Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش‌ها: دست‌کم ۲۰ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند

بر اساس این گزارش‌ها، بیشتر اعدام‌های ثبت‌شده در زندان‌های عادل‌آباد شیراز، تایباد، یزد و دستگرد اصفهان انجام شده‌اند.

منتشر شده

در

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند از آغاز سال ۲۰۲۶ میلادی تاکنون، دست‌کم ۲۰ شهروند افغان در ایران اعدام شده‌اند و دست‌کم سه شهروند دیگر افغانستان نیز به اعدام محکوم شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های این نهادها، موارد اعدام شهروندان افغان تقریباً در هر ماه سال جاری ثبت شده است. اتهام‌های مطرح‌شده علیه این افراد شامل جرایم مرتبط با مواد مخدر، قتل، جاسوسی برای اسرائیل و مشارکت در اعتراضات ضدحکومتی بوده است.

گروه‌های حقوق بشری درباره روند رسیدگی قضایی به این پرونده‌ها ابراز نگرانی کرده و می‌گویند در برخی موارد، دسترسی متهمان به وکیل، نظارت شفاف بر روند قضایی و فرصت کافی برای دفاع از خود با پرسش‌هایی روبه‌رو بوده است.

بر اساس این گزارش‌ها، بیشتر اعدام‌های ثبت‌شده در زندان‌های عادل‌آباد شیراز، تایباد، یزد و دستگرد اصفهان انجام شده‌اند.

در یکی از موارد اخیر، دو پسرکاکا به نام‌های گل‌محمد محمدی و قایم حسینی پس از محاکمه در ارتباط با اعتراضات ضدحکومتی در اصفهان به اعدام محکوم شده‌اند.

همچنین، سازمان حقوق بشر ایران و هه‌نگاو گزارش داده‌اند که افشار شاه‌احمدی، ایمان شفیعی و صدرالدین احمدزاده، سه شهروند افغان، در ماه جولای پس از محکومیت به اتهام مشارکت در آتش‌زدن یک پوسته پولیس اعدام شده‌اند.

فعالان حقوق بشری می‌گویند بخشی از اعدام‌ها در ایران بدون اعلام رسمی انجام می‌شود و همین امر، مشخص‌کردن شمار دقیق شهروندان افغان اعدام‌شده را دشوار کرده است.

بر اساس آمار هه‌نگاو، دست‌کم ۸۵ شهروند افغان در سال ۲۰۲۵ در ایران اعدام شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری همچنین خواستار شفافیت بیشتر در پرونده‌های مجازات اعدام، اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها و تضمین دسترسی متهمان به روند عادلانه قضایی شده‌اند.

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی در روسیه: رهبری و مراکز داعش در افغانستان کاملاً نابود شده‌اند

Published

on

گل‌حسن حسن، سفیر امارت اسلامی در روسیه، امروز (جمعه) در نشست مشترک امنیتی سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل و سازمان همکاری شانگهای در مسکو گفت که رهبری و مراکز گروه داعش در قلمرو افغانستان به‌طور کامل نابود شده‌اند.

او تأکید کرد که امارت اسلامی به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده کند.

حسن افزود که امارت اسلامی در بیش از پنج سال گذشته، در بخش‌های تأمین امنیت، مبارزه با مواد مخدر و تقویت اقتصاد کشور دستاوردهای چشم‌گیری داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمنشی پیمان امنیت جمعی: امارت اسلامی به بازیگر سیاسی درازمدت افغانستان تبدیل شده‌اند

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

Published

on

طلعت‌بیک مسادیکوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، گفته است که امارت اسلامی افغانستان به یک بازیگر سیاسی درازمدت در افغانستان تبدیل شده‌اند و بیشتر کشورهای عضو این سازمان تماس‌های خود با مقام‌های امارت اسلامی را افزایش داده‌اند.

به گفته مسادیکوف، کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تقویت ثبات اجتماعی و کاهش تهدیدهای ناشی از وضعیت افغانستان، روابط دوجانبه خود با مقام‌های امارت اسلامی در کابل را فعال‌تر ساخته‌اند.

همکاری بین‌المللی؛ راهکار مقابله با تهدیدها

سرمنشی این سازمان تأکید کرده است که افغانستان به صلح، ثبات و توسعه اقتصادی نیاز جدی دارد. او گفته است که شکستن چرخه فقر، مقابله با قاچاق مواد مخدر، فعالیت‌های تروریستی، درگیری‌های مسلحانه و دیگر تهدیدها، به همکاری عمل‌گرایانه، هماهنگ و تدریجی جامعه جهانی با افغانستان نیاز دارد.

مسادیکوف همچنین بر افزایش هماهنگی میان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برای کمک به روند صلح در افغانستان تأکید کرده است.

این اظهارات در نشست مشترک نمایندگان این سه سازمان درباره امنیت آسیای میانه و افغانستان مطرح شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف: هیچ کشوری از خطر انقلاب‌های رنگی مورد حمایت غرب مصون نیست

سرگئی لاوروف می‌گوید که، رادیکال‌ها به دنبال استفاده از افغانستان به عنوان تخته خیز برای گسترش تهدیدها به آسیای مرکزی و روسیه هستند.

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، هشدار داده است که هر کشوری، از جمله کشورهای آسیای میانه، ممکن است هدف آنچه او «انقلاب‌های رنگی سازمان‌دهی‌شده از سوی غرب» خواند، قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری تاس، لاوروف روز جمعه، ۱۶ اکتوبر، در نشست امنیتی درباره آسیای میانه و افغانستان در مسکو گفت که تلاش‌ها برای راه‌اندازی چنین تحرکاتی در شماری از کشورهای همسایه روسیه تاکنون خنثی شده‌اند.

او همچنین با اشاره به حضور بیست‌ساله امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو در افغانستان گفت که پیامدهای این حضور، به گفته او، برای مدت طولانی باقی خواهد ماند و غلبه بر میراث آن زمان‌بر خواهد بود.

درهمین حال، سرگئی لاوروف می‌گوید که، رادیکال‌ها به دنبال استفاده از افغانستان به عنوان تخته خیز برای گسترش تهدیدها به آسیای مرکزی و روسیه هستند.

این درحالیست که امارت اسلامی افغانستان بارها گفته است که خاک افغانستان علیه هیچ کشور همسایه استفاده نخواهد شد و به هیچ گروهی مسلح اجازه فعالیت داده نمی‌شود.

این نشست با حضور نمایندگان سازمان پیمان امنیت جمعی، جامعه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای برگزار شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!