Connect with us

تجارت

کار عملی پروژه تاپی تا شش ماه آینده آغاز می‌شود

منتشر شده

در

نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات با خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان در افغانستان و محمد مراد امانوف رییس اجراییوی پروژه تاپی در آن ولایت دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار، رییس اجراییوی پروژه تاپی گفته است که قرار است تا شش ماه آینده کار عملی پایپ لاین گاز از ترکمنستان به افغانستان آغاز شود.

در این دیدار، خواجه عوضوف؛ سفیر ترکمنستان در کابل و محمد مراد امانوف؛ رئیس اجرایی پروژه تاپی حضور داشته است.

 آقای امانوف از آغاز کار عملی پروژه انتقال گاز از ترکمنستان به هند در شش ماه آینده خبر داده و گفته است:”ما منتظر استملاک زمین‌ها از سوی مقام‌های دولت افغانستان هستیم.”

 در این نشست همچنان، سفیر ترکمنستان برای افغانستان نیز گفته که باید استملاک زمین‌ها با معیارهای جهانی صورت گیرد.

 نوراحمد اسلام‌جار، والی هرات نیز گفته که مردم هرات به پروژه تاپی به مانند یک روزنه امید نگاه میکنند و ما این پروژه را تاریخ ساز میدانیم.

والی هرات افزوده است:” مقام امارت اسلامی افغانستان در قندهار دلچسپی خاص به این پروژه دارند و به زود ترین فرصت نماینده خاص خود را درین قسمت تعین میکنند.”

 اسلام‌جار وعده سپرد که اداره محلی هرات به زود ترین فرصت نقشه استملاک زمین را به دسترس پروژه تاپی قرار خواهد داد.

 پروژه انتقال گاز ترکمنستان به هند از خاک افغانستان و پاکستان قرار بود سال‌ها قبل آغاز شود.ساخت این خط لوله در ماه دسامبر ۲۰۱۵ از ترکمنستان آغاز شد.

 ایدهٔ این پروژه در سال ۱۹۹۷ در دوره قبلی حکومت امارت اسلامی در افغانستان پیدا شد، اما کار عملی آن در افغانستان به علت مشکلات امنیتی و استملاک زمین، هنوز شروع نشده است.

تجارت

افغانستان و ازبکستان بر گسترش سرمایه‌گذاری و همکاری‌های تجارتی تأکید کردند

این دیدار در ادامه سفر هیأت ولایت فرغانه به افغانستان در روزهای ۲۶ و ۲۷ جولای برگزار شده است.

Published

on

مقام‌های ولایت فرغانه ازبکستان و شماری از تاجران افغان بر تسریع اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری، افزایش تجارت دوجانبه و گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور تأکید کردند.

ادارۀ محلی فرغانه اعلام کرده است که خیرالله بازاروف، والی این ولایت، با عبدالحمید انوری، رئیس شرکت امرالد دایموند تریدینگ، عطاالله عظیمی، رئیس شرکت هوایی کام‌ایر، عبداللطیف نوروزی، رئیس شرکت تاج‌محل پترولیوم و شماری از شرکای تجارتی آنان دیدار و درباره راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی گفتگو کرده است.

این دیدار در ادامه سفر هیأت ولایت فرغانه به افغانستان در روزهای ۲۶ و ۲۷ جولای برگزار شده است؛ سفری که طی آن مقام‌ها و تاجران ازبکستان در کابل و مزارشریف با طرف‌های افغان دیدار کرده و «خانه‌های تجارت فرغانه» را در هر دو شهر افتتاح کردند.

بر اساس اعلامیه اداره محلی فرغانه، دو طرف توافق کرده‌اند که اجرای پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری را تسریع کرده، حجم تجارت دوجانبه را افزایش دهند و همکاری‌های اقتصادی را به سطح تازه‌ای ارتقا بخشند.

در این نشست، فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و توسعه همکاری‌ها در بخش‌های تجارت، زراعت، هوانوردی، انرژی و لوژستیک نیز مورد بررسی قرار گرفت و تاجران افغان آمادگی خود را برای همکاری گسترده‌تر با شرکت‌های ازبکستانی اعلام کردند.

والی فرغانه نیز بر تعهد ازبکستان برای تقویت روابط اقتصادی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که اداره محلی این ولایت از اجرای پروژه‌های مشترک و توسعه همکاری‌های تجارتی میان دو کشور حمایت خواهد کرد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان از سرمایه‌گذاران ایرانی برای حضور در پروژه‌های اقتصادی دعوت کرد

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

Published

on

کمال‌الدین توحیدی، رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران، در جریان سفرش به ایران در نشست «فرصت‌های همکاری اقتصادی با افغانستان» در ولایت البرز شرکت کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی خواسته است در پروژه‌های اقتصادی افغانستان سهم بگیرند.

به گزارش صدا و سیمای ایران، توحیدی در این نشست افغانستان را دارای ظرفیت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی خوانده و بر ایجاد همکاری‌های مشترک اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده است.

در این نشست، بر گسترش روابط میان بخش خصوصی افغانستان و ایران، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و توسعه مبادلات تجارتی میان دو کشور بحث و گفتگو شده است.

رئیس اتاق مشترک افغانستان–ایران تأکید کرده است که فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی افغانستان می‌تواند زمینه همکاری‌های تازه میان سرمایه‌گذاران دو کشور را فراهم کند.

این نشست در حالی برگزار می‌شود که افغانستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه است.

Continue Reading

تجارت

نخستین محموله سنگ هرات به ارزش ۱۰۰ هزار دالر به امریکا صادر شد

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است.

Published

on

نخستین محموله سنگ صادراتی افغانستان به مقصد ایالات متحده امریکا ارسال شد؛ اقدامی که می‌تواند زمینه‌ساز گسترش صادرات محصولات معدنی کشور و حضور بیشتر افغانستان در بازارهای جهانی شود.

این محموله به ارزش ۱۰۰ هزار دالر از سوی یک شرکت خصوصی صادر شده و شامل سنگ سیاه معدن زنده‌جان ولایت هرات است که از طریق اتاق صنایع هرات به بازار امریکا فرستاده شده است.

مسئولان می‌گویند هرات با داشتن معادن غنی، موقعیت مناسب تجارتی و ظرفیت‌های صنعتی، از ولایت‌های مهم اقتصادی افغانستان به شمار می‌رود و می‌تواند نقش مؤثری در رشد صادرات کشور داشته باشد.

صادرات محصولات معدنی افغانستان به بازارهای بین‌المللی در حالی افزایش می‌یابد که توسعه بخش معادن و جذب سرمایه‌گذاری در این حوزه از اهداف مهم اقتصادی کشور عنوان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117