Connect with us

تجارت

کار ساخت فاز اول بازار مشترک افغانستان-ازبیکستان در خط مرزی تکمیل شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۲۶, ۱۴۰۱)

مقام‌های ازبیکستانی می‌گویند که کار ساخت فاز اول بازار مشترک افغانستان و ازبیکستان در خط مرزی میان این دو کشور تکمیل و توزیع دکان‌ها برای تاجران هر دو کشور آغاز شده است.

مسوولان این بازار مشترک می‌گویند که کار باقی‌ماندۀ این بازار تا یک سال دیگر تکمیل خواهد شد.

قوت جوره یوف، معاون بازار مشترک افغان-ازبیک می‌گوید: «این طرح برای گسترش روابط تجاری و ایجاد شغل برای افغان‌ها و مردم ازبیکستان ایجاد شده است. در این بازار در کنار تاجران ازبیک، تاجران و کار‌آفرینان افغان نیز می‌توانند کارها و فعالیت‌های‌شان را آغاز کنند. ما تعهد داریم که به‌زودی بخش‌های باقی‌ماندۀ این بازار را تکمیل کنیم.»

این بازار شامل ساخت چهار هزار دکان، مراکز صحی و رستورانت‌ها می‌باشد که شهروندان این دو کشور می‌توانند برای ده روز بدون ویزا در آن به خرید بپردازند.

آقای جوره یوف گفت: «در این بازار بیش از چهار هزار دکان، مراکز صحی، رستورانت‌ها و مهمان‌خانه‌ها ساخته می‌شود. شهروندان افغان می‌توانند به مدت ده روز بدون دریافت ویزه از این بازار خرید کنند.»

با این حال، مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ و تاجران می‌گویند که ایجاد این بازار می‌تواند زمینۀ به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی کشور و گسترش فعالیت‌های اقتصادی تاجران را فراهم سازد.

اسدالله اسدی، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ گفت: «تقاضای افغان‌ها منحیث یک کشوری که در آستانۀ رشد اقتصادی قرار دارد، این است که سهولیت ایجاد بکنند و کرایۀ کمتر اخذ کنند تا در ابتدا بتوانند مفاد خوبتر بدست بیاورند.»

حاجی قلندر، یکی از تاجران کشور نیز گفته است: «اگر بازار مشترک فعال شود و تاجران و کسبه‌کاران ما آن‌جا دکان بگیرند، نمایندگی بسازند و صنایع دستی و تولیدات وطنی ما آن‌جا برود، برای ما یک بازار بسیار خوب خواهد بود.»

گفتنی است که این بازار برای گسترش روابط اقتصادی میان افغانستان – ازبیکستان و به‌منظور فراهم‌سازی فرصت‌های تجاری برای تاجران افغان در خط مرزی میان دو کشور ایجاد شده است.

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!