Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان ریاست کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل بر امارت اسلامی را بر عهده گرفت

معاونت این کمیته را نمایندگانی از کشورهای گیانا و روسیه بر عهده دارند. رسانه‌های هندی این تحول را گامی مؤثر در جهت تقویت موقعیت راهبردی پاکستان در منطقه ارزیابی کرده‌اند.

منتشر شده

در

UNSC

روزنامه اکونومیک تایمز هند گزارش داده است که منیر اکرم، نماینده دائمی پاکستان در سازمان ملل متحد، به‌عنوان رئیس جدید کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد بر امارت اسلامی، موسوم به کمیته ۱۹۸۸، منصوب شده است.

بر اساس این گزارش، واگذاری ریاست این کمیته به پاکستان در حالی صورت گرفته که تلاش‌های دیپلوماتیک تحت حمایت چین در افغانستان شدت یافته و دو کشور بر ارتقاط سطح روابط دیپلوماتیک به سفیر توافق کرده‌اند.

معاونت این کمیته را نمایندگانی از کشورهای گیانا و روسیه بر عهده دارند. رسانه‌های هندی این تحول را گامی مؤثر در جهت تقویت موقعیت راهبردی پاکستان در منطقه ارزیابی کرده‌اند.

کمیته ۱۹۸۸ شورای امنیت مسئول اجرای تحریم‌هایی همچون ممنوعیت سفر، مسدودسازی دارایی‌ها، منع فروش تسلیحات به اعضای امارت اسلامی، و تصمیم‌گیری در مورد تحولات مربوط به آن است. البته تصمیم‌های این کمیته تنها با اجماع همه اعضای دائمی و غیردائمی شورای امنیت به اجرا گذاشته می‌شود.

پاکستان از آغاز سال جاری میلادی برای یک دوره دوساله به‌عنوان عضو غیردائم شورای امنیت انتخاب شده و اکنون با در اختیار گرفتن ریاست این کمیته کلیدی، نقشی پررنگ‌تر در تحولات مرتبط با افغانستان یافته است.

این نگرانی از سوی تحلیلگران مطرح شده که اسلام‌آباد با تکیه بر این موقعیت می‌تواند فشارهای بیشتری بر امارت اسلامی در برابر ادعاهای خود به خصوص مقابله با «تحریک طالبان پاکستان» (TTP) وارد کند؛ گروهی که به گفته مقام‌های پاکستانی از خاک افغانستان حملاتی را علیه اهداف این کشور انجام می‌دهد، اما مقام‌های امارت اسلامی بارها این ادعاها را به شدت رد کرده‌اند.

در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، روز سه‌شنبه (۱۳ جوزا)، در جریان سفری به شهر پیشاور همراه با جنرالان بلند پایه‌ای اردو این کشور، از لزوم افزایش همکاری با امارت اسلامی سخن گفت و هشدار داد که نباید اجازه داد خاک افغانستان به بستری برای فعالیت نیروهای نیابتی هند علیه پاکستان تبدیل شود.

او در سخنرانی خود در جمع بزرگان قبایلی ایالت خیبر پختونخوا، بر عزم دولت اسلام‌آباد برای مقابله با آن‌چه «فتنه خوارج» و «شبکه‌های تروریستی مورد حمایت هند» خواند، تأکید کرد.

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان همکاری اسلامی در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد نشستی را درباره افغانستان برگزار می‌کند

Published

on

سازمان همکاری اسلامی اعلام کرده است که نشست گروه تماس این سازمان درباره افغانستان در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک برگزار خواهد شد.

اسماعیل ولد الشیخ احمد، سرمنشی سازمان همکاری اسلامی، یک هیأت بلندپایه این سازمان را برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و برگزاری دیدارهای دوجانبه با رؤسای هیأت‌های کشورهای عضو و مقام‌های ارشد سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین‌المللی رهبری می‌کند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین نشست سالانه هماهنگی وزیران خارجه کشورهای عضو را در مقر سازمان ملل متحد برگزار خواهد کرد.

بر اساس اعلام سازمان همکاری اسلامی، چندین گروه تماس وزارتی و کمیته تخصصی نیز در حاشیه مجمع عمومی نشست‌هایی برگزار خواهند کرد. این گروه‌ها درباره فلسطین، جوامع و اقلیت‌های مسلمان، مسائل منطقه‌ای در اروپا، جامو و کشمیر، مسلمانان روهینگیا در میانمار و افغانستان فعالیت دارند.

سازمان همکاری اسلامی زمان مشخصی برای برگزاری نشست گروه تماس درباره افغانستان اعلام نکرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار رئیس عمومی شرکت‌های امارتی با وزیر نفت ایران

Published

on

احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکت‌های امارتی، در جریان سفرش به ایران با محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت این کشور، دیدار و درباره گسترش همکاری‌های دو جانبه در بخش نفت و گاز گفتگو کرده است.

در این دیدار که محمد نصیر رحیمی، رئیس اجرائیوی شرکت امارتی نفت و گاز نیز حضور داشت، دو طرف درباره تأمین نفت و گاز مورد نیاز افغانستان، آموزش‌های مسلکی و تخنیکی، توسعه همکاری‌ها در بخش نفت و گاز و همکاری مشترک در زمینه اکتشاف گفتگو کردند.

رئیس عمومی شرکت‌های امارتی و هیئت همراهش همچنین از مرکز تحقیقاتی وزارت نفت ایران و تصفیه‌خانه‌های نفت در تهران بازدید کردند و با فعالیت‌ها و امکانات تخنیکی و مسلکی این مراکز آشنا شدند.

وزارت نفت ایران در این دیدار آمادگی خود را برای همکاری همه‌جانبه، هماهنگی‌های لازم و عملی‌سازی همکاری‌های مشترک در بخش‌های مورد بحث اعلام کرده است.

در پایان این دیدار، تیم‌های تخنیکی مشترک از سوی دو طرف تعیین شدند تا برای عملی‌سازی توافق‌ها و انجام هماهنگی‌های لازم در بخش‌های یادشده فعالیت کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!