Connect with us

جهان

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

یک کارشناس سازمان ملل روز سه‌شنبه (۷ حمل) با ارائه گزارشی به کمیته حقوق بشر این نهاد بین‌المللی، اسرائیل را به نسل‌کشی در جریان حمله به نوار غزه متهم کرده و خواستار اعمال تحریم‌های فوری و تحریم تسلیحاتی این کشور شد.

اسرائیل که در این نشست حضور نداشت اتهام این کارشناس سازمان ملل را رد کرده است.

به گزارش رویترز، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل در مناطق فلسطینی، همزمان با ارائه گزارش خود با عنوان «ساختارشناسی یک نسل کشی»، وظیفه‌اش را تهیه گزارش درباره «بدترین اعمال بشریت» و ارائه نتایج تحقیقاتش ذکر کرد.

گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل، ضمن اشاره به کشته‌شدن هزاران فلسطینی از زمان آغاز حمله اخیر اسرائیل، در بخشی از اظهاراتش گفت: «معتقدم مبانی مستدلی برای این باور وجود دارد که ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان به عنوان یک گروه ساکن در غزه تحقق یافته است.»

فرانچسکا آلبانیز خطاب به کمیته حقوق بشر سازمان ملل افزود:‌« از کشورهای عضو خواهش می‌کنم با عمل به تعهداتشان در قالب اعمال تحریم تسلیحاتی و تحریم‌های دیگر علیه اسرائیل، از عدم تکرار این رویداد در آینده اطمینان حاصل کنید.»

هیئت دیپلماتیک اسرائیل اعلام کرده که هدف جنگ این کشور غیرنظامیان فلسطینی نیست، بلکه گروه اسلام‌گرای حماس است.

در پی حمله اعضای حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، بنا بر اعلام اسرائیل، ۱۲۰۰ تن که اغلب ملکی بودند کشته و ۲۵۳ تن هم به گروگان گرفته شدند.

هئیت نمایندگی اسرائیل افزوده که گزارشگر خاص حقوق بشر « به جای یافتن حقیقت تلاش می‌کند با وارونگی وقیح و تحریف‌شده واقعیت، به طرح استدلال‌های ضعیف بپردازد.»

فرانچسکا آلبانیز یکی از چندین کارشناس حقوق بشری مستقلی بشمار می‌رود که از سوی سازمان ملل برای تهیه گزارش و ارائه مشاوره در بحران‌ها و امور خاص ماموریت یافته‌ است و دیدگاه او بازتاب‌دهنده موضع کمیته حقوق بشر سازمان ملل محسوب نمی‌شود.

این نُخستین باری نیست که اسرائیل در جریان حمله اخیر به غزه، به ارتکاب «نسل‌کشی» متهم می‌شود.

به‌تاز گی لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا (لولا)، رئیس‌جمهوری برازیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم کرد.

پیش از آن هم افریقای جنوبی در شکایتی به دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه هالند، اسرائیل را به «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها متهم و رفتار اسرائیل با فلسطینی‌ها در غزه را با دوران آپارتاید در این کشور مقایسه کرد.

اسرائیل این اتهام را به شدت رد کرده و در مقابل می‌گوید که گروه شبه نظامی حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

جهان

افزایش اعتراضات محصلان امریکایی در مورد غزه باوجود بازداشت‌ها

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

شمار محصلانی  که به خیمه‌های اعتراضی برای حمایت از فلسطینیان می‌پیوندند در حال افزایش است. آنان از اسرائیل می‌خواهند که جنگ در غزه را پایان دهد و پوهنتون‌های امریکا باید روابط شان را با اسرائیل قطع کنند.

تاکنون، پولیس صدها محصل معترض را در پوهنتون‌های متعددی از جمله پوهنتون کالیفورنیای جنوبی، پوهنتون تگزاس در آستین و پوهنتون کولمبیا در نیویارک دستگیر کرده است.

ناآرامی‌های فزاینده در پوهنتون‌ها نیز با افزایش یهودستیزی همراه است.

سی ان ان گزارش داده که اقدامات یهودستیزانه از هفتم اکتوبر در سراسر امریکا و به ویژه در پوهنتون‌ها افزایش یافته است.

اسلام هراسی نیز افزایش یافته است.

سی‌ان‌ان گزارش داده که افزایش اخیر اعتراض‌ها به نوبه خود باعث شعله‌ور شدن تنش‌ها شده و مقامات را مجبور کرده است که تصمیم بگیرند که در چه موارد آزادی بیان در محوطه پوهنتون از مرز عبور کرده و تهدیدآمیز شود.

چندین پوهنتون پولیس را برای مقابله با معترضان فراخوانده اند که منجر به دستگیری صدها نفر در چندین پوهنتون شده است.

روز چهارشنبه، در پوهنتون تگزاس در آستین، سربازان با تجهیزات ضد شورش، از جمله برخی سوار بر اسب، بلافاصله پس از تظاهرات شروع به متفرق کردن گروهی از معترضان کردند.

دستگیری‌های روز چهارشنبه در شهرهای آستین و لاس ‌انجلس در حالی انجام شد که محصلان پوهنتون هاروارد و پوهنتون براون نیز هشدارها را نادیده گرفتند و خیمه‌هایی را برای همبستگی با فلسطینیان در غزه برپا کردند.

الجزیره گزارش داده که معترضان در پوهنتون کولمبیا، مرکز تظاهراتی که هفته گذشته آغاز شد، گفتند تا زمانی که این پوهنتون با قطع روابط با پوهنتون‌های اسرائیل موافقت نکند، متفرق نخواهند شد.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر، که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۰۰ نفر را گروگان گرفتند، تنش‌ها در چندین پوهنتون ایالات متحده آغاز شد. اسرائیل در واکنش به این حمله تا کنون بیش از ۳۴ هزار نفر را در غزه کشته است.

درگیری فعلی از چه زمانی شروع شد؟

سی‌ان‌ان گزارش داده که وضعیت هفته گذشته در پوهنتون کولمبیا زمانی که رئیس پوهنتون، نعمت مینوش شفیق، در برابر یک کمیته مجلس نمایندگان امریکا درباره واکنش پوهنتون به اتهام یهود ستیزی شهادت داد، تشدید شد. همزمان با این، تظاهرات در حمایت از فلسطینیان در محوطه پوهنتون آغاز شد.

پس از شهادت او، شفیق در نامه‌ای که توسط پوهنتون منتشر شد، درخواست کرد که پولیس شهر نیویارک افرادی را که در جنوب محوطه پوهنتون خیمه زده بودند و «قوانین و سیاست‌های پوهنتون را نقض می‌کنند،» متفرق کند.

بیش از ۱۰۰ نفر دستگیر شده ند.

این خیمه‌‌ها توسط پوهنتون کولمبیا آپارتاید دیوست، یک ائتلاف تحت رهبری محصلان متشکل از بیش از ۱۰۰ سازمان، در اعتراض به آنچه که آنها به عنوان «سرمایه گذاری مالی مستمر پوهنتون در شرکت‌هایی که از آپارتاید، نسل کشی و اشغال نظامی فلسطین توسط اسرائیل سود می‌برند» برپا شده بود.

از پنج‌شنبه گذشته، سایر پوهنتون‌ها با اعتراض‌های مشابهی و همچنین بازداشت‌ها مواجه شده‌اند.

خیمه‌های معترضان طرفدار فلسطین در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست، کالج امرسون، پوهنتون تگزاس در آستین، پوهنتون میشیگان و پوهنتون کالیفورنیا در برکلی برپا شده است. روز چهارشنبه، پولیس نزدیک به  ۱۰۰ معترض را در پوهنتون کالیفورنیای جنوبی پس از دستور برای متفرق شدن، دستگیر کرد.

سی ان ان گزارش داده که پولیس پوهنتون ییل حداقل ۴۵ معترض را روز دوشنبه دستگیر کرد در حالی که پوهنتون هاروارد محوطه اش را بست و مقامات این پوهنتون یک سازمان محصلان طرفدار فلسطین را به اتهام نقض سیاست‌های پوهنتون به حالت تعلیق درآورد.

Continue Reading

جهان

اسرائیل در حال پیش بردن طرح حمله به رفح

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

در حالی که بمباران شدید مناطقی در شمال نوار غزه، در روز چهارشنبه (پنجم ثور) به هفته‌ها آرامش نسبی در این مناطق پایان داد، دولت اسرائیل اعلام کرد که در حال پیش بردن حمله همه‌جانبه و زمینی خود به رفح است.

سخنگوی بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت که اسرائیل در حال پیش بردن برنامه‌های خود برای عملیات زمینی در رفح است، اما هیچ جدول زمانی برای این حمله ارائه نکرد.

کشورهای غربی، از جمله امریکا به عنوان نزدیکترین متحد اسرائیل،از این کشور خواسته‌اند تا از حمله به رفح که بیش از نیمی از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه را در خود جای داده است، خودداری کند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، گفت که واشنگتن همچنان در حال گفتگو با اسرائیل در مورد رفح است و انتظار میرود مقام‌های هر دو کشور به زودی بار دیگر در دیدارهای رو در رو در این‌باره با یکدیگر مذاکره کنند.

او روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «ما گفتگوهای بسیار مفصلی داشته‌ایم تا نه تنها درباره نگرانی‌هایمان، بلکه درباره این دیدگاه که راه دیگری برای مقابله با تهدید حماس در رفح وجود دارد، صحبت کنیم.»

یک مقام ارشد دفاعی اسرائیل که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت که اسرائیل آماده تخلیه غیرنظامیان قبل از حمله خود به رفح است.

او افزود:«ما ۴۰ هزار چادر خریدهایم که هر کدام میتوانند ۱۰ تا ۱۲ نفر را در خود جای دهند. تنها چیزی که باقی مانده، این است که نتانیاهو دستور بدهد.»

جیک سالیوان نیز گفت که از زمان گفتگوی بایدن و نتانیاهو در چهارم اپریل، ایالات متحده شاهد افزایش قابل توجه کمکهای رسیده به غزه و به ویژه مناطق آسیبدیده در شمال غزه بوده است.

این اظهار نظر پس از آن بیان شد که سازمان کمکی سازمان ملل، آنروا، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تعداد لاری‌های کمکی که وارد این منطقه شدهاند به بالاترین حد خود از زمان آغاز جنگ رسیده است.

در رویدادی دیگر، در مجتمع شفاخانه‌های ناصر، مرکز اصلی صحی در جنوب غزه، مقام‌ها گفتند که اجساد بیشتری را از یک گور دسته جمعی بیرون آوردهاند و مجموع اجساد به ۳۳۴ تن رسیده است.

فلسطینی‌ها می‌گویند که سربازان اسرائیلی اجساد را با بولدوزر در آنجا دفن کردند تا جنایات خود را پنهان کنند. ارتش اسرائیل این موضوع را رد میکند اگرچه میگوید که نیروهایش برخی از اجساد را پس از آزمایش، دوباره در این محل دفن کردهاند تا مطمئن شوند هیچ گروگانی در آنجا وجود ندارد.

به گفته مقام‌های صحی غزه، که تحت کنترل حماس است، در این جنگ که اکنون در هفتمین ماه خود قرار دارد، بیش از ۳۴ هزار فلسطینی کشته شدهاند.

وزارت صحت غزه همچنین اعلام کرد که در حملات ۲۴ ساعت گذشته، دست کم ۷۹ فلسطینی کشته و ۸۶ نفر زخمی شدهاند.

Continue Reading

جهان

مقام‌های کوریای شمالی در یک سفر نادر از ایران دیدن کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

به گزارش خبرگزاری رویترز، رسانه رسمی کوریای شمالی روز چهارشنبه (۵ثور) در گزارشی گفته است که یک هیئت این کشور به رهبری وزیر تجارت بین‌الملل کابینه در حال بازدید از ایران است.

در این گزارش آمده است که یون جونگ هو، وزیر روابط اقتصادی خارجی روز سه‌شنبه از پیونگ یانگ در رأس هیئتی به منظور بازدید از ایران سفر نموده است.

این خبرگزاری جزئیات بیشتر ارایه نه کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!