Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان به سازمان ملل درباره تهدیدات تروریستی از خاک افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

پاکستان به شورای امنیت سازمان ملل هشدار داده است که گروه‌های تروریستی که از پناهگاه‌های داخل خاک افغانستان فعالیت می‌کنند، بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت ملی این کشور به شمار می‌روند و خواستار اقدام قاطع بین‌المللی علیه شبکه‌هایی شد که از پلتفرم‌های فیزیکی و دیجیتالی برای هدف قرار دادن پاکستان استفاده می‌کنند.

عاصم افتخار احمد، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت درباره افغانستان روز سه‌شنبه گفت که گروه‌هایی مانند القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، جنبش اسلامی ترکستان شرقی و گروه‌های شورشی بلوچ مانند اردوی آزادی‌بخش بلوچ و لشکر مجید همچنان بدون مانع از مرزهای افغانستان فعالیت می‌کنند.

وی افزود: «ما شواهد قابل‌اعتماد از همکاری این گروه‌ها از طریق آموزش‌های مشترک، تجارت غیرقانونی اسلحه، پناه دادن به تروریست‌ها و حملات هماهنگ داریم.» سفیر پاکستان تصریح کرد که بیش از ۶۰ کمپ تروریستی به عنوان مراکز نفوذ و حمله به غیرنظامیان، نیروهای امنیتی و پروژه‌های توسعه‌ای در داخل پاکستان فعالیت می‌کنند.

سفیر پاکستان همچنین به تهدیدات در فضای سایبری اشاره کرد و گفت که تقریباً ۷۰ حساب تبلیغاتی که به آدرس‌های آی‌پی افغانستان متصل هستند، پیام‌های افراطی منتشر می‌کنند. وی تأکید کرد: «مهار این شبکه‌ها نیازمند همکاری کامل شبکه‌های اجتماعی با دولت‌هاست.»

وی افزود که پاکستان و چین به‌طور مشترک از کمیته تحریم‌های ۱۲۶۷ شورای امنیت خواسته‌اند گروه‌های اردوی آزادی‌بخش بلوچ و لشکر مجید را به عنوان سازمان‌های تروریستی تعیین کنند و از شورای امنیت خواست به سرعت در این زمینه اقدام کند.

سفیر پاکستان همچنین به تحریک طالبان پاکستان اشاره کرد و گفت این گروه بزرگ‌ترین گروه تروریستی ثبت‌شده توسط سازمان ملل در خاک افغانستان است که حدود ۶ هزار جنگجو دارد. او گفت پاکستان تلاش‌های متعددی برای جلوگیری از نفوذ این گروه‌ها انجام داده و محموله‌های تجهیزات نظامی پیشرفته‌ای که نیروهای بین‌المللی هنگام خروج از افغانستان رها کرده بودند، کشف و ضبط کرده است. «این تلاش‌ها هزینه سنگینی داشته است … فقط در همین ماه، ۱۲ سرباز پاکستانی در یک حادثه جان باختند.»

سفیر پاکستان در ادامه گفت که حکومت افغانستان در چهار سال گذشته پایان‌دهنده دهه‌ها جنگ داخلی بوده، اما کشور هنوز با تحریم‌ها، فقر، مواد مخدر و نگرانی‌های حقوق بشری مواجه است. وی ابراز تأسف کرد که طرح نیازهای بشردوستانه و پاسخ سازمان ملل برای سال ۲۰۲۵ تنها ۲۷ درصد از بودجه مورد نیاز ۲.۴۲ میلیارد دالری خود را دریافت کرده است.

سفیر پاکستان به شورای امنیت یادآوری کرد که این کشور بیش از چهار دهه میزبان میلیون‌ها پناهنده افغان بوده است، اما اغلب بدون حمایت کافی بین‌المللی.

این درحالیست که به تازگی وزیر دفاع افغانستان گفته است که شواهدی مبنی بر تهدید کشورها از خاک افغانستان وجود ندارد.

محمد یعقوب مجاهد در مصاحبه با تلویزیون الجزیره گفته است که امارت اسلامی به توافق‌نامه دوحه با ایالات متحده متعهد است و خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

او گفت: «هیچ کس نمی‌تواند شواهدی ارائه دهد که ایالات متحده یا متحدانش یا هر کشور دیگری در این مدت از افغانستان تهدید شده باشد.»

به گفته‌ او، در حال حاضر هیچ توافق‌نامه نظامی میان امارت اسلامی و کشورهای دیگر، از جمله همسایگان، وجود ندارد؛ اما سیاست این گروه جلوگیری از سوءاستفاده از خاک افغانستان علیه دیگر کشورهاست.

رویداد های اخیر

منابع امنیتی: تیراندازی و گلوله‌باران نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در کنر و نورستان؛ یک داکتر زن «شهید» شد

منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

Published

on

منابع امنیتی گزارش می‌دهند که در پی چندین رویداد امنیتی در ولایت‌های کنر و نورستان، یک داکتر زن «شهید» شده، چند تن زخمی و شماری دیگر ناپدید شده‌اند.

به گفته این منابع، صبح امروز پنج‌شنبه حوالی ساعت ۹:۳۰ در منطقه دوکلام باغچه مربوط به ولسوالی ناری ولایت کنر، نیروهای رژیم نظامی پاکستانی بر یک عراده موتر نوع تویوتا تیراندازی کردند.

منابع می‌افزایند که این موتر پس از اصابت گلوله‌ها به دریای کنر سقوط کرده است. در نتیجه این رویداد، یک زن داکتر «شهید» شده و یک تن دیگر زخمی شده است، در حالی که پنج تن دیگر که در این موتر حضور داشتند، تاکنون ناپدید گزارش شده‌اند.

در رویداد جداگانه، منابع امنیتی گفته‌اند که حوالی ساعت ۱۱:۰۰ پیش از چاشت در منطقه سنو مربوط به ولسوالی شلتن ولایت کنر، در اثر گلوله‌باران نیروهای پاکستانی یک تن زخمی شده است. به گفته منابع، وی برای درمان به شفاخانه ولایتی منتقل شده است.

در همین حال، منابع امنیتی در نورستان می‌گویند که با وجود اعلام آتش‌بس از سوی پاکستان، از صبح امروز راه عمومی میان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال به طور کامل به روی ترافیک بسته شده است.

به گفته این منابع، بسته شدن این مسیر مشکلات جدی را برای باشندگان محل ایجاد کرده و رفت‌وآمد مردم به طور کامل متوقف شده است. همچنین گفته می‌شود که پوسته‌های نیروهای رژیم نظامی پاکستانی در فاصله نزدیک از این مسیر قرار دارند و بر افراد در حال رفت‌وآمد تیراندازی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل را محکوم کرد

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

Published

on

سرمنشی سازمان ملل متحد حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در کابل را به شدت محکوم کرده و با خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز همدردی کرده است.

این حمله که در تاریخ ۱۶ مارچ رخ داد، به گفته منابع بیش از ۶۰۰ «شهید» و زخمی برجا گذاشته است.

در بیانیه‌ای که از سوی سازمان ملل منتشر شده، انتونیو گوترش سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که بر اساس حقوق بشردوستانه بین‌المللی، مریضان، کارکنان صحی و تأسیسات طبی، از جمله شفاخانه‌ها، باید در هر شرایطی مورد احترام و حفاظت قرار گیرند.

فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل، گفته است: «سرمنشی سازمان ملل حمله هوایی در کابل، پایتخت افغانستان، در تاریخ ۱۶ مارچ را به شدت محکوم می‌کند؛ حمله‌ای که گزارش شده در نتیجه آن شماری از غیرنظامیان در یک مرکز درمانی کشته و زخمی شده‌اند.»

به گفته او، سرمنشی سازمان ملل خواستار انجام یک تحقیق مستقل و بی‌طرفانه در مورد این رویداد شده و عمیق‌ترین تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان ابراز کرده است. وی همچنین برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع کرده است.

گوترش بار دیگر بر کاهش تنش‌ها و توقف فوری درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان تأکید کرده و گفته است که اختلافات باید از طریق گفتگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز، مطابق با اصول منشور سازمان ملل متحد، حل شود.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز با ابراز نگرانی از افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، بر ضرورت استفاده از دیپلوماسی برای حل اختلافات تأکید کرده است.

این در حالی است که افغانستان و پاکستان پیش از این از توقف موقت درگیری‌ها در آستانه عید فطر خبر داده بودند؛ اقدامی که مقام‌های منطقه‌ای امیدوارند زمینه‌ساز یک آتش‌بس پایدار و حفاظت از جان غیرنظامیان در دو کشور شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی در نماز عید: رمز پیروزی افغانستان اتکا به اسلام و حفظ وحدت است

رهبر امارت اسلامی همچنان از مردم خواست تا از نظام امارت اسلامی حمایت کنند و گفت کسانی که در این نظام حضور دارند، فرزندان همین سرزمین هستند.

Published

on

نماز عید سعید فطر امروز (پنج‌شنبه) در مسجد عیدگاه شهر کندهار با امامت هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان، با حضور گسترده باشندگان این ولایت ادا شد.

رهبر امارت اسلامی در سخنرانی خود گفت که اگر قرار بود مردم افغانستان در اثر بمباران‌ها و حملات نظامی از بین بروند، این کار در زمان جنگ با روسیه و ایالات متحده امریکا رخ می‌داد.

به گفته رهبر امارت اسلامی، رمز پیروزی و پایداری افغانستان اتکا به دین اسلام، حفظ عقیده و وحدت میان مردم است. او تأکید کرد که با پایبندی به ارزش‌های اسلامی، هیچ کشوری نمی‌تواند به افغانستان آسیب برساند.

رهبر امارت اسلامی همچنان از مردم خواست تا از نظام امارت اسلامی حمایت کنند و گفت کسانی که در این نظام حضور دارند، فرزندان همین سرزمین هستند.

او در عین حال از مسئوولین حکومتی خواست که در اجرای امور عدالت را تأمین کنند و هشدار داد که با ظلم نمی‌توان یک نظام را حفظ کرد. به گفته او، اجرای فرامین و قوانین برای اصلاح جامعه و تأمین نظم در کشور ضروری است.

رهبر امارت اسلامی افزود که اگر دین اسلام در افغانستان وجود نداشت، این کشور ممکن بود تحت سلطه امریکا و ناتو قرار گیرد، اما اکنون افغانستان به گفته او «یک کشور مستقل و آزاد» است.

رهبر امارت اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به مسائل اقتصادی اشاره کرد و از تاجران خواست از احتکار خودداری کنند و در شرایط دشوار دست نیازمندان را بگیرند. او هشدار داد که در صورت احتکار کالاها تا ۴۰ روز، با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!