Connect with us

رویداد های اخیر

کانادا با اسکان مجدد افغان هایی که در امارات نگهداری می‌شوند موافقت کرده است

منتشر شده

در

به نقل از خبرگزاری رویترز منابع گفتند که دولت کانادا با درخواست ایالات متحده برای اسکان مجدد شماری از ۵هزار افغانی که هنوز در شهر بشردوستانه امارات در ابوظبی هستند موافقت کرده است و مقامات کانادایی اکنون در حال بررسی دوسیه‌ها برای شناسایی افرادی هستند که معیارهای اسکان مجدد اتاوا را دارند.

این اولین فرصت شناخته شده است که افغان‌ها در این مرکز به کشوری اسکان مجدد داده می‌شوند که با آن ارتباط مستقیمی ندارند.

این منابع گفتند که معیارهای کانادا برای اسکان مجدد افرادی که در این مرکز قرار دارند شامل اقلیت‌های مذهبی، زنان مجرد، کارمندان دولت، فعالان اجتماعی و خبرنگاران است.

این منابع گفتند که بیش تر از هزار نفری که کانادا به درخواست ایالات متحده می‌پذیرد، انتظار می‌رود اتاوا نیز تقریباً ۵۰۰ افغان دیگر را که با کانادا ارتباط دارند، از این مرکز انتقال بدهد.

به نقل از رویترز یک منبع امریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: “این کار می‌شود.”

سفارت کانادا در ابوظبی در پاسخ به سوالی درباره این طرح، بیانیه‌ای از اداره مهاجرت به اشتراک گذاشت که گفته است اولویت کانادا حمایت از افغان‌های در معرض خطر برای رسیدن به کانادا است.

مقامات اماراتی و سفارت امریکا در ابوظبی تاکنون دراین مورد چیزی نه گفته اند.

محمد که می گوید مشاور حقوقی پروژه‌های دولت ایالات متحده در افغانستان است، از این مرکز به رویترز گفت که به همراه خانواده‌اش برای اسکان مجدد به کانادا درخواست داده است، زیرا رسیدگی به درخواست‌های ویزای مهاجرت ویژه ایالات متحده آنها طولانی شده است.

محمد در گفتگوی تیلیفونی به شرط اینکه تخلص‌اش فاش نشود، گفت: «به دلیل تأخیر، تصمیم گرفتیم نام خود را در لیست کانادا قرار دهیم. او مانند دیگر افغان‌های آنجا، شرایط موجود در این مرکز را مشابه «زندان» توصیف کرد.

وی گفت:«ما آزادی نداریم. ما نمی‌توانیم جایی برویم.»

هرچند منابع گفتند که حدود ۱۰۰۰ نفر دیگر واجد شرایط انتقال به ایالات متحده نیستند و نیاز به اسکان مجدد در جای دیگری دارند.

امارات متحده عربی، یکی از شرکای امنیتی نزدیک ایالات متحده، سال گذشته موافقت کرد که به طور موقت چندین هزار افغان را که از کابل تخلیه شده بودند، در حالی که امارت اسلامی در مراحل پایانی بیرون شدن به رهبری ایالات متحده، قدرت را بدست گرفت، پذیرفت.

بیش از ۱۰هزار نفر از آن زمان از این مرکز به ایالات متحده نقل مکان کردند.

به نقل از رویترز تظاهرات به طور پراکنده در این مرکز، از جمله ماه گذشته، به دلیل آنچه که افغان‌ها از نبود ارتباطات و شفافیت پروسه اسکان مجدد شکایت دارند، آغاز شده است. به گفته منابع و افغان‌های این مرکز، حداقل یک مورد اقدام به خودکشی صورت گرفته است.

در بیانیه اداره مهاجرت کانادا آمده است که اتاوا قصد دارد تا سال ۲۰۲۴ حداقل ۴۰هزار افغان را که در معرض خطر قرار دارند را در کانادا اسکان مجدد دهد و این درحالی است که بیش از ۱۷هزار ۶۵۰ نفر دیگر اسکان مجدد داده شده اند.

مانند سایر کشورهای خلیج فارس، امارات متحده عربی کنوانسیون مهاجرین سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۱ را امضا نکرده است و معمولاً مهاجرین را نمی‌پذیرد. دیپلمات‌های خارجی گفتند که برخی از افغان‌ها پیشنهادهای شغلی در امارات متحده عربی را رد کرده‌اند، زیرا سرنوشتی روشنی برای اقامت وجود ندارد.

مقامات ایالات متحده گفته اند که هیچ کس به زور به افغانستان بازگردانده نخواهد شد و واشنگتن با امارات متحده عربی و سایر کشورها برای یافتن “انتخاب‌های اسکان مجدد” برای افغان‌هایی که واجد شرایط اسکان مجدد در ایالات متحده نیستند همکاری می کند.

این درحالی است که ایالات متحده از آگست ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۸۵هزار افغان را پذیرفته است.

رویداد های اخیر

قرارداد ۳۰ ساله استخراج سنگ مرمر دایکندی امضا شد

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج سنگ مرمر ولایت دایکندی را برای مدت ۳۰ سال با یک شرکت خصوصی امضا کرده است.

بر بنیاد این قرارداد، شرکت یادشده ۲۸۳ میلیون افغانی در بخش اکتشاف و استخراج سنگ مرمر معدن «مش‌علیا» در مساحت ۱۶٫۷۴ کیلومتر مربع، واقع در مرکز ولایت دایکندی، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، گفته است که سنگ مرمر استخراج‌شده پس از پروسس در داخل افغانستان، به بازارهای خارجی صادر می‌شود. به گفته او، استخراج معدن «مش‌علیا» زمینه ایجاد حدود ۲۰۰ فرصت شغلی را فراهم می‌سازد و شرکت قراردادی متعهد است در بخش خدمات اجتماعی با مردم محل همکاری کند.

در همین حال، آگاهان اقتصادی تأکید می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بخش معادن، به‌ویژه با تمرکز بر پروسس داخلی، نقش مهمی در اشتغال‌زایی، افزایش صادرات و تقویت اقتصاد ملی دارد. به باور شماری از کارشناسان، این پروژه نه‌تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت زیربنا‌های محلی و توسعه خدمات اجتماعی، تأثیر مثبتی بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم دایکندی نیز خواهد داشت.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، تلاش‌ها برای توسعه استخراج معادن به‌منظور استفاده بهتر از منابع طبیعی و تقویت اقتصاد کشور افزایش یافته و در این مدت قراردادهای متعددی در بخش‌های مختلف، از جمله سمنت، مس، آهن و لاجورد، با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی در مندوی کابل

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Published

on

وزارت امور داخله می‌گوید که، منسوبین ریاست عمومی اطفاییه و رسیدگی به حوادث صبح امروز موفق شدند از گسترش بیشتر آتش‌سوزی در یک مارکیت بوت واقع در مندوی کابل جلوگیری کنند.

به گفته عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت، در این آتش سوزی ۱۰  گدام و ۸ دکان حریق شده‌اند. خسارت ابتدایی این حادثه حدود ۷۰۰ هزار دالر برآورد شده، اما تلاش‌های به‌موقع پولیس اطفاییه مانع از سوختن اموالی به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیون افغانی شد.

سخنگوی وزارت داخله، علت این آتش‌سوزی را ناشی از شارتی برق عنوان کرده است و افزوده است که عملیات مهار آتش به سرعت و به‌طور موفقانه انجام شد تا از خسارات گسترده‌تر جلوگیری گردد.

دکانداران محل گفته اند که، این آتش‌سوزی حوالی ساعت ۴ صبح رخ داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد مؤسسه جورج دبلیو بوش از سیاست مهاجرتی ترمپ؛ «افغان‌ها نباید بهای جرم یک فرد را بپردازند»

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

Published

on

مؤسسه جورج دبلیو بوش با انتقاد از سیاست تازه مهاجرتی دولت دونالد ترمپ، تأکید کرده است که افغان‌ها و شهروندان دیگر کشورها نباید به دلیل «جرم هولناک یک فرد» از حقوق قانونی مهاجرتی خود محروم شوند.

پس از تیراندازی بالای دو عضو گارد ملی در ماه نوامبر در شهر واشنگتن دی‌سی که گفته می‌شود عامل آن یک شهروند افغان بوده و پیش‌تر با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (CIA) در افغانستان همکاری داشته و در اوایل سال جاری پناهندگی امریکا را دریافت کرده بود، دولت ترمپ روند بررسی تمامی درخواست‌های مهاجرتی از افغانستان و ۱۸ کشور دیگر مشمول ممنوعیت سفر را متوقف کرده و تحت بازبینی قرار داده است.

مرکز ریاست‌جمهوری جورج دبلیو بوش روز جمعه در شبکه‌های اجتماعی خود نوشت: «اقدامات فردی که به ارتکاب یک جرم هولناک متهم شده، تا اکنون روند قانونی درخواست‌های مهاجرتی شهروندان ۱۸ کشور، از جمله افغانستان، را مختل کرده است. افغان‌ها چه در داخل کشور و چه در امریکا با وضعیت نامعلوم روبه‌رو هستند. ما نمی‌توانیم به دلیل جرم یک فرد، پشت به افغان‌ها و دیگر مهاجران کنیم.»

این نهاد افزوده است که به‌جای هدف قرار دادن تمامی افغان‌هایی که به‌گونه قانونی در امریکا زندگی می‌کنند یا قصد سفر دارند، رهبران منتخب باید بررسی کنند که آیا می‌شد از وقوع این رویداد جلوگیری کرد یا نه.

مؤسسه بوش همچنان تأکید کرده است که ایالات متحده باید از افغان‌هایی حمایت کند که «در دو دهه گذشته جان خود را در راه ساختن آینده‌ای بهتر، در همکاری با امریکا، به خطر انداخته‌اند» و این افراد «نباید بار جرم یک نفر را به دوش بکشند».

در واکنش به این موضع‌گیری، مایک دیویس، از چهره‌های نزدیک به ترمپ و مشاور ارشد او در امور حقوقی و تعیین قضات، با اشاره به سخنان جورج دبلیو بوش گفت که رئیس‌جمهور پیشین بهتر است از انتقاد علنی خودداری کرده و میدان را به رئیس‌جمهور فعلی بسپارد.

هم‌زمان، استیفن میلر، معاون رئیس دفتر قصر سفید و مشاور امنیت داخلی دولت ترمپ، با لحنی تندتر به این اظهارات واکنش نشان داد و نوشت: «در حالی که امریکایی‌ها خود را برای جشن کریسمس آماده می‌کنند، مرکز جورج دبلیو بوش با جدیت از نیاز فوری به مهاجرت بدون محدودیت از خطرناک‌ترین کشورهای جهان سخن می‌گوید، در حالی که عملاً می‌پذیرد برخی از این مهاجران ممکن است قصد آسیب رساندن به ما را داشته باشند.»

این جدال لفظی در حالی ادامه دارد که سیاست‌های مهاجرتی امریکا بار دیگر به یکی از موضوعات داغ و بحث‌برانگیز سیاسی در این کشور تبدیل شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!