Connect with us

رویداد های اخیر

«پوهنتون آنلاین زن» برای ۱۴هزار دختر افغان زمینه تحصیلات عالی را فراهم کرده است

منتشر شده

در

پوهنتون آنلاین زن برای ۱۴هزار دختر افغان زمنیه فراگیری تحصیلات عالی را در چهارده پوهنځی فراهم کرده است. در این پوهنتون ۴۵۰ استاد از افغانستان و کشورهای دیگر به صورت رایگان برای این دختران آموزش می‌دهند.

عادله زمانی، استاد پوهنتون آنلاین زن، در این ارتباط می‌گوید: «ما در چهارده پوهنځی، حدود ۱۴ هزار محصل را از سرتاسر افغانستان حتا از ولایات دورافتاده با خود داریم. با وجود تمام مشکلات اقتصادی و یا مشکلاتی که در زمینه اینترنت وجود دارد، دختران بازهم با ما پیوستند تا از محیط‌ های اکادمیک دور نمانند. ما اعتقاد بر این داریم که هیچ گونه گسستی نباید در روند تعلیمی دختران شکل بگیرد چرا که تعلیم دختران فرض و لازمه‌ای پیشرفت یک اجتماع است.»

در این پوهنتون استادان به‌گونه رایگان برای دختران افغان تدریس می‌کنند و مواد درسی در وبسایت در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

وحیدالله سادات، استاد این پوهنتون نیز گفت: «احساس خرسندی دارم که منحیث یک استاد در دانشگاه آنلاین زن مصدر خدمت برای بانوان سرزمین ما هستیم. دانشگاه آنلاین زن زمینه تحصیل را در داخل خانه‌ها و به صورت آنلاین برای بانوان سرزمین ما فراهم ساخته است.»

در همین حال، محصلان این پوهنتون از امارت اسلامی می‌خواهند که محدودیت‌های آموزشی و تحصیلی را بردارند.

از سویی هم، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا نیز بر رفع محدودیت‌های تحصیلی و آموزشی در افغانستان تاکید کرده است.

جان کربی گفته است: «اگر طالبان می‌خواهند که به رسمیت شناخته شوند، اگر می‌خواهند به آنان به‌گونه یک حکومت مشروع دیده شود، باید تعهداتی را که گفته اند، از جمله نحوه برخورد با زنان و دختران که شامل آموزش دختران و زنان جوان است، عملی کنند.»

مسوولان امارت اسلامی اما بارها تأکید کرده‌اند که در چارچوب شریعت اسلامی به زنان و دختران حقوق قایل هستند.

این در حالی است که بیش از دو سال می‌شود دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب محروم اند و یک سال می‌شود که تحصیل دختران به حالت تعلیق در آمده است. اخیراً سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته که حق آموزش زنان داده می‌شود ولی نیاز به زمان دارد.

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نشست چهل‌ودومین گروه کاری افغانستان در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی برگزار شد

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

Published

on

در تاریخ ۳ دسمبر ۲۰۲۵، چهل‌ودومین نشست گروه کاری افغانستان وابسته به شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی در مقر این سازمان برگزار شد. این نشست با حضور مقامات سرمنشی سازمان، هیأت‌های کشورهای عضو، و نمایندگان نهادهای مهم بین‌المللی از جمله دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل، مرکز منطقوی سازمان ملل برای دیپلوماسی پیش‌گیرانه، مرکز ضدتروریزم کشورهای مشترک‌المنافع، ساختار منطقه‌ای ضدتروریزم سازمان همکاری شانگهای، شورای فرماندهان سرحدی کشورهای مشترک‌المنافع و صلیب سرخ بین‌المللی برگزار شد.

در این نشست، وضعیت جاری افغانستان به گونهٔ همه‌جانبه مورد بررسی قرار گرفت و اشتراک‌کنندگان از تداوم خطرات بالقوه و تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

اعضا بر اهمیت تداوم کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی به مردم افغانستان تأکید ورزیدند و خواستار تقویت نقش نهادهای منطقه‌ای در حمایت از ثبات و رفاه مردم شدند.

شرکت‌کنندگان همچنین بر ادامهٔ نظارت دقیق بر تحولات افغانستان و همکاری برای فراهم‌سازی زمینهٔ گفت‌وگوهای صلح و کاهش تنش‌ها در این کشور تأکید کردند.

در پایان این نشست، صورت‌جلسهٔ رسمی و طرح کاری گروه برای نیمهٔ نخست سال ۲۰۲۶ به تصویب رسید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!