Connect with us

اخبار ساحوی

کمیسیون مستقل حقوق بشر از افزایش 28 درصدی خشونت علیه زنان خبرداد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

همزمان با روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از افزایش 28 درصدی خشونت علیه زنان در جریان هفت ماه نخست سال جاری درکشور خبر داده است.

ثریا صبحرنگ از کمیشنران کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می گوید که این کمیسیون بیش از چهار هزار مورد قضیه خشونت علیه زنان را به ثبت رسانده، حالانکه این رقم در سال گذشته به سه هزار مورد می رسید.

در همین حال حسن بانو غضنفر وزیر امور زنان نیز گفت که این وزارت حدود 3500 مورد قضیه خشونت علیه زنان را به ثبت رسانده است.

او هرچند در مورد افزایش قضایای خشونت علیه زنان چیزی نگفت، اما تاکید کرد که شدت خشونت ها بیشتر بوده است.

وزیر امور زنان گفت: ” ما امسال قضیه هایی بسیار فجیع را ثبت کرده ایم که در سالهای گذشته تعداد آنها کمتر بوده است”.

به گفته مسئولان وزارت امور زنان فقر، سواد پایین، عدم آگاهی از ارزش های اسلامی، اثرات سه دهه جنگ از علت هاي اساسي افزايش خشونت دربرابر زنان است.

در عین حال نیلاب مبارز سخنگوی یوناما در کابل می گوید که برای محو و  یا کاهش خشونت علیه زنان نیاز به بسیج ملی است و باید تلاش ها برای حل آن در سطوح مختلف انجام شود.

هرچند خشونت علیه زنان ریشه در فرهنگ سنتی و متصلب جامعه افغانی دارد، اما بسیاری ها می گویند که عدم برخورد جدی با ناقضان حقوق بشر به ویژه حقوق زنان باعث شدت و افزایش این خشونت ها گردیده است.

با این حال صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخله می گوید که نیروهای امنیتی با عاملین خشونت علیه زنان به گونه جدی برخورد خواهد کرد و این وزارت برنامه هایی را روی دست دارد.

اما شماری از آگاهان می گویند که برای کاهش خشونت ها علیه زنان در جامعه، باید مردم از جایگاه واقعی زنان در اسلام با خبر شوند.

عبدالولی بصیر عضو اکادمی علوم افغانستان می گوید هرگاه مردم از حقوق و جایگاه زنان در اسلام باخبر شوند، دیگر به عنوان مسلمان هرگز خشونتی را علیه این قشر انجام نخواهند داد.

خشونت علیه زنان موضوع جدیدی نیست اما نگرانی ها از آن است که با خروج نیروهای بین المللی از افغانستان در سال 2014 شرایط به گونه دیگر رقم خورد و خشونت ها علیه زنان افزایش یابد.

Advertisement

اخبار ساحوی

رئیس پیشین استخبارات پاکستان به ۱۴ سال حبس محکوم شد

Published

on

اردوی پاکستان اعلام کرده که یک محکمه نظامی روز پنجشنبه، فیض حمید، رئیس سابق سازمان استخبارات پاکستان (آی‌اس‌آی) را به اتهامات مختلفی از جمله دخالت در امور سیاسی این کشور به ۱۴ سال زندان محکوم کرد. این اقدامی نادر علیه یک جنرال سابق در این کشور محسوب می‌شود.

حمید، که از آگست سال گذشته در بازداشت و تحت محاکمه است، از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در زمان صدراعظم سابق، عمران خان، رئیس آی‌اس‌آی پاکستان بود و این دو از متحدان نزدیک همدیگر محسوب می‌شدند.

اتهامات علیه فیض حمید شامل مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و نقض قانون اسرار دولتی تا سوءاستفاده از اختیارات و منابع و همچنین ایجاد ضرر و زیان غیرقانونی به افراد می‌باشد.

ارتباط با عمران خان، صدراعظم سابق زندانی

اردوی پاکستان بدون ذکر جزئیات حوادث، اعلام کرد که فیض حمید در تمام اتهامات مجرم شناخته شد و افزود که محکومیت او پس از «روند قانونی طولانی و پر زحمت» صورت گرفته است و حمید حق استیناف طلبی را دارد.

او همچنین با تحقیقات جداگانه‌ای در مورد نقشش در حملات می ۲۰۲۳ توسط هزاران تن از حامیان عمران خان به ده‌ها تأسیسات و دفاتر نظامی در اعتراض به دستگیری وی، روبه‌رو است.

عمران خان از آگست ۲۰۲۳ در زندان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله طالبان پاکستانی در کرم: ۶ سرباز پاکستانی کشته و ۴ زخمی شدند

حمله شب گذشته در منطقه مناتو در کرم رخ داد و در جریان درگیری، دو جنگجو نیز کشته شدند.

Published

on

در یک حمله در منطقه کرم پاکستان، شش سرباز پاکستانی کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند. منابع امنیتی و پولیس اعلام کردند که این حمله توسط گروه تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) انجام شده است.

حمله شب گذشته در منطقه مناتو در کرم رخ داد و در جریان درگیری، دو جنگجو نیز کشته شدند.

نیروهای امنیتی همچنین فرمانده محلی تی‌تی‌پی به نام عثمان خیبری را از پای درآوردند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نگرانی فرزندان عمران خان از سلامت پدر

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند.

Published

on

فرزندان عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد، از وضعیت سلامت پدرشان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده‌اند که مقامات ممکن است چیزی غیرقابل بازگشت را پنهان کنند. این اظهارات در حالی مطرح شده که بیش از سه هفته از آخرین شواهد زنده بودن او می‌گذرد.

به گزارش رویترز، با وجود دستور قضایی برای ملاقات‌های هفتگی، خانواده خان هیچ دسترسی مستقیم یا قابل تایید به وی نداشته‌اند. پسر او، قاسم خان، گفته است: «ندانستن اینکه پدرمان سالم است، زخمی شده یا حتی زنده است، نوعی شکنجه روانی است.»

خانواده خان بارها درخواست دسترسی صحی شخصی او را داده‌اند، اما بیش از یک سال است که این دسترسی فراهم نشده است. وزارت داخله پاکستان هنوز به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است، در حالی که یک مقام زندان به صورت ناشناس به رویترز گفته است که خان در سلامت کامل است و برنامه‌ای برای انتقال او به زندان با امنیت بالاتر وجود ندارد.

عمران خان، ۷۳ ساله، از آگست ۲۰۲۳ در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی که او آن‌ها را سیاسی و انتقام‌جویانه می‌داند، محکوم شده است. نخستین حکم او در پرونده «توشه‌خانه» مربوط به فروش غیرقانونی هدایای دریافتی در دوران صدراعظمی بود. حکم‌های بعدی شامل ۱۰ سال زندان به اتهام افشای یک سند دیپلماتیک و ۱۴ سال دیگر در پرونده فساد است.

حزب پاکستان تحریک انصاف (پی‌تی‌آی) می‌گوید این پرونده‌ها با هدف حذف عمران خان از صحنه سیاسی و انتخابات طراحی شده‌اند. خانواده خان همچنین اعلام کرده‌اند که عدم ارتباط و سکوت مطلق مقامات باعث نگرانی شدید و احساس تلاش عمدی برای دور نگه داشتن او از دید عموم شده است.

قاسم خان گفته است: «این انزوا عمدی است. آن‌ها از او می‌ترسند. او محبوب‌ترین رهبر پاکستان است و می‌دانند که نمی‌توانند او را به شکل دموکراتیک شکست دهند.»

خانواده خان با نهادهای داخلی و بین‌المللی حقوق بشری تماس گرفته و خواهان اجرای فوری دستور قضایی برای دسترسی به او شده‌اند. قاسم افزود: «این فقط یک اختلاف سیاسی نیست؛ این یک بحران حقوق بشری است. باید فشار از هر طرف وارد شود. ما از او انرژی می‌گیریم، اما نیاز داریم بدانیم که او در امنیت است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!