Connect with us

رویداد های اخیر

چین و پاکستان: امارت اسلامی اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود

منتشر شده

در

چین و پاکستان در یک اعلامیه مشترک از امارت اسلامی خواسته اند که علیه تروریزم قاطعانه مبارزه کند و اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.

در این اعلامیه که پس از پایان سفر پنج روزه صدر اعظم پاکستان به بیجینگ منتشر شده، آمده است که دو طرف بر تقویت ارتباطات و هماهنگی در مورد مساله افغانستان توافق کرده اند.

آن‌ها خواستار تلاش‌های هماهنگ جامعه بین‌المللی برای حمایت مثبت از افغانستان در امر رسیدگی به چالش‌ها در زمینه‌هایی مانند موضوعات بشردوستانه و توسعه اقتصادی، تشویق امارت اسلامی برای ایجاد یک چهارچوب سیاسی همه شمول، اتخاذ سیاست‌های معتدل و تعقیب حسن همجواری شدند.

چین و پاکستان همچنان از جامعه جهانی خواستند که امارت اسلامی را تشویق کند تا علیه تروریزم مبارزه قاطعانه نماید و اجازه ندهد از خاک افغانستان برای فعالیت‌های تروریستی استفاده شود.

دو طرف توافق کردند که نقش سازنده‌ای در کمک به افغانستان برای دستیابی به توسعه پایدار و ادغام در جامعه بین المللی ایفا کنند.

پاکستان بارها ادعا کرده که منشاء اصلی حملات در این کشور افغانستان است. اسلام آباد اعلام کرده است که حمله بر انجنیران چینی در ایالت خیبر پختونخوا، در افغانستان طراحی شده و عامل آن هم افغان بود.

امارت اسلامی اما این ادعاها را رد نموده و همواره تاکید کرده که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: یک پوسته پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک تخریب شد

Published

on

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان، می‌گوید که روز گذشته یک پوسته نظامی پاکستان در نزدیکی سپین‌بولدک، پس از تیراندازی به سوی افغانستان، هدف قرار گرفته و تخریب شده است.

خوارزمی در صفحه ایکس خود نوشته است که در این درگیری به نیروهای افغان هیچ‌گونه تلفات و خسارتی وارد نشده است.

او همچنین ادعاهای منتشرشده از سوی پاکستان درباره این درگیری را «پروپاگند» خوانده و گفته است که این ادعاها حقیقت ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پاکستان با حمله بر افغانستان می‌خواهد از مسئولیت‌های پیمان مکه شانه خالی کند

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید پاکستان پس از پیوستن به «پیمان مکه» و در حالی که با بحران‌های داخلی روبه‌رو است، با حملات به افغانستان تلاش می‌کند از مسئولیت‌های خود در این پیمان شانه خالی کند.

مجاهد که در یک مدرسه در کندهار صحبت می‌کرد، گفت پاکستان همچنین با این حملات می‌خواهد افکار عمومی را از تظاهرات، مشکلات سیاسی و بحران اقتصادی در داخل این کشور منحرف کند.

او گفت فضای سیاسی در پاکستان محدود شده و آزادی‌هایی که قوانین این کشور برای مردم تضمین کرده، به آنان داده نمی‌شود و به گفته او، نوعی دیکتاتوری بر مردم حاکم شده است.

مجاهد افزود مشکلات اقتصادی پاکستان نیز به‌گونه سرسام‌آوری افزایش یافته و این کشور با تجاوز به حریم افغانستان، می‌خواهد توجه مردم را از ناکامی‌های خود منحرف کند.

سخنگوی امارت اسلامی گفت مقام‌های نظامی پاکستان با موضع‌گیری‌های خود، مردم این کشور را نیز با خود به سوی هلاکت می‌برند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی افغانستان به آنچه «بدمعاشی» رژیم نظامی پاکستان خواند، «پاسخ مناسب» خواهد داد.

گفتنی است که رژیم نظامی پاکستان روز پنجشنبه بر ولایت‌های کندهار، پکتیا و خوست حملات هوایی انجام داد که درنتیجه آن چهار غیرنظامی به شهادت رسیدند.

این حملات سه روز پس از حملات رژیم نظامی پاکستان بر کنر و پکتیکا انجام شد که در نتیجه آن سه غیرنظامی شهید شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: نسبت دادن مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان به افغانستان بی‌اساس است

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

Published

on

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، نسبت دادن افغانستان به یک محموله مواد مخدر کشف‌شده در پاکستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است که این ادعا با «انگیزه سیاسی» مطرح شده است.

بلخی گفت سفارت امریکا در اسلام‌آباد باید منشأ مواد مخدر کشف‌شده را در پاکستان جستجو کند، نه اینکه به عنوان یک وسیله پروپاگند عمل کند.

بلخی افزود که امارت اسلامی افغانستان تولید، قاچاق و استفاده از همه انواع مواد مخدر را در کشور به‌گونه کامل ممنوع کرده است.

او همچنین مدعی شد که پس از ممنوعیت مواد مخدر در افغانستان، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر «در آن سوی خط دیورند» افزایش یافته است.

بلخی همچنین گفت افغانستان ظرفیت تولید مواد مخدر مصنوعی را ندارد و گذرگاه‌ها در امتداد خط فرضی دیورند نیز نزدیک به یک سال است که به‌طور کامل به روی رفت‌وآمد بسته شده‌اند.

سفارت امریکا در اسلام‌آباد روز پنجشنبه اعلام کرد نیروهای مبارزه با مواد مخدر امریکا و پاکستان، ۴۶۳ کیلوگرام مت‌آمفتامین به ارزش حدود ۲۱ میلیون دالر را که به گفته این سفارت از افغانستان منشأ گرفته و به مقصد سریلانکا انتقال داده می‌شد، کشف و ضبط کرده‌اند.

سفارت امریکا گفت در پی این عملیات چند نفر بازداشت شده‌اند و این اقدام نشان‌دهنده ادامه همکاری و آموزش نیروهای پاکستانی از سوی امریکا برای مقابله با شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!