Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان حصارکشی در امتداد خط دیورند را به زودی تکمیل می‌کند

منتشر شده

در

ارتش پاکستان گفته است که حصار ۲۶۰۰ کیلومتری این کشور در امتداد مرزش با افغانستان طی دو ماه آینده تکمیل خواهد شد.

دفتر رسانه ای ارتش پاکستان در گفتگویی با صدای امریکا گفته است  حدود ۸۰ درصد حصار کشی تکمیل شده و صدها پاسگاه و برج نگهبانی در امتداد حصار نیز افراز شده است.

برنامه حصار کشی در سال ۲۰۱۷ جهت جلوگیری از تردد هراس افگنان، قاچاق و فعالیت های غیرقانونی دیگر آغاز شده بود.

ارتش پاکستان افزوده است که دو حصار موازی به ارتفاع سه متر، با فاصله چند متر، با سیم پیچ خاردار از زمین های هموار، کوه های بلند و پوشیده از برف تا ارتفاع ۴۰۰۰ متر عبور کرده است.

ارتش این کشور همچنین به صدای امریکا گفته است که “کاهش گسترده” تعداد حوادث هراس افگنانه در پاکستان وابسته به این پروژه مرزی است. اما آنها می گویند که نیروهای پاکستانی که در ساخت حصار مشارکت داشته اند نیز از جانب افغانستان مورد حملات شورشیان قرار گرفته اند و در بعضی موارد با نیروهای امنیتی افغانستان نیز درگیری هایی داشته اند.

 این مرز یا همان خط دیورند که معمولا در افغانستان به آن اشاره می شود، در طول تاریخ اختلاف برانگیز بوده است زیرا این یک مرزبندی دوران استعمار انگلیس در سال ۱۸۹۳ بود.

پاکستان اعتراض ها را رد می کند و می گوید پس از استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۷ مرز بین المللی را به ارث برده است.

رویداد های اخیر

قطر از آتش‌بس موقت عید فطر میان افغانستان و پاکستان استقبال کرد

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که این آتش‌بس موقت می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد فضای آرام میان دو طرف کمک کند.

Published

on

قطر از اعلام آتش‌بس موقت میان افغانستان و پاکستان به مناسبت عید فطر استقبال کرده و آن را گامی مثبت برای کاهش تنش‌ها میان دو کشور دانسته است.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که این آتش‌بس موقت می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد فضای آرام میان دو طرف کمک کند.

در این بیانیه ابراز امیدواری شده است که این اقدام راه را برای دستیابی به یک آتش‌بس پایدار هموار سازد؛ توافقی که بتواند از جان غیرنظامیان محافظت کرده و زمینه تأمین امنیت و ثبات در منطقه را فراهم کند.

همچنان قطر از پاسخ مثبت دو طرف به درخواست‌های قطر، عربستان و ترکیه برای برقراری آتش‌بس استقبال کرده و تأکید کرده است که گفتگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز بهترین راه برای حل اختلافات است.

دوحه همچنین بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک خود با همکاری شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات و امنیت در منطقه تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه پشاور آزادی ۶۸ شهروند افغان از بازداشت را با قید ضمانت صادر کرد

براساس گزارش‌ها، این افراد که در بازداشت به سر می‌بردند، با ارائه دادخواستی به ستره محکمه پشاور خواستار آزادی با ضمانت شده بودند.

Published

on

ستره محکمه پشاور اعلام کرده است که به ۶۸ شهروند افغان، از جمله افراد زیر ۱۸ سال و دارندگان کارت «پاکستان اوریجن کارت» (POC)، قید ضمانت داده و دستور آزادی آنان از بازداشت را صادر کرده است.

براساس گزارش‌ها، این افراد که در بازداشت به سر می‌بردند، با ارائه دادخواستی به ستره محکمه پشاور خواستار آزادی با ضمانت شده بودند. محکمه پس از بررسی درخواست‌ها، با پذیرش عریضه آنان دستور داد تا تمامی ۶۸ تن از بازداشت رها شوند.

در میان این افراد، شماری از کودکان زیر سن ۱۸ سال نیز حضور داشتند که توجه محکمه را به جنبه‌های بشردوستانه این پرونده جلب کرده است. همچنان برخی از بازداشت‌شدگان دارای کارت «پاکستان اوریجن کارت» بودند؛ سندی که برای افراد دارای ریشه یا پیوند با پاکستان صادر می‌شود و به دارندگان آن برخی امتیازات در این کشور داده می‌شود.

کارشناسان می‌گویند که شامل بودن دارندگان این کارت در میان بازداشت‌شدگان، پیچیدگی وضعیت حقوقی شماری از شهروندان افغان در پاکستان را برجسته می‌سازد؛ به‌ویژه آنانی که اسناد معتبر مرتبط با پاکستان در اختیار دارند.

گفته می‌شود حکم اخیر ستره محکمه پشاور می‌تواند بر پرونده‌های مشابه مربوط به شهروندان افغان در خیبرپختونخوا و سایر مناطق پاکستان نیز تأثیرگذار باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از توقف موقت عملیات‌های دفاعی علیه پاکستان به مناسبت عید خبر داد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی و دفاعی امارت اسلامی به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر و همچنین به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر، توقف موقت عملیات‌های دفاعی «رد الظلم» را اعلام می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد در ایکس نوشته است: «امارت اسلامی ضمن قدردانی از حسن نیت کشورهای دوست و میانجی، خاطرنشان می‌سازد که حفظ امنیت ملی افغانستان، حریم و مصونیت جان افغان‌ها را وظیفه‌ای ملی و شرعی خود دانسته و در صورت تهدید، به هرگونه تجاوز با شجاعت پاسخ خواهد داد.»

این در حالی است که عطاءالله ترار، وزیر اطلاعات و نشرات پاکستان، نیز اعلام کرده که این کشور حملات خود به افغانستان را به مناسبت عید فطر به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه به‌گونه موقت توقف داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!