رویداد های اخیر

پاکستان می‌گوید امارت اسلامی را بدون اجماع جهانی به رسمیت نخواهد شناخت

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲۸, ۱۴۰۱)

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان می‌گوید کشورش برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی به تنهایی اقدام نمی‌کند.

وزیر خارجه پاکستان این اظهارات را هنگام ارزیابی پالیسی‌های خارجی شش ماهۀ کشورش ابراز کرد.

آقای زرداری گفت: «پاکستان مایل نیست به تنهایی اقدام کند وترجیح می‌دهد این روند با اجماع بین‌المللی دنبال شود، اما ما از تعامل پایدار بین‌المللی با حکومت سرپرست (امارت اسلامی) برای کمک به جلوگیری از یک فاجعه بشری در افغانستان حمایت می‌کنیم.»

وزیر خارجه پاکستان از مقام‌های حاکم در افغانستان نیز می‌خواهد به تعهدات خود با جامعه جهانی مبنی بر مبارزه با تروریزم بین‌المللی و احترام به حقوق بشر از جمله دسترسی زنان به آموزش و کار عمل کنند. به گفته وی، این امر پاکستان را در موقعیت بهتری برای جلب حمایت و کمک به مردم افغانستان قرار می‌دهد.

مقام‌های حکومت جدید اما می‌گویند که به رسمیت شناختن امارت اسلامی به نفع کشورها است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی ابراز کرد: «تمام مشکلات زمانی حل می‌شود که امارت اسلامی به‌حیث یک نظام و حکومت مسوول شناخته شود.»

منیراکرم، نماینده دایمی پاکستان در سازمان ملل اما خاطرنشان کرده است که نظام بانکی افغانستان برای احیای اقتصاد این کشور باید دوباره تقویت شود و به این منظور دارایی‌های افغانستان که در خارج مسدود است باید رها و به سیستم مالی این کشور تزریق شود.

علاوه براین، آقای اکرم بار دیگر نگرانی کشورش را از بهر فعالیت تحریک طالبان پاکستان و داعش ابراز کرد.

وی گفت: «ما نگران تروریزم از افغانستان هستیم. ما هنوز از سوی طالبان پاکستان از خاک افغانستان مورد حمله قرار می‌گیریم. ما باید با تروریزم مقابله کنیم. تهدید واقعی برای ما القاعده نه بل داعش و تحریک طالبان پاکستان است. این دو سازمان تروریستی بزرگ هستند و اعتراف می‌کنیم که تلاش برای مقابله با آن‌ها برای ما دشوار است.»

با این حال، امارت اسلامی همواره اطمینان داده است که هیچ تهدید از خاک افغانستان متوجه کشورهای همسایه و منطقه نخواهد بود، و به هیچ گروه تروریستی اجازه نمی‌دهد که ازخاک افغانستان برضد کشورهای همسایه استفاده کند.

در همین حال، وزیر خارجه ازبیکستان در نشست «اتحادیه اروپا و آسیای میانه» پیشنهاد داده است تا یک گروه مذاکره کنندۀ بین‌المللی برای گفتگو با امارت اسلامی ایجاد شود و در اعلامیه وزارت خارجه ازبیکستان آمده است که افغانستان نباید در عرصه جهانی در انزوا قرار گیرد.

جوزف بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در این نشست حضور داشت، اوضاع حقوق بشری در افغانستان را نگران کننده خواند و از امارت اسلامی خواست تا به تعهدات‌اش عمل کند.

Trending

خروج از نسخه موبایل