Connect with us

رویداد های اخیر

کار نوسازی شفاخانه جمهوریت در کابل با هزینه میلیاردها افغانی آغاز شد

منتشر شده

در

مسئولان در وزارت صحت می‌گویند آنان می‌خواهند شفاخانه جمهوریت در کابل را مطابق معیار های جهانی بازسازی و نوسازی نمایند که دیگر هیچ شهروند کشور مجبور نگردد تا برای تداوی به بیرون از کشور سفر نماید.

سرپرست وزارت صحت عامه روز یکشنبه گفت که برای بازسازی و انکشاف این شفاخانه چهار میلیارد افغانی در نظر گرفته شده است و آنان متعهد به عرضه خدمات صحی معیاری در سراسر کشور اند .

قلندر عباد گفت: «برای نوسازی این شفاخانه حدود چهار میلیارد افغانی اختصاص یافته است. تقریباً ۳۱۷ میلیون افغانی را در کار تعمیراتی مصرف می‌کنیم. تقریباً دو میلیارد و ۶۷۰ میلیون افغانی را تجهیزات طبی می‌خریم. ۹۲۱ میلیون افغانی را صرف معاشات می‌کنیم.»

مسئولان در شفاخانه جمهوریت گفتند که تا تکمیل کار نوسازی این شفاخانه، خدمات آنان به صورت موقت در شفاخانه علی جناح ارایه خواهد شد.

امیرالله، رئیس شفاخانه جمهوریت گفت: «نیاز بزرگ اینست که خدمات چگونه ارائه شود. خدمات کنونی تا حد زیاد متضرر نشده است. خدمات بگونه موقت در شفاخانه علی جناح انجام می‌شود.»

در همین حال، سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوژی گفت که امارت اسلامی توجه خاص به پروژه های انکشافی دارد و از مسئولان در وزارت صحت می‌خواهد تا به کیفیت خدمات صحی در کشور توجه خاص نمایند.

نجیب الله حقانی گفت: «معضلی که ما با آن در هر بخش به خصوص صحت مواجه هستیم، مسئله کیفیت است. این درست نیست که ما داکتر نداریم، داکتر داریم. در بخش تکنالوژی فارغین داریم. ما در هر بخش نفر داریم. متاسفانه کیفیت طوری است که درد جامعه را دوا نمی‌کند.»

حمدالله نعمانی، سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن گفت: «چون در اینجا اشغال و فساد بود، وقتی اشغالگران به جایی می‌روند، باخود فساد را می‌برند. فساد کیفیت را ضعیف می‌کند.»

بر اساس آمار وزارت صجت عامه، سالانه ۵۰۰ میلیون دالر هزینه تداوی شهروندان کشور در بیرون از افغانستان می‌شود.

رویداد های اخیر

سفیر پاکستان برای افغانستان با مقام‌های ارشد در اسلام‌آباد درباره امنیت منطقه‌ای گفتگو کرد

Published

on

عبیدالرحمن نظامانی، سفیر پاکستان در افغانستان، روز جمعه در اسلام‌آباد با سید یوسف رضا گیلانی، رئیس‌جمهور موقت پاکستان، دیدار کرد و او را در جریان وضعیت امنیتی منطقه قرار داد.

به گفته مقام‌های پاکستانی، در این دیدار درباره تحولات امنیتی مؤثر بر صلح و ثبات پاکستان گفتگو شد.

نظامانی پیش از این، روز پنجشنبه، با محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، در اسلام‌آباد دیدار کرده بود. در این نشست، تحولات منطقه‌ای، از جمله وضعیت امنیتی و موضوعات مرتبط با پاکستان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اسحاق دار بر اهمیت نظارت دقیق بر تحولات منطقه تأکید کرد و گفت که رویدادهایی که می‌توانند بر صلح و امنیت تأثیر بگذارند، باید به‌گونه جدی و از نزدیک پیگیری شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت‌کنندگان کنفرانس پیشاور خواستار گفتگو و همکاری اقتصادی در روابط کابل و اسلام‌آباد شدند

Published

on

سخنرانان پاکستانی در یک کنفرانس در پیشاور درباره روابط پاکستان و افغانستان، خواستار عبور از رویکرد مبتنی بر منازعه و تقویت گفتگو، همکاری اقتصادی، اتصال منطقه‌ای و تعامل میان مردم دو کشور شدند.

تاهر خان، روزنامه‌نگار پاکستانی، گزارش داده است که در این همایش که روز پنج‌شنبه برگزار شد، مقام‌های ارشد دولتی، کارشناسان تخنیکی، وزیران و مقام‌های پیشین دولتی، رؤسای پیشین پوهنتون‌ها، نمایندگان بخش‌های تجارت، دانشگاهیان و پژوهشگران برای بحث درباره چالش‌ها و فرصت‌های کنونی در روابط پاکستان و افغانستان گردهم آمده بودند.

مرکز مطالعات منطقه‌ای (روسیه، چین و آسیای مرکزی) پوهنتون پیشاور، با همکاری نهاد «اسپایر کی‌پی»، این همایش را با عنوان «فراتر از منازعه پاکستان و افغانستان: پیشبرد صلح منطقه‌ای و تفاهم متقابل» برگزار کرد. این موضوع در بیانیه‌ای که مرکز مطالعات منطقه‌ای در فضای آنلاین منتشر کرده، آمده است.

مشاهد حسین، سناتور پیشین پاکستان، در این نشست به اظهارات شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در نشست سازمان همکاری شانگهای در بیشکک، پایتخت قرقیزستان، اشاره کرد؛ جایی که شی خواستار تلاش‌ها برای رسیدگی به منازعات، از جمله وضعیت افغانستان، شد.

شی روز سه‌شنبه گفت: «در مورد اوکراین، خاورمیانه، افغانستان و دیگر مسائل داغ بین‌المللی و منطقه‌ای، چین آماده است ارتباط و هماهنگی خود را با همه طرف‌ها تقویت کند، به رسیدگی هم‌زمان به علل و ریشه‌های این مسائل ادامه دهد و راه‌حل سیاسی را پیش ببرد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتاق تجارت خیبر پښتونخوا خواستار بازگشایی گذرگاه تورخم شد

Published

on

اتاق تجارت و صنایع خیبر پښتونخوا از حکومت پاکستان خواسته است که گذرگاه تورخم را هرچه زودتر بازگشایی کند و تجارت دوجانبه با کشورهای همسایه را از مسائل سیاسی جدا سازد.

یوسف افریدی، رئیس اتاق تجارت و صنایع خیبر پښتونخوا، روز پنج‌شنبه در یک نشست خبری در لندی کوتل پاکستان گفت که بسته‌ماندن گذرگاه تورخم در نزدیک به یک سال گذشته، میلیاردها دالر به پاکستان زیان وارد کرده و هزاران تاجر، راننده، کارگر، دکاندار و کارگزار گمرکی را متضرر ساخته است.

او گفت که حکومت فدرال پاکستان به تعهدات خود در زمینه بازنگری سیاست‌های مرزی، گسترش تجارت دوجانبه و حل مشکلات امنیتی با افغانستان عمل نکرده است.

افریدی افزود که پاکستان تاکنون حدود ۲.۵ میلیارد دالر زیان دیده است که شامل ۱.۶۴۴ میلیارد دالر کاهش صادرات و ۸۱۷ میلیون دالر کاهش واردات می‌شود. به گفته او، در نتیجه بسته‌بودن مرز، ۷.۷ میلیارد روپیه نیز از عواید مالیاتی ایالت خیبرپختونخوا از دست رفته است.

وی همچنین گفت که وزیر داخله پاکستان پیش‌تر وعده برگزاری نشستی با نمایندگان اتاق‌های تجارت برای حل مشکلات مرزی و ازسرگیری تجارت داده بود، اما این نشست هنوز برگزار نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!