Connect with us

اخبار ساحوی

گزارش رویترز: ایران پرتاب‌کننده‌های راکت‌های بالستیکش را به روسیه نداده است

دلیل دیگر ممکن است این باشد که ایران با تحویل ندادن پرتابگرها بخواهد فضا را برای گفتگوهای جدید با قدرت‌های غربی به منظور کاهش تنش‌ها، فراهم کند.

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داد ایران پرتابگرهای متحرک را همراه با محموله‌ راکت‌های بالستیک کوتاه‌بردی که به گفته امریکا هفته گذشته به روسیه فرستاده شده، تحویل نداده است.

یک دیپلومات اروپایی، یک مقام اطلاعاتی اروپایی و یک مقام امریکایی، در گزارشی که رویترز روز شنبه (۳۱ سنبله) منتشر کرد، گفتند مشخص نیست چرا ایران پرتابگرها را همراه راکت‌های فتح-۳۶۰ ارائه نکرده است.

مقام امریکایی که به شرط فاش نشدن نامش با رویترز صحبت کرده است، گفته است که ایران در زمان اعلام امریکا درباره ارسال تسلیحات به روسیه، پرتابگرها را تحویل نداده بود.

رویترز در ادامه گزارش خود نوشت مقام اطلاعاتی اروپا بدون اشاره به جزییات، گفته است که انتظار نمی‌رود ایران پرتابگرها را تحویل دهد.

راکت‌های بالستیک برای پرتاب به پرتابگرهایی با طراحی خاص نیاز دارند.

روزنامه امریکایی وال استریت ژورنال روز ۱۶ سنبله گزارش داد با وجود هشدارهای غرب، ایران محموله‌ای از راکت‌های بالستیک کوتاه‌برد را در اختیار روسیه قرار داده است.

به گفته مقام‌های غربی، این محموله شامل بیش از ۲۰۰ راکت بالستیک است.

وب‌سایت بیزنس اینسایدر روز ۲۴ سنبله در گزارشی هشدار داد راکت‌های بالستیک کوتاه‌برد ساخت ایران می‌توانند مواضع مستحکم یا شهرهای نزدیک خطوط مقدم اوکراین را هدف قرار دهند و بدین ترتیب، سیستم دفاع هوایی این کشور را تحت فشار بگذارند.

دو کارشناس به رویترز گفتند دلایل متعددی برای ارسال نشدن پرتابگرها وجود دارد: یکی این که روسیه ممکن است بخواهد با تغییر دادن لاری‌ها از آن‌ها برای حمل راکت استفاده کند.

به گفته آنان، دلیل دیگر ممکن است این باشد که ایران با تحویل ندادن پرتابگرها بخواهد فضا را برای گفتگوهای جدید با قدرت‌های غربی به منظور کاهش تنش‌ها، فراهم کند.

به نوشته رویترز، وزارت دفاع روسیه از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرده و نمایندگی ایران در سازمان ملل هم به درخواست اظهار نظر پاسخ نداده است.

تهران ارسال راکت و طیاره بدون سرنشین را که به گفته کی‌یف و مقام‌های غربی، روسیه از آن‌ها علیه اهداف نظامی و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی از جمله شبکه برق اوکراین استفاده می‌کند، رد کرده است.

ایالات متحده، فرانسه، آلمان و بریتانیا، روز ۲۰ سنبله از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به‌دلیل ارسال راکت‌های بالستیک به روسیه خبر دادند.

بریتانیا، فرانسه، آلمان و هالند، نمایندگان دیپلوماتیک اریران در کشورهایشان را در اعتراض به اقدام تهران در ارسال راکت بالستیک برای مسکو احضار کردند.

جو بایدن، رییس‌جمهورامریکا و کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا نیز با تاکید بر حمایت این دو کشور از اوکراین در مقابل تهاجم روسیه، درباره اقدام ایران و کوریای شمالی در ارائه سلاح‌های مرگبار به مسکو و اقدام چین در حمایت از صنایع نظامی روسیه به شدت ابراز نگرانی کردند.

ایران صحت گزارش‌ها درباره این موضوع را را رد می‌کند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز ۲۱ سنبله گفت: «بار دیگر امریکا و سه کشور اروپایی بر اساس اطلاعات نادرست و منطق معیوب عمل کرده‌اند.»

اخبار ساحوی

پایان مذاکرات ایران و امریکا در عمان؛ عراقچی می‌گوید «آغاز خوبی» بود

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفتگوهای این کشور با ایالات متحده در عمان را «آغاز خوبی» توصیف کرد و افزود که این مذاکرات می‌تواند «ادامه‌ خوبی» نیز داشته باشد.

این گفتگوها که با میانجی‌گری عمان برگزار شد، از سرگیری دیپلوماسی هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را نشان می‌دهد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند این دور از مذاکرات روز جمعه به پایان رسیده و هر دو هیئت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آقای عراقچی در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های دولتی در مسقط گفت پیشرفت این مذاکرات بستگی به امریکا و تصمیم‌هایی دارد که در تهران اتخاذ می‌شود.

عراقچی گفت که یک «چالش قابل توجه» همچنان وجود دارد و به فضای غالب بی‌اعتمادی اشاره کرد. او گفت اولویت ایران غلبه بر این بی‌اعتمادی است و سپس تدوین چارچوب توافق‌شده‌ای برای این مذاکرات و مسائل مطرح‌شده روی میز.

او این گفتگوها را یک دور جدید از دیالوگ پس از هشت ماه پرتلاطم که شامل یک جنگ نیز بود، توصیف کرد و گفت بی‌اعتمادی انباشته‌شده مانع اصلی مذاکرات است.

عراقچی افزود: «اگر همین رویکرد و دیدگاه از سوی طرف مقابل حفظ شود، می‌توانیم در جلسات آینده به چارچوب توافق‌شده‌ای برای این گفتگوها و مسائل مطرح‌شده دست یابیم»، اما افزود که نمی‌خواهد زودهنگام قضاوت کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که دو طرف بر ادامه‌ مذاکرات توافق کرده‌اند و قرار است زمان دور بعدی گفتگوها با مشورت پایتخت‌ها تعیین شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور ترکیه در سفر به ریاض با بن سلمان دیدار کرد

Published

on

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز سه‌شنبه در سفر به ریاض با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار کرد.

به گزارش رسانه‌های ترکی، اردوغان که در یک سفر رسمی به عربستان سعودی به‌سر می‌برد، همراه‌ با همسرش و با شماری دیگر از مقامات این کشور وارد ریاض شده است.

جزئیات بیشتری درباره این دیدار منتشر نشده است.

پس از این دیدار، اردوغان در ضیافت که به افتخار وی از سوی محمد بن سلمان در قصر الیمامه برگزار شده بود، شرکت کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه پیش‌تر در همان روز در یک مراسم رسمی از سوی محمد بن سلمان مورد استقبال قرار گرفت.

این سفر، نخستین بخش از سفر منطقه‌ای رئیس‌جمهور ترکیه به کشورهای منطقه به‌شمار می‌رود.

اردوغان سپس روز چهارشنبه به دعوت عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، به قاهره سفر خواهد کرد تا ریاست مشترک دومین نشست شورای عالی همکاری راهبردی ترکیه و مصر را بر عهده گیرد.

در جریان سفر به مصر، اردوغان و السیسی قرار است درباره مسائل دوجانبه گفتگو کرده و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه موضوع فلسطین، تبادل نظر کنند.

وی همچنین قرار است در جریان سفر خود به قاهره در «مجمع تجاری ترکیه و مصر» نیز شرکت کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!