Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناس: سیاست امریکا در مورد افغانستان تغییر خواهد کرد

منتشر شده

در

قرار است تا ۵۰ روز دیگر جوبایدن، رییس جمهوری منتخب امریکا، سوگند وفاداری ادا کند. اما یک کارشناس امور میگوید که این «ساده لوحی» است که فکر کنیم طالبان به وعده‌های خود عمل میکند.

به گفته وی طالبان روابط خود با القاعده را قطع و با حکومت افغانستان همکاری نخواهند کرد.

جیسون بلازاکیس، استاد دانشگاه و پژوهشگر در انستیتوت میدلبری در مقاله ای گفته است که اداره جدید امریکا در مورد تلاش‌های ضد هراس افگنی سیاست‌های خود تجدید نظر خواهد کرد.

 بلازاکیس گفته است که سیاست امریکا در مورد عراق و افغانستان تغییر خواهد کرد .

 او گفته است که ” داعش یک تهدید برای ثبات در شرق نزدیک است. هسته القاعده و همچنان شاخه داعش مشهور به شاخه خراسان هنوز هم در آسیایی جنوب غربی به شمول افغانستان فعال است.”

آقای بلازاکیس افزوده است که تیم امنیتی بایدن در افغانستان و عراق سربازان خود را افزایش نخواهد داد، اما اگر وضعیت در این کشور متشنج شود دوباره سربازان تازده نفس مستقر خواهند شد.”

او گفته است که ” تلاش‌ها  دوجانبه و چند جانبه سرعت داده خواهد شد که ظرفیت سازی همتایان (افغانان) بیشتر شود همچنان تلاش‌ها افزایش خواهد یافت که برنامه‌ی برای مبارزه با افراط گرایی خشن دوام پیدا کند.”

بلازاکیس گفته است در حالیکه دونالد ترمپ، رییس جمهوری ایالات متحده امریکا میخواست از عراق سوریه و افغانستان نیروهای خود را خارج کند، همزمان داعش به حملات خود افزایش داد.

او افزود که ” توافقنامه دونالد ترمپ برای خروج سربازان امریکایی با طالبان در اواخر ماه فبروری سال گذشته میلادی  یک موقع را به القاعده مساعد کرد تا دوباره پناگا‌های خود را احیا کند و همچنان پس از دو دهه با طالبان یکجا شود.”

او گفته است که چنین باور که “طالبان به همه وعده‌های خود عمل میکند، با حکومت افغان  با نیت پاک کار میکند و همچنان روابط خود را با القاعده قطع میکند یک ساده لوحی است.”

این استاد داشگاه گفته است که ” طالبان در ماه اکتوبر با کشتن ۴۰ سرباز افغان در هلمند ثابت کرد که برای دوام جنگ در افغانستان عزم راسخ دارد.”

وی افزوده است که ” ملاحظات حقوق بشر برای اداره بایدن در امر مبارزه با هراس افگنی یک شرط اساسی خواهد بود. اشتباهات مانند هدف قرار دادن غیر نظامیان توسط هواپیماهای بدون سرنشین جلوگیری خواهد شد.”

او گفته است که اداره بارک اوباما در اوایل نیر مرتکب این اشتباهات بود اما در دوم ریاست جمهوری اوباما گزارش تلفات ملکی خواسته شد.

بلازکیس گفته است که ” اداره دونالد ترمپ گزارش سال گذشته را لغو کرد و پس به تلاش‌ها رو آورد که در آن شفافیت در هنگام عملیات ضد هراس افگنی  در نظر گرفته شود. شفافیت ، پاسخگویی ، نظارت و همکاری منطقه ای و چند جانبه برای کاهش ترور و افراط گرایی باید از اصول باشند که  اداره بایدن باید آن پند بگیرد.”

وی همچنان هشدار که اگر این اصول در نظر گرفته نشود اشتباهات گذشته دوباره تکرار میشود و همچنان حقوق بشر نیز زیر پا خواهد بود.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!