Connect with us

اخبار ساحوی

کمیسیون مستقل حقوق بشر از وضعیت حقوق بشر ابراز نگرانی می کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

vlcsnap-2016-01-10-18h48m25s177

به اساس آمارهای این نهاد در سال جاری خورشید بیش از پنج هزار شهروند غیر نظامی کشور قربانی ادامه جنگ ها شده اند.

بر بنیاد گزارش این نهاد به مجلس سنای کشور همچنان در سال جاری دو هزار پنجصد و هفتاد و نو مورد خشونت علیه زنان در این کمیسیون ثبت شده است که ۱۸۳ مورد آنرا تجاوز جنسی تشکیل میدهد.

مسوولان کمیسیون حقوق بشر افغانستان برای گزارش دهی به مجلس سنا فراخوانده شدند تا وضعیت حقوق بشری شهروندان را بیان کنند.

پیش از گزارش مسوولان کمیسیون حقوق بشر برخی از اعضای سنا کارکرد این نهاد را انتقاد کردند.

سناتورداوود غفار میگوید: “مسله حقوق بشر برای زنان و مردان یکسان است اما در غور دیدگاه نزد مردم چنین است که دفتر شما باعث جنجال و طلاق میشود. دفاتر باید مشکلات را حل کند و باید به خاطر باورمند شدن مردم به حقوق بشر توجه بیشتر نماید. “

سناتوررحمت الله اڅکزی میگوید: “در کمیسیون های حقوق بشری بیشتر کسانی گماشته شده است که از استخبارات منطقه اند انان خلاف عنعنات ما کار میکنند و گراف طلاق و فرار زنان از منزل بیشتر شده است.”

در همین حال مسوولین کمیسیون حقوق بشر این ادعا را رد کرده میگویند که انان به اساس قانون به مشکلات مردم رسیدگی و موضوع را به مراجع مربوط ارسال میکنند. اما انان از نقض حقوق بشری حین جنگ ها و خشونت های فامیل ابراز نگرانی میکنند .

کمیشنر کمیسیون مستقل حقوق بشراصیل میگوید:” امسال در اثر نبردها و حملات پنج هزارو هفتاد یک نفر کشته و زخمی شده است که ۱۶۴۲ان کشته و ۳۴۲۹نفر زخمی شده است اما حکومت نتوانسته که جنایت کاران را شناسایی و به پنجه قانون بسپارند.”

 کمیسیون حقوق بشر میگوید که در سال جاری دو هزارو پنجصد و هفتاد و نو مورد خشونت علیه زنان ثبت شده است که ۱۹۰ انرا قتل و ۱۸۳ انرا تجاوز جنسی تشکیل میدهد.”

رییس دفتر ساحوی کمیسیون حقوق بشر کابل شمس احمدزی میگوید: “عوامل اساسی خشونت در کشور جنگ زده ما جنگ و نبود امنیت است و همچنان عدم حاکمیت قانون میباشد.”

همزمان با این کمیسیون حقوق بشر از افزایش محاکم صحرایی در برخی از مناطق کشور ابراز نگرانی کرده همچنان می گوید که ضعف در نهادهای عدلی و قضایی ادارات محلی عامل عمده این افزایش است.

از سوی دیگر به اساس آمار دیگر این نهاد از سال ۲۰۰۵ تا اکنون به اساس عدم رعایت قوانین بشری از سوی مخالفان مسلح و در برخی موارد نیروهای دولتی بیش از چهل هزار غیرنظامی کشته شده است.

گزارش از عبدالعزیز کریمی

 

Advertisement

اخبار ساحوی

احمدی‌نژاد برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ایران ثبت نام کرد

Published

on

(Last Updated On: )

تلویزیون دولتی ایران گزارش داده که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین این کشور برای رقابت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.

احمدی‌نژاد از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ رئیس جمهور ایران بود. او از رقابت در انتخابات ۲۰۱۷ از سوی شورای نگهبان منع شده بود.

انتخابات ریاست جمهوری ایران در بیست وهشتم ماه جون برگزار می‌شود.

از جانبی بربنیاد گزارش‌ها، او در بیانیه‌ای که در نشست مطبوعاتی پس از ثبت‌نام کردنش خواند، «زدودن رنج فقر و همزیستی مسالمت‌آمیز و تعامل سازنده با جهان» را از برنامه‌های ریاست‌ جمهوری‌اش اعلام کرد.

بازگشت این سیاست‌مدار ایرانی در زمانی انجام می‌شود که تنش‌ها میان ایران و غرب بر سر برنامه هسته‌ای تهران و تسلیح روسیه در جنگ با اوکراین به اوج خود رسیده است.

محمود احمدی‌نژاد پیش از این گفته بود که شرایط برای نامزدی احتمالی در انتخابات ریاست‌ جمهوری را بررسی می‌کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

سرنگون شدن یک بس مسافربری در هند جان ۲۱ نفر را گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

به گفته مقام‌های محلی هند، درپی سرنگون یک بس مسافربری به دره‌ای در منطقه جامو در این کشور، دست کم ۲۱ تن جان خود را از دست دادند.

حادثه سرنگون شدن بس مسافربری به دره‌ای در منطقه جامو در هند روز گذشته رخ داد و علاوه بر ۲۱ کشته، ده‌ها تن دیگر نیز زخمی شدند.

یکی از مقام‌های پولیس محلی در این باره گفت: «این بس که سفر خود را از ایالت «هاریانا» آغاز کرده بود، در جامو دچار سانحه شد و به داخل دره‌ای سرنگون شد.»

این مقام پولیس محلی همچنین اظهار کرد که عملیات کمکی ادامه دارد و ۴۰ تن در این حادثه دچار جراحاتی شدند که برای مداوا در یک مرکز صحی بستری شدند.

تاکنون گزارشی در مورد علت وقوع این حادثه ترافیکی منتشر نشده است.

رویدادهای ترافیکی مرگبار در هند امری رایج است که اغلب به دلیل شرایط بد جاده‌ها و رانندگی بدون احتیاط رخ می‌دهد. به گفته مقام‌های هند، سالانه حدود ۱۵۰ هزار نفر در حدود نیم میلیون تصادف جاده‌ای در سراسر این کشور کشته می‌شوند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نواز شریف بار دیگر رهبری حزب حاکم مسلم لیگ پاکستان را به‌دست گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

نواز شریف، صدراعظم سابق پاکستان، روز سه‌شنبه (۸جوزا) بار دیگر به‌ حیث رئیس‌ حزب حاکم مسلم لیگ، شاخه نواز، انتخاب شد.

او آخرین بار در سال ۲۰۱۷ رهبری این حزب را برعهده داشت، زمانی که به‌دلیل اتهامات فساد مالی مجبور به کناره‌گیری از قدرت شد.

حزب مسلم لیگ در انتخابات سراسری هشتم فبروری امسال به قدرت رسید. شهباز شریف، برادر نواز شریف اکنون رهبری حکومت ائتلافی پاکستان را به عهده دارد و خود او عضو پارلمان است.

نواز شریف در سال ۲۰۱۷ زمانی که ستره محکمه او را از داشتن هرگونه منصب دولتی به‌دلیل پنهان کردن دارایی‌های مالی سلب صلاحیت کرد، از صدراعظمی برکنار شد، اتهامی که شریف آن را رد می‌کند.

در سال ۲۰۲۳ با لغو محکومیت و احکام زندان، نواز شریف اجازه یافت تا بتواند مجددا مناصب دولتی یا حزبی داشته باشد.

شریف در اکتوبر امسال از تبعید خودخواسته در لندن به پاکستان بازگشت. او در سال ۲۰۱۹ زمانی که عمران‌خان در قدرت بود، برای معالجه صحی به لندن رفته بود.

عمران خان در سال ۲۰۲۲ با رای عدم اعتماد پارلمان از قدرت برکنار شد و در حال گذراندن دوره زندان است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!