Connect with us

رویداد های اخیر

گروه بین‌المللی بحران: تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است

منتشر شده

در

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به مرحله خطرناک رسیده است و دو طرف برای جلوگیری از حملات مرگبار، باید به دیپلوماسی برگردند.

این نهاد در اعلامیه‌ای گفته است که حمله مرگبار هفته گذشته بر شفاخانه معتادین در کابل، نقطه عطفی در تشدید تنش‌ها بوده و سطح درگیری‌ها را به طور قابل توجهی بالا برده است.

بر اساس این ارزیابی، تبادل حملات هوایی و توپخانه‌ای میان دو طرف، روابط از قبل شکننده کابل و اسلام‌آباد را به سمت یک تقابل مستقیم سوق داده است.

گفتنی است که در حمله هوایی بر شفاخانه ۲۰۰۰ بستر امید در کابل، بیش از ۴۰۰ نفر شهید و ۲۶۵ تن دیگر زخمی شدند.

پاکستان افغانستان را متهم می‌کند که به گروه‌های مسلح، به‌ویژه تی‌تی‌پی، پناه داده است؛ اتهامی که کابل آن را رد کرده است.

در مقابل، مقام‌های افغان حملات پاکستان را نقض حاکمیت ملی دانسته و آن را «غیرقابل توجیه» عنوان کرده‌اند.

گروه بین‌المللی بحران هشدار داده که ادامه این روند می‌تواند به یک درگیری گسترده‌تر منجر شود، به‌ویژه در شرایطی که بی‌اعتمادی میان دو کشور عمیق‌تر شده است.

این نهاد گفته است همه نشانه‌ها به افزایش خشونت اشاره دارد، اما پاکستان با وجود مصارف زیاد در جنگ کمتر سود خواهد برد.

طبق گزارش، جنگ با پاکستان ممکن است حمایت از امارت اسلامی را افزایش داده باشد، زیرا افغان‌ها علیه یک دشمن مشترک متحد شده‌اند، اما این جنگ افغانستان را در صحنه بین‌المللی منزوی‌تر کرده است.

رویداد های اخیر

کابل شارژدافیر پاکستان را احضار کرد؛ اعتراض افغانستان به حملات هوایی

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که در جریان این دیدار، یادداشت رسمی اعتراض افغانستان به شارژدافیر پاکستان سپرده شده است.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان می‌گوید شارژدافیر پاکستان در کابل را در پی آنچه نقض حریم هوایی افغانستان و حملات هوایی بر مناطق و تأسیسات ملکی در ولایت‌های کنر و پکتیکا خوانده، احضار کرده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که در جریان این دیدار، یادداشت رسمی اعتراض افغانستان به شارژدافیر پاکستان سپرده شده است.

وزارت امور خارجه افغانستان این حملات را نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور خوانده و آن را به‌شدت محکوم کرده است.

این وزارت همچنین ادعاها مبنی بر اینکه رویدادهای اخیر امنیتی در پاکستان از خاک افغانستان سرچشمه گرفته است را رد کرده و آن را بی‌اساس دانسته است.

وزارت امور خارجه می‌گوید مطرح‌کردن چنین ادعاهایی و استفاده از آن برای توجیه اقدامات نظامی، به گفته این وزارت، تلاش برای تحریف واقعیت‌ها و گمراه‌کردن افکار عمومی است.

در این اعلامیه از پاکستان خواسته شده است به‌جای مقصر دانستن کشورهای دیگر و مرتبط ساختن مشکلات داخلی خود با عوامل خارجی، برای حل چالش‌های امنیتی و سیاسی‌اش بر عوامل واقعی و مسئولیت‌های داخلی تمرکز کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یوناما: سه غیرنظامی در حملات هوایی در کنر جان باختند

یوناما می‌گوید این رویداد در ساعات نخست روز دوشنبه، ۲۱ سپتامبر، رخ داده و چهار غیرنظامی دیگر نیز در نتیجه این حملات زخمی شده‌اند.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که دست‌کم سه غیرنظامی، شامل یک مرد، یک زن و یک دختر، در حملات هوایی در ولایت کنر جان باخته اند.

یوناما می‌گوید این رویداد در ساعات نخست روز دوشنبه، ۲۱ سپتامبر، رخ داده و چهار غیرنظامی دیگر نیز در نتیجه این حملات زخمی شده‌اند.

این نهاد سازمان ملل افزوده است که از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون، بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ مورد جان باخته و زخمی‌شدن غیرنظامیان در افغانستان در پی خشونت‌های مسلحانه فرامرزی را ثبت کرده است.

یوناما بار دیگر از طرف‌های درگیر خواسته است تا به قوانین بشردوستانه بین‌المللی احترام گذاشته و برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان اقدامات لازم را انجام دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک فروند طیاره کارگو آریانا به کابل رسید

Published

on

یک فروند طیاره کارگو B737-300 آریانا افغان هوایی شرکت، امروز (دوشنبه) به میدان هوایی بین‌المللی کابل رسید.

شرکت آریانا افغان می‌گوید این طیاره برای انتقال کالاهای تجارتی در مسیرهای بین‌المللی اختصاص داده شده و در هر پرواز توان انتقال حدود ۱۷ تُن بار را دارد.

بر اساس اعلام این شرکت، آریانا برای استفاده از این طیاره یک قرارداد یک‌ساله با شرکت ایر چارتر اکسپرس در امارات متحده عربی امضا کرده است.

بخت‌الرحمن شرافت، رئیس آریانا افغان هوایی شرکت، می‌گوید این شرکت برای گسترش خدمات حمل‌ونقل هوایی کالا، افزایش صادرات و تقویت تجارت افغانستان از طریق هوا تلاش می‌کند.

به گفته او، راه‌اندازی این خدمات به تاجران افغان کمک می‌کند تا محصولات خود را با هزینه مناسب و در زمان کوتاه‌تر به بازارهای خارجی انتقال دهند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!