Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان دستور بازگشت پناهندگان ثبت‌شده افغان را صادر کرد

شماری از دارندگان کارت POR می‌ گویند که تصمیم اخیر پاکستان آنان را عمیقاً نگران ساخته است.

منتشر شده

در

Afghan refugees from Pak

وزارت داخله پاکستان به نیروهای امنیتی خود دستور داده است تا پناهجویان افغان دارنده کارت‌ های «پی او آر» را از آن کشور اخراج کنند.

در سندی که از سوی وزارت داخله پاکستان به بیرون درز کرده و از سوی خبرنگاران و رسانه‌های پاکستانی منتشر شده است، حکومت فدرال به نیروهای امنیتی در تمام ایالت ها دستور داده است که دارندگان کارت POR را از این کشور اخراج کنند.

هر چند مدت اعتبار این کارت ‌ها به تاریخ ۳۰ جون به پایان رسید، اما انتظار می ‌رفت که حکومت پاکستان این مدت را دوباره تمدید کند.

شماری از دارندگان کارت POR می‌ گویند که تصمیم اخیر پاکستان آنان را عمیقاً نگران ساخته است.

در حالی که اخراج اجباری دارندگان کارت ACC، به شمول افغان‌های فاقد اسناد، به سرعت از پاکستان ادامه دارد، این کشور فیصله کرده است تا ۱.۴ میلیون دارنده کارت ثبت نام مهاجران POR مقیم پاکستان را نیز اخراج کند.

حکومت پاکستان هنوز به طور رسمی در این مورد چیزی نگفته است، اما یک مقام حکومتی در ایالت بلوچستان به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که این هدایت را از وزارت داخله دریافت کرده است.

با آن که شفقت علی خان سخنگوی وزارت خارجه پاکستان بیش از یک هفته قبل در یک نشست خبری گفته بود که تصمیم نهایی در مورد تمدید اعتبار کارت ‌های POR اتخاذ نشده است، اما محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان پیش از آن در یک نشست خبری به تاریخ ۱۸ جولای گفته بود که حکومت تصمیم گرفته است که این کارت‌ ها را تمدید نکند.

در همین حال، روز شنبه ۲ اگست، شماری از روزنامه ها در خیبر پختونخوا اعلامیه های حکومتی را برای خروج مهاجرین افغان از کشور منتشر کرده و گفته اند که سر از اول اگست، تمام مهاجران افغان دارنده کارت POR مقیم این ایالت باید به افغانستان برگردند.

شماری از دارندگان کارت ‌های POR که در پشاور زندگی دارند، می‌ گویند که از اعلام جدید حکومت به شدت نگران هستند.

براساس گزارش‌ ها، شمار پناهجویان افغان که در پاکستان کارت ‌های پی او‌آر دارند، ۱.۴ میلیون نفر است.

پی او آر یک کارت پناهندگی است که توسط کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در سال ۲۰۰۷ به پناهندگان افغان صادر شده است.

در همین حال، سازمان عفو بین الملل از پاکستان خواسته است که اعتبار کارت ‌های پی او آر را تمدید کند.

این سازمان به تاریخ ۳۱ جولای در بیانیه‌ای در سایت خود به نقل از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشته است که گفتگوها با جانب پاکستانی در مورد سرنوشت دارندگان این کارت ها نتیجه مثبتی نداشته است.

پاکستان روند اخراج پناهجویان افغان از این کشور را در سال ۲۰۲۳ آغاز کرد، اما دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) گفته است که انتظار می رود در ماه ‌های آینده تعداد پناهجویان افغان که از این کشور باز می گردند، افزایش یابد.

این دفتر در ۲۷ جولای در یک بیانیه گفت که ۳۴۰ هزار افغان از آغاز سال روان تا ۱۹جولای از پاکستان به افغانستان برگشته اند.

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) هشدار داده است که اگر وضعیت دشوار برگشت پناهندگان افغان به درستی مدیریت نشود، ممکن منجر به یک خطر شود که می تواند ثبات منطقه را تهدید کند.

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد نشستی را درباره افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده است که نشست گروه تماس این سازمان درباره افغانستان در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک برگزار خواهد شد.

اسماعیل ولد الشیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، یک هیأت بلندپایه این سازمان را برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و برگزاری دیدارهای دوجانبه با رؤسای هیأت‌های کشورهای عضو و مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی رهبری می‌کند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین نشست سالانه هماهنگی وزیران خارجه کشورهای عضو را در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد کرد.

بر اساس اعلام سازمان همکاری اسلامی، چندین گروه تماس وزارتی و کمیته تخصصی نیز در حاشیه مجمع عمومی نشست‌هایی برگزار خواهند کرد. این گروه‌ها درباره فلسطین، جوامع و اقلیت‌های مسلمان، مسائل منطقه‌ای در اروپا، جامو و کشمیر، مسلمانان روهینگیا در میانمار و افغانستان فعالیت دارند.

سازمان همکاری اسلامی زمان مشخصی برای برگزاری نشست گروه تماس درباره افغانستان اعلام نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار رئیس عمومی شرکت‌های امارتی با وزیر نفت ایران

Published

on

احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکت‌های امارتی، در جریان سفرش به ایران با محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت این کشور، دیدار و درباره گسترش همکاری‌های دو جانبه در بخش نفت و گاز گفتگو کرده است.

در این دیدار که محمد نصیر رحیمی، رئیس اجرائیوی شرکت امارتی نفت و گاز نیز حضور داشت، دو طرف درباره تأمین نفت و گاز مورد نیاز افغانستان، آموزش‌های مسلکی و تخنیکی، توسعه همکاری‌ها در بخش نفت و گاز و همکاری مشترک در زمینه اکتشاف گفتگو کردند.

رئیس عمومی شرکت‌های امارتی و هیئت همراهش همچنین از مرکز تحقیقاتی وزارت نفت ایران و تصفیه‌خانه‌های نفت در تهران بازدید کردند و با فعالیت‌ها و امکانات تخنیکی و مسلکی این مراکز آشنا شدند.

وزارت نفت ایران در این دیدار آمادگی خود را برای همکاری همه‌جانبه، هماهنگی‌های لازم و عملی‌سازی همکاری‌های مشترک در بخش‌های مورد بحث اعلام کرده است.

در پایان این دیدار، تیم‌های تخنیکی مشترک از سوی دو طرف تعیین شدند تا برای عملی‌سازی توافق‌ها و انجام هماهنگی‌های لازم در بخش‌های یادشده فعالیت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سنگ تهداب شهرک صنعتی ۲۲ هزار جریبی در بلخ گذاشته شد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، روز جمعه سنگ تهداب شهرک صنعتی «امام شقیق بلخی» را در منطقه دو راهی حیرتان ولایت بلخ گذاشت.

ملا برادر در مراسم آغاز این پروژه گفت که هدف امارت اسلامی، تبدیل تدریجی افغانستان به یک کشور تولیدی و فراهم‌کردن زمینه برای تبدیل نیروی جوان کشور به نیروی کاری مولد است.

او گفت حکومت تلاش دارد صنعت، تولید و بازار را با یکدیگر وصل کند و محصولات تولیدشده در افغانستان را به بازارهای منطقه و جهان صادر کند.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، ایجاد شهرک صنعتی بلخ می‌تواند کمبود زمین صنعتی در این ولایت را کاهش دهد، زمینه فعالیت صنعت‌کاران را فراهم کند، وابستگی افغانستان به واردات را کاهش دهد و برای هزاران نفر زمینه کار ایجاد کند.

ملا برادر بلخ را یکی از ولایت‌های مهم تجارتی، ترانزیتی و صنعتی کشور خواند و گفت بندر حیرتان نباید تنها برای واردات کالا و رفت‌وآمد استفاده شود، بلکه باید به مسیر مهمی برای صادرات محصولات پروسس‌شده و تولیدات افغانستان تبدیل شود.

او از جامعه جهانی خواست روابط رسمی اقتصادی با افغانستان را گسترش دهد و محدودیت‌های مالی و بانکی را پایان دهد. ملا برادر گفت افغانستان ظرفیت و اراده مشارکت در همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی را دارد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا همچنین از صنعت‌کاران خواست در بخش‌های مختلف شهرک صنعتی جدید سرمایه‌گذاری کنند و گفت امارت اسلامی برای فراهم‌کردن امکانات و همکاری‌های لازم آماده است.

شهرک صنعتی بلخ در مساحت ۲۲ هزار جریب زمین ساخته می‌شود و قرار است زمینه پروسس مواد خام، تولید محصولات معیاری و صادرات کالا را در بخش‌های مختلف فراهم کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!