساعت‌ها وقت برای به دست آوردن آب هستند – که با آن اغلب از آموزش و فرصت‌ها محروم می‌شوند.

گوترش با برجسته کردن موضوع امسال، «جایی که آب جریان دارد، برابری رشد می‌کند»، گفت که بهبود وضعیت دسترسی به آب می‌تواند نقش کلیدی در پیشبرد برابری جنسیتی داشته باشد.

او از دولت‌ها خواست تا با بهبود ارائه خدمات، تقویت ظرفیت نیروی کار و تضمین تأمین مالی پایدار، سرمایه‌گذاری در شبکه‌های آب و حفظ الصحه را افزایش دهند. او همچنین از کشورهای توسعه‌یافته خواست تا با به اشتراک گذاشتن تکنالوژی، تخصص و بودجه برای ایجاد زیرساخت‌های مقاوم از این تلاش‌ها حمایت کنند.

سرمنشی سازمان ملل متحد بر اهمیت مشارکت زنان در روندهای تصمیم‌گیری برای اطمینان از برآورده شدن مؤثر نیازهای جامعه توسط سیستم‌های آب تأکید کرد.

گوترش ضمن اشاره به اینکه کمبود آب می‌تواند به درگیری دامن بزند، گفت که این موضوع می‌تواند همکاری و صلح را نیز تقویت کند.

او گفت: «بیایید با هم آب را به نیرویی برای برابری جنسیتی تبدیل کنیم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

بحران آب در افغانستان؛ دسترسی به آب آشامیدنی به چالش بزرگ خانواده‌ها تبدیل شده است

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است.

Published

on

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید که همزمان با کاهش بارندگی و آب‌های زیرزمینی و نیز بازگشت میلیون‌ها مهاجر، جستجو برای آب آشامیدنی برای میلیون‌ها تن در افغانستان به یک چالش روزانه مبدل شده است.

این نهاد گفته است که در بخش‌های شهری و روستایی، دسترسی به آب سالم و مقرون‌به‌صرفه به‌طور چشمگیری محدود شده است.

به گفته این نهاد، بسیاری از خانواده‌ها ناچارند از آب‌های سطحی و غیرایمن استفاده کنند یا مسافت‌های طولانی را برای تهیه آب طی کنند؛ در حالی که زنان و کودکان بیشترین بار این وضعیت را به دوش می‌کشند.

شهرهای بزرگی چون کابل، کندهار و مزار شریف نیز با فشار روزافزون بر منابع آبی مواجه‌اند. به گفته صلیب سرخ، این موضوع ناشی از رشد سریع جمعیت و استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. در بسیاری از بخش‌ها، خانواده‌ها به چاه‌های شخصی یا آب‌رسانی توسط تانکرها متکی هستند.

در کندهار، وضعیت به‌گونه‌ای خاص وخیم توصیف شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از چاه‌ها خشک شده‌اند و سطح آب در برخی دیگر به عمق بیش از ۱۰۰ متر رسیده است.

فضل‌الرحمان، یکی از بزرگان محل در ناحیه نهم کندهار، گفته است: «آب مهم‌ترین مشکل جامعه ما است. حتی چاه‌های عمیق نیز آب کافی نمی‌دهند و بیشتر خانواده‌ها توان حفر چاه شخصی را ندارند.»

او افزوده است که این بحران پیامدهای اجتماعی نیز داشته و در برخی موارد، کودکان برای کمک به خانواده‌های‌شان از رفتن به مکتب باز می‌مانند. به گفته او، «آن‌ها صبح زود می‌روند و عصر با چند سطل آب برمی‌گردند که برای نیازهای روزانه کافی نیست.»

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته که برای بهبود دسترسی به آب، پروژه‌هایی را در چندین منطقه اجرا کرده است. در کندهار، یک پروژه ارتقای سیستم آب‌رسانی در حال اجرا است که انتظار می‌رود حدود ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ تن از آن بهره‌مند شوند.

به گفته این نهاد، برنامه‌های آن در سال ۲۰۲۵ دسترسی به آب را برای بیش از ۷۷۵ هزار تن در مناطق شهری و حدود ۱۶۰ هزار و ۳۰۰ تن در مناطق روستایی بهبود داده است.

با این حال، این نهاد هشدار داده است که وضعیت کلی همچنان بحرانی است. به گفته صلیب سرخ، کمبود آب بر بخش زراعتت—که منبع اصلی درآمد بسیاری از مردم است—تأثیر منفی گذاشته و با کاهش آبیاری و تولید محصولات، خطر ناامنی غذایی و سوءتغذیه را افزایش داده است.

همچنین دسترسی محدود به آب پاک، خطر شیوع بیماری‌های ناشی از آب آلوده را، به‌ویژه در میان جمعیت‌های آسیب‌پذیر و آواره، افزایش می‌دهد.

این سازمان افزوده است که کمبود آب می‌تواند تنش‌ها میان جوامع را بر سر منابع محدود تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که با خشکسالی روبه‌رو هستند.

صلیب سرخ برای رسیدگی به نیازهای فوری و چالش‌های درازمدت گفته است که سیستم‌های آبیاری، کانال‌ها و کاریزها را بازسازی کرده تا دسترسی به آب بهبود یابد و تاب‌آوری جوامع افزایش پیدا کند.

این نهاد همچنین گفته که در بحران‌های اخیر، از جمله پس از زلزله کنر و تنش‌های میان افغانستان و پاکستان، خدمات اضطراری آب و صحت را برای بیش از ۲۷ هزار تن فراهم کرده است.

با این همه، صلیب سرخ تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی برای حل بحران آب در افغانستان کافی نیست.

به گفته این نهاد، راه‌حل‌های پایدار نیازمند سرمایه‌گذاری درازمدت در زیربنا‌های آبی، مدیریت بهتر منابع، حفاظت از منابع آب و هماهنگی بیشتر میان نهادهای ملی و جوامع محلی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!