Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: افغانستان دومین کشور محتاج به کمک‌های بشری 

منتشر شده

در

کمیته بین‌المللی نجات در گزارش تازه‌ی خود افغانستان را از خطرناک ترین کشور از بهر موارد عاجل بشردوستانه عنوان کرده است که همزمان با ویروس کرونا، جنگ و تغیرات اقلیمی مبارزه می‌کند.

کمیته بین‌المللی نجات که فهرست نیازهای بشردوستانه را دو روز قبل نشر کرد گفته است که همه نیازهای بشردوستانه در سال ۲۰۲۱ میلادی فراموش شده اند.

بر اساس این گزارش یمن نخستین کشور است که با معرض خطر فاجعه انسانی رو به رو است و بعد از یمن افغانستان، سوریه، جمهوری دیموکراتیک کانگو و ایتوپیا قرار دارند.

در این گزارش آمده است که تدابیر صحی برای مهار ویروس کرونا بر زنان نیز فشار وارد کرده اند در حالیکه آنان با از دست دادن فرصت‌ها برای دسترسی به تعلیم و موارد صحی رو به رو استند.

این کمیته همچنان گفته است که تغیرات اقلیمی نیز موارد اضطراری را در سراسر جهان افزایش داده اند.

دیوید میلیبند، رییس کمیته بین‌المللی نجات، در این مورد گفته است:” سال ۲۰۲۰ به عنوان یک سال آشتفه در تاریخ پایان خواهد یافت، اما سال آینده ما یاد آور خواهیم شد که چگونه میتوانیم با آسیب پذیران کمک کنیم.”

دیوید میلیبند افزوده است که: ” فهرست سال ۲۰۲۱ باید زنگ هشدار به طراحان پالیسیها، حکومتها و شهروندان آسیب پذیر در سراسر جهان در مورد غفلت از بحرانهای بشردوستانه و اینکه چگونه آنها فوراً به توجه بین المللی نیاز دارند بدهند.”

او گفته است که ” شدید ترین و مخرب ترین بحران مانند افغانستان، سوریه و جمهوری دیموکراتیک کانگو است که چندین سال و دههادامه خواهند داشت و شاید در سال ۲۰۲۱ بد تر شود.”

او همچنان گفته است که تهدیدات ویروس کرونا و تغیرات اقلیمی اوضاع را برای کسانیکه در کشورهای جنگ زده زنده‌گی مکند به ویژه زنان و دختران وخیم تر میکنند.

او در این باره افزوده است که ” طوریکه ما شاهد افزایش خشونت‌ها مانند ازدواج اجباری، از دست دادن عواید و زمینه تعلیم در برابر زنان استیم.”

در این گزارش آمده است که بیجاشدن نیز در کشورهای که شاهد درگیری‌ها استند یک چالش جدی است و فعالیت‌های این کمیته را خدشه‌دار کرده است.

این کمیته افزوده است که دوام درگیری‌ها در کشورها مانند افغانستان نیازها برای کمکهای بشری را افزایش میدهد.

بر اساس گزارش کمیته نجات آمار مردم نیازمند به کمکهای بشری در افغانستان بعد از سال ۲۰۱۵ به ۳۸۵ درصد رسیده است.

کمیته نجات گفته است که کشورهای شاهد جنگ در معرض خطر بیشتر جنگ در سال ۲۰۲۱ قرار دارد.

کمیته نجات همچنان گفته است که کشورهای که در فهرست این نهاد قرار دارند خطرناک ترین کشورها برای کارمندان کمک‌های بشری استند.

این نهاد افزوده است که بعد از سال ۲۰۱۶ در این کشورها ۹۴ درصد کارمندان کمک‌های بشری کشته، ۸۴ درصد زخمی و همچنان ۹۸ درصد اختطاف شده اند.

این گزارش افزوده است که:” جنگ‌ها بدون در نظر داشت قوانین بین‌المللی ادامه دارد که باعث تلفات غیرنظامیان و تخریت زیرساخت‌ها میشوند.”

این گزارش همچنان فهرست ده کشوری را نشر کرده است که به گفته کمیته نجات در سال ۲۰۲۱ به کمک‌ها عاجل نیاز خواهند داشت که قرار ذیل است:

۱- یمن

۲- افغانستان

۳- سوریه

۴- جمهوری دیموکراتیک کانگو

۵- ایتوپیا

۶- بورکینا فاسو

۷- سودان جنوبی

۸- نایجیریا

۹- وینزویلا

۱۰- موزامبیک

رویداد های اخیر

انتقال انجن ۲.۳ میلیون دالری بوئینگ ۷۳۷ شرکت آریانا از امریکا به کابل

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Published

on

به‌دنبال تلاش‌ها و پیگیری‌های رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت، انجن یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ این شرکت که به‌دلیل روند گمرکی در امریکا متوقف مانده بود، پس از تکمیل مراحل مربوط، به کابل انتقال داده شد.

این انجن به ارزش ۲.۳ میلیون دالر امریکایی از شرکت «گلوبل انجین» خریداری شده و قرار است پس از انتقال به کابل، توسط تیم تخنیکی د آریانا افغان هوایی شرکت در یک فروند طیاره‌ی بوئینگ ۷۳۷ نصب شود.

مسوولان د آریانا افغان هوایی شرکت می‌گویند انتقال این انجن، گام مهمی در راستای تقویت ظرفیت تخنیکی و عملیاتی این شرکت و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت منظم هواپیماهای آن به شمار می‌رود.

رهبری د آریانا افغان هوایی شرکت تأکید کرده است که تلاش‌ها برای تأمین سریع‌تر پرزه‌جات و تجهیزات مورد نیاز طیاره‌ها ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت توزیع شده است

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید در یک سال گذشته هجری قمری، بیش از ۶۵۰ هزار جلد پاسپورت عادی در کشور توزیع و ویزه بیش از ۱۶ هزار شهروند خارجی تمدید شده است.

مجاهد این اظهارات را در برنامه «حکومت در آئینه مطبوعات» با عنوان «هفته خدمات عامه» مطرح کرده است.

به گفته او، اداره عمومی احصائیه و معلومات نیز در سال ۱۴۴۷ هجری قمری نزدیک به دو میلیون تذکره الکترونیکی و حدود یک میلیون تذکره کاغذی توزیع کرده است.

مجاهد افزود که این اداره در یک سال گذشته صدها هزار خدمت حضوری و آنلاین را در بخش اصلاح تذکره‌ها نیز ارائه کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی گفت ریاست عمومی پاسپورت با کاهش فورم ثبت‌نام پاسپورت از ۹ صفحه به یک صفحه، تلاش کرده روند ارائه خدمات را سریع‌تر و آسان‌تر کند.

او همچنین از گسترش خدمات شرکت دولتی «افغان پست» خبر داد و گفت این شرکت در یک سال گذشته بیش از پنج میلیون مراسله داخلی را انتقال داده است.

به گفته مجاهد، ارائه خدمات تأیید و تصدیق صدها هزار سند، راه‌اندازی خدمات عاجل، ایجاد مرکز خدمات مشتریان و رساندن اسناد تا درب منازل از دیگر اقداماتی بوده که برای توسعه خدمات پستی انجام شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات آغاز شد

Published

on

کار ساخت یک کارخانه بزرگ تولید سمنت در هرات امروز با حضور شماری از مقام‌های بلندپایه امارت اسلامی افغانستان در ولایت هرات آغاز شد.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید قرارداد این پروژه با یک شرکت داخلی امضا شده و قرار است کار ساخت آن تا دو سال آینده تکمیل شود و پس از آن روند استخراج سمنت آغاز گردد.

به گفته او، شرکت قراردادی برای اجرای این پروژه ۱۴۳ میلیون دالر سرمایه‌گذاری می‌کند و پس از آغاز فعالیت، ظرفیت تولید روزانه آن به حدود سه هزار تُن سمنت خواهد رسید.

مسئولان می‌گویند با آغاز فعالیت این پروژه، حدود پنج هزار نفر به‌گونه مستقیم و غیرمستقیم در آن مصروف کار خواهند شد.

در مراسم آغاز کار این پروژه، معاون اقتصادی و معاون اداری ریاست‌الوزرا و شماری از وزیران کابینه امارت اسلامی نیز حضور داشتند.

پروژه سمنت هرات از پروژه‌های بزرگ صنعتی کشور به شمار می‌رود که مردم این ولایت سال‌ها در انتظار آغاز استخراج و تولید سمنت از آن بوده‌اند.

این پروژه در حدود ۳۰ کیلومتری غرب شهر هرات، در ولسوالی زنده‌جان موقعیت دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117