Connect with us

رویداد های اخیر

کتاب بولتون: ترمپ مخالف ادامه حضور نظامی امریکا در افغانستان بوده است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

جان بولتون مشاور پیشن امنیت ملی ایالات متحده امریکا در کتابش نوشته است که دونالد ترمپ رییس جمهوری این کشور به دلایلی مخالف حضور دایمی نیروهای امریکایی در افغانستان بوده است.

وی دلایل مخالفت ترمپ با ادامه حضور نظامی در افغانستان را وفاداری به وعده اش در کارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری و سو مدیریت کمک های اقتصادی و امنیتی گفته است.

کتاب آنچه که در اتاق اتفاق افتاد، نوشته از جان بولتن مشاور پیشین کاخ سفید هیاهوی زیادی را در داخل ایالات متحده امریکا و شماری دیگر از کشورهای جهان برپا کرده است. در دو فصل این کتاب که مجموعا چهارده صفحه می شود در مورد اتفاقات افغانستان پرداخته شده است که در داخل کاخ سفید از زبان ترمپ و دیگر مقام های بلند پایه ی اداره وی به شمول وزیر دفاع، وزیر خارجه و نماینده ویژه این کشور برای افغانستان روایت کرده است.

آقای بولتون در بخشی از این کتاب نوشته است: “ترمپ مخالف حضور دایمی نظامیان ایالات متحده در افغانستان بود.  به دو دلیل: اول او بنیاد مبارزات انتخاباتی‌اش را بر ایده «پایان دادن به جنگ‌های ناتمام» در بخش های از نقاط جهان بنا کرده بود و دوم، سو مدیریت مداوم کمک‌های امنیتی و اقتصادی ناراحتش کرده بود.”

در بخش دیگر از این کتاب آقای بولتون نوشته است که در هشتم نوامبر سال جاری کاخ سفید جلسه‌ای با حضور ترمپ، وزرای امنیتی، امور خارجه، مشاور امنیت ملی، رییس سیا و رییس ستاد مشترک ارتش به ریاست ترمپ برگزار شده بود. او از جریان این جلسه نوشته است، “ترامپ سریع شروع کرد و گفت ما داریم شکست می‌خوریم و طالبان می‌دانند که ما را شکست می‌دهند. سپس به کار بازرس ویژه امریکا برای افغانستان پرداخت که گزارش‌هایش موارد اتلاف دالرهای مالیات‌ دهندگان امریکا در افغانستان را مستند سازی و اطلاعات فوق‌العاده دقیقی را که دولت‌های خارجی در جنگ محرمانه نگه می‌دارند، را فراهم می‌کند و گفت که فکر می‌کنم کار بازرس ویژه درست است، اما مایه شرم است که این چیزها را عمومی می‌کند.”

این در حالی است که دونالد ترمپ رییس جمهور امریکا پییش ازین مخالفتش را با نشر این کتاب اعلام کرده بود اما موفق نشد تا جلو نشر آن را بگیرد.

رویداد های اخیر

پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد

Published

on

در نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، پالیسی ملی توسعه سکتور زراعت و مالداری تأیید شد.

بر اساس خبرنامه ریاست‌الوزرا، میکانیزه‌سازی سکتور زراعت و مالداری، توسعه سیستم‌های تحقیقی و ترویجی زراعت، آبیاری و مالداری، مدیریت سیستم‌های آبیاری، حمایت از سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها و فراهم‌سازی دسترسی مردم به محصولات باکیفیت زراعتی و حیوانی از اهداف اساسی این پالیسی است.

در همین نشست، طرح توسعه سکتور پرورش ماهی نیز تأیید شد. بر بنیاد این طرح، از طریق سرمایه‌گذاری سکتور خصوصی، در ۶۵۰۰ هکتار زمین در بخش‌های مختلف کشور، ۷۷۰۰ فارم کوچک، متوسط و بزرگ تولید و پرورش ماهی ایجاد می‌شود.

به گفته خبرنامه، با تطبیق این طرح به‌گونه مستقیم برای ۵۰ هزار نفر و به‌گونه غیرمستقیم برای ۲۵۰ هزار تن زمینه کار فراهم خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه در کابل برگزار شد

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

Published

on

سومین نشست گروه کاری بخش خصوصی پروسه دوحه به صورت حضوری و آنلاین در هوتل کابل گرند و با میزبانی ماموریت حمایت ملل متحد در افغانستان (یوناما) برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان امارت اسلامی افغانستان شامل وزارت‌های خارجه، مالیه، صنعت و تجارت، اقتصاد، کار و امور اجتماعی و بانک مرکزی، به همراه یوناما، سازمان‌های ملل، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای، سفیران و دیپلمات‌ها و کارشناسان بخش خصوصی حضور داشتند.

نشست در دو بخش برگزار شد؛ بخش اول بر رشد و شمولیت و بخش دوم بر هماهنگی و شفافیت متمرکز بود.

نمایندگان امارت اسلامی افغانستان دستاوردها و پیشرفت‌های پس از حاکمیت امارت را ارائه کردند و شرکت‌کنندگان ضمن تقدیر از تلاش‌ها، بر حمایت از بخش خصوصی و تقویت همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار امیرخان متقی با رئیس انستیتوت آسیای مرکزی اوزبیکستان؛ تأکید بر گسترش همکاری‌های دوجانبه

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه کشور، با هیئتی به ریاست جولان وهابوف، رئیس انستیتوت بین‌المللی آسیای مرکزی اوزبیکستان و مشاور معاون رئیس‌جمهور آن کشور، دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که پیرامون تقویت همکاری‌های سیاسی و اقتصادی و مسائل منطقه‌ای برگزار شد، وزیر امور خارجه گفت که اوزبیکستان نسبت به افغانستان دارای پالیسی مثبت و مبتنی بر حسن نیت است و امیدواریم روابط و همکاری‌های دوجانبه بیش از پیش توسعه یابد.

متقی همچنین بر نقش مراکز تحقیقاتی در ترویج روابط دوجانبه، تفاهم و درک واقعیت‌های عینی تأکید کرد.

جولان وهابوف پیشرفت‌ها و ثبات موجود در افغانستان را ستود و ابراز امیدواری کرد که سطح تجارت میان دو کشور در سال جاری بیش از پیش افزایش یابد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!