Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: مذاکرات صلح در دوحه به گونه موقت متوقف شد

منتشر شده

در

رویترز به نقل از اعضای هیات‌های مذاکراتی حکومت و طالبان گزارش داده است که گفتگوهای میان افغان در دوحه، که چهار قبل دوباره آغاز شد، به گونه موقت متوقف میشود.

بر اساس گزارش رویترز تیم‌های مذاکراتی منتظر آغاز به کار جوبایدن، رییس جمهور منتخب امریکا است که آیا توافقنامه دونالد ترمپ را تایید میکند یا خیر.

 یک منبع دیپلوماتیک در کابل به رویترز گفته است که توقع پیشرفت در گفتگوهای صلح قبل از آغاز به کار جوبایدن بسیار کم است.

این منبع گفته است:” طرف‌ها نمی خواهد قبل از تاریخ ۲۰ چیزی را متعهد شوند.آنها میخواهند که این روند ادامه یابد بخاطریکه یکی از خواست‌ها جامعه جهانی بود. به این لحاظ این روند ادامه می یابد، اما بطی خواهد بود.”

توافقنامه امریکا وطالبان که سال گذشته میلادی در دوحه میان دو طرف امضا شد و بر بنیاد آن امریکا تعهد کرده است که تمامی نیروهای خود را از افغانستان خارج میکند.

طالبان نیز تعهدات مشخص کرده بود، اما حکومت  افغان میگوید که طالبان به تعهدات خود عمل نکرده است.

یک منبع تیم مذاکراتی طالبان به شرط افشا نشدن نام اش به رویترز گفته است که ” ما برای اداره جدید و پالیسی‌ها آن منتظر استیم که  آیا توافقنامه صلح با طالبان را احترام میکند. اگر آنها به تعهدات خود مبنی بر خروج نیروهای اش عمل کند… بعدا ما ضرورت داریم تا تصامیم سخت بگیریم و تعدادی از تندروها در جبهات جنگ توظیف کنیم.”

این در حالی است که چند روز قبل دور دوم مذاکرات صلح در دوحه آغاز شد، اما تاکنون چند نشست ابتدایی برگزار شده است.

در همین حال، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان به رویترز گفته است که چهار عضو ارشد تیم‌ مذاکراتی طالبان تاکنون به دوحه نرسیده اند.

از سوی دیگر، برخی از اعضای تیم مذاکراتی حکومت نیز تاکنون به دوحه نرسیده اند.

رویداد های اخیر

ده‌ها قانونگذار امریکایی به توقف مهاجرت افغان‌ها اعتراض کردند

Published

on

شصت و یک عضو کانگرس ایالات متحده از دولت ترمپ خواستند تا تصمیم خود مبنی بر توقف روند مهاجرت اتباع افغانستان را لغو کند و هشدار دادند که این اقدام اتباع افغانستان را به طور ناعادلانه‌ای هدف قرار می‌دهد.

این قانونگذاران در نامه‌ای خطاب به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، گفتند که حادثه تیراندازی یک افغان بر گارد ملی امریکا، نباید برای بدنام کردن افغان‌هایی که به طور قانونی به دنبال ورود به ایالات متحده هستند، مورد استفاده قرار گیرد. آنها تأکید کردند که متقاضیان افغان تحت بررسی‌های گسترده با مشارکت چندین اداره امنیتی ایالات متحده قرار می‌گیرند.

این گروه گفت: «سوءاستفاده از این تراژدی برای ایجاد تفرقه و دامن زدن به ترس، امریکا را امن‌تر نخواهد کرد. رها کردن کسانی که تصمیم شجاعانه‌ای برای ایستادن در کنار ما گرفتند، به کسانی که ممکن است در آینده به عنوان متحد به آنها نیاز داشته باشیم، این پیام را می‌دهد که نمی‌توان اعتماد کرد که تعهدات عملی خواهند شد. این اشتباهی است که نمی‌توانیم از عهده آن برآییم.»

ایالات متحده پس از خروج از افغانستان، نزدیک به ۲۰۰ هزار تبعه افغان را پذیرفت.

هزاران افغان که با اردوی ایالات متحده همکاری می‌کردند همراه با خانواده‌هایشان هنوز در پایگاه‌های نظامی و کمپ‌های مهاجرین در کشورهای مختلف منتظر انتقال به امریکا هستند.

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا از روند بررسی افغان‌ها در دوره بایدن

Published

on

ریک کرافورد، رئیس کمیته استخبارات مجلس نمایندگان امریکا، از نحوه مدیریت روند پذیرش افغان‌ها پس از خروج نظامیان امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است.

کرافورد در بیانیه‌ای گفت که در کنار تعداد زیادی از مهاجرانی که از طریق مرز جنوبی ایالات متحده وارد شدند، تقریباً ۱۹۰ هزار تبعه افغانستان پس از خروج نظامی ایالات متحده اجازه ورود یافتند. او ادعا کرد که بسیاری از افراد پذیرفته شده فاقد اسناد لازم بودند و در برخی موارد، بدون جمع‌آوری اطلاعات بایومتریک، اجازه ورود یافتند.

کرافورد گفت که ایالات متحده مسئولیت اخلاقی داشت تا از افغان‌هایی که در طول دو دهه درگیری در کنار نیروها و نهادهای امریکایی کار می‌کردند، محافظت کند. با این حال، او تأکید کرد که مدیریت ضعیف خروج، سبب هرج و مرج در بررسی افراد شد.

او همچنان مدعی شد که ۱۸۰۰۰ تروریست شناخته‌شده یا مظنون در ایالات متحده وجود دارد.

کرافورد گفت: «امروز، مشتاقانه منتظرم تا درک بهتری از تصویر مبارزه با تروریزم در داخل کشور داشته باشم و بشنوم که چگونه این کمیته بین سازمانی برای یافتن، نظارت، پیگرد قانونی و اخراج تروریست‌های شناخته‌شده یا مظنونی که از ابتدا هرگز نباید وارد کشور ما می‌شدند، تلاش می‌کند.»

دولت بایدن پیش از این از روند انتقال افغان‌ها دفاع کرده و اظهار داشته است که چندین لایه بررسی امنیتی با هماهنگی سازمان‌های استخباراتی، دفاعی و امنیت داخلی ایالات متحده انجام شده است. با این وجود، انتقال و اسکان مجدد اتباع افغانستان همچنان یک مسئله سیاسی بحث‌برانگیز در ایالات متحده است.

دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً به دیپلومات‌های خود در سراسر جهان دستور داد تا صدور ویزه برای اتباع افغانستان را متوقف کنند.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که عضو سابق یکی از واحدهای تحت حمایت سازمان استخبارات امریکا در افغانستان به تیراندازی به دو سرباز گارد ملی ایالات متحده در واشنگتن دی سی متهم شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!