Connect with us

اخبار ساحوی

پیمان امنیتی بیست و شش ماده یی روز سه شنبه بین کابل- واشنگتن امضا شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

BSA

به اساس قرار داد امنیتی و دفاعی کابل و اشنگتن، ایالات متحده امریکا موظف است تا نیرو های امنیتی افغان را آموزش و تجهیز کند.

در بخشی از این قرار داد آمده است که دفاع از افغانستان وظیفه نیرو های امنیتی افغان است اما امریکا بر توانمند سازی این نیرو ها کمک می کند.

به اساس این قرار داد ایالات متحده امریکا ملزم به دفاع از افغانستان در برابر حملات خارجی نیست و تنها به افغانستان مشوره می دهد.

متن قرار داد امنیتی دفاعی میان افغانستان و امریکا روز سه شنبه در 26 ماده امضا شد چگونگی حضور نظامیان امریکایی پس از سال2014 را مشخص می سازد.

در بخشی از این قرار داد در مورد تجهیز و آموزش نیرو های افغان آمده است که امریکا، به مشورت آموزش و تجهیز نیروهای افغان در بخش های مختلف می پردازد.

ماده دوم بند سوم

طرفین بر این باور اند که تامین امنیت مردم و قلمرو افغانستان وظیفه نیرو های دفاعی و امنیتی افغان می باشد.طرفین برای افزایش سطح قابلیت های نیروهای دفاعی و امنیتی ملی افغان به منظور دفع و پاسخ به تهدیدات داخلی و خارجی با هم کار می کنند.

بر حسب تقاضای افغانستان ایالات متحده فوراً حمایتی که آماده گی ارایه آن را دارند به نیرو های دفاعی و امنیتی فراهم می سازد.

به اساس این قرار داد امریکا موظف است تا وجوه پولی مورد نیاز نیروهای افغان را جستجو و آماده کند.

اما در بخش تجاوز خارجی در این قرار داد امریکا مکلف به دفاع و یا پاسخ متقابل به متجاوز نیست و تنها به افغانستان مشوره می دهد.

ماده ششم

افغانستان همواره دستخوش تجاوزات کشور های بیگانه بوده، ایالات متحده امریکا، هرگونه تجاوز خارجی یا تهدید به تجاوز علیه حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان را موجب نگرانی شدید خود می داند.

در صورت چنین تجاوزی و یا تهدید به تجاوز علیه افغانستان، طرفین به منظور اتخاذ اقدامات باالقوه سیاسی، دیپلوماتیک، نظامی و اقتصادی برای تشخیص پاسخ مناسب با هم به گونه منظم مشورت می کنند.

این مشورت ها به هدف ایجاد فهرستی از اقدامات لازم سیاسی، دیپلوماتیک، نظامی و اقتصادی صورت می گیرد.

در این قرار داد گفته شده است که امریکا هیچگونه سلاح کیمیاوی را در افغانستان ذخیر نمی کند.

همچنان گفته شده است که طیاره های قوای امریکاو طیاره های غیر نظامی که برای اهداف ماموریت آنان در افغانستان فعالیت می کنند مکلف به پرداخت هیچ نوع مالیه نمی باشند. و همچنان دریافت اموال از سوی این نیرو ها نیز تابع مالیه نیستند.

همچنان در بخشی دیگری از این قرار داد آمده است که نیرو های امریکایی هنگام دخول و خروج از افغانستان نیاز به ویزه و پاسپورت دارند.

اما در بخشی جایگاه حقوقی پرسونل امریکایی در افغانستان، به این نیروها صلاحیت قضایی داده شده است.

ماده سیزدهم

افغانستان توافق می کند که ایالات متحده تعمیل صلاحیت قضایی در رسیده گی به تخطی های جنایی و مدنی افراد اش در افغانستان را حق اختصاصی خود می داند.

افغانستان به ایالات متحده اجازه می دهد تا محاکمات قضایی خود و سایر اقدامات دسپلینی مربوط به این قضایا را در داخل افغانستان انجام دهد.

بر حسب تفاضای افغانستان ایالات متحده جانب افغانستان را از جریان محاکمات به شمول نتایج نهایی مطلع می سازد.

از سویی هم موافقت نامه حضور نیرو های و پرسونل ناتو در افغانستان که 25 ماده است نیز الهام گرفته از این قرار داد می باشد و اکثر ماده این دو قرار داد با هم یکسان اند.

مسله صلاحیت های قضایی،استفاده از نیرو، گشت و گذار استفاده از اسلحه و دیگر مسایل با قرار داد امنیتی کابل واشنگتن کاملاً مشابه است.

در بخشی از   قرار داد ناتو افغانستان آمده است

ماده دوم:

طبق توافق طرفین حضور ناتو پس از سال 2014 در افغانستان شامل ماموریت غیر محاربوی متمرکز بر آموزش، مشورت دهی و کمک بوده و همچنان به منظور سایر فعالیت های تحت رهبری ناتو که روی آن توافق مشترک صورت می گیرد می باشد.

ساحاتی که نیرو های امریکایی و ناتو از آن استفاده نموده و در آن تاسیسات ایجاد می کنند عبارت از، کابل، بگرام،مزارشریف،هرات، قندهار، هلمند،گردیز، جلال آباد و شیندند می باشد.

بنادر هوایی دخول و خروج این نیروها میدان هوایی بگرام، کابل،قندهار،شیندند،هرات،مزار و هلمند است و بنادر زمینی، تورخم، سپین بولدک، تورغندی، حیرتان و شیرخان است.

Advertisement

اخبار ساحوی

بریتانیا تحریم‌های جدید علیه صنعت طیاره بی‌پیلوت سازی ایران وضع کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

بریتانیا روز پنجشنبه در واکنش به حمله ایران بر اسرائیل در اوایل ماه جاری میلادی، تحریم‌های جدیدی را علیه صنعت ساخت طیاره‌ نظامی بی‌پیلوت ایران اعلام کرد.

این اقدامات که با هماهنگی ایالات متحده و کانادا انجام شده است، چهار کسب و کار و دو رئیس را در شبکه‌ای از شرکت‌های ساخت طیاره‌های بی‌پیلوت هدف قرار می‌دهد.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای گفت: «حمله خطرناک رژیم ایران بر اسرائیل خطر هزاران تلفات غیرنظامی و تشدید تنش در منطقه را با خود داشت.»

وی افزود: «امروز بریتانیا و شرکای ما پیام روشنی ارسال کرده اند – ما مسوولان رفتار بی‌ثبات کننده ایران را مورد بازخواست قرار خواهیم داد.»

بریتانیا همچنین اعلام کرد که ممنوعیت‌های جدیدی را برای صادرات طیاره‌های بی‌پیلوت و قطعات راکتی به ایران اعمال خواهد کرد تا توانایی‌های نظامی آن را محدود کند.

هفته گذشته، بریتانیا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده، در پی حمله ایران بر اسرائیل، تحریم‌هایی را علیه شخصیت‌ها و سازمان‌های نظامی ایران اعمال کرد.

ایران در سیزدهم اپریل به عنوان یک حمله انتقام‌جویانه برای حمله به ساختمان سفارت خود در دمشق، طیاره های بدون سرنشین و راکت‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرد، اقدامی که خطر تشدید بیشتر درگیری‌ها در خاورمیانه را افزایش داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه در گزارش حقوق بشر امریکا را به استانداردهای دوگانه در مورد غزه متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه روز چهارشنبه (۵ثور) ایالات متحده را به داشتن استاندارد‌های دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسرائیل در جنگ غزه انتقاد کرد.

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: «ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جنګ غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استاندارد‌های دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد.»

وزارت خارجه ترکیه در ادامه امریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کُرد سوری متهم کرد؛ گروه که از سوی انقره تروریستی محسوب می‌شود.

انقره در پایان گزارش با محکوم کردن جنگ اسرائیل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری شد.

این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشور‌های غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس جمهور ایران برای بهبود روابط برای سفر سه روزه وارد پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران صبح امروز (دوشنبه، ۳ثور) در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی-اقتصادی وارد پایتخت پاکستان شد.

رسانه‌های وابسته به ایران گزارش داده اند که  این سفر سه روزه  با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجارتی، گفتگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقام‌های پاکستان انجام می‌شود.

قرار است طی این سفر رئیس جمهور ایران با آصف‌علی زرداری، رئیس جمهور آن کشورنیز  دیدار کند.

از سوی هم در گزارش رسانه‌های ایرانی آمده است که قراراست در جریان سفر رئیس جمهور ایران به کشور پاکستان « تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجارتی، صحت، اقتصادی، امنیتی، قضایی و زراعتی» از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضاء شود.

این سفر تنها سه ماه پس از حمله ایران به نقاطی در خاک ایالت بلوچستان پاکستان و حمله متقابل پاکستان به نقاطی در ایالت سیستان و بلوچستان ایران انجام شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!