Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش مرگ دست‌کم ۱۷ مهاجر افغان بر اثر تشنگی در نزدیکی مرز ایران

بر اساس گزارش این گروه، اجساد قربانیان بعداً به سردخانه‌ای در شهر خاش منتقل شده‌اند؛ زیرا سردخانه سراوان ظرفیت کافی برای نگهداری اجساد را نداشته است.

منتشر شده

در

دست‌کم ۱۷ مهاجر افغان، از جمله زنان و کودکان، در نزدیکی سراوان در جنوب‌شرق ایران، بر اثر تشنگی شدید جان باخته‌اند.

گروه حقوق بشری «حال‌وش» گزارش داده است که این رویداد روز پنج‌شنبه، ۱۰ سپتمبر، در منطقه مک‌سوخته در بخش روتک شهر سراوان رخ داده است.

بر اساس گزارش این گروه، اجساد قربانیان بعداً به سردخانه‌ای در شهر خاش منتقل شده‌اند؛ زیرا سردخانه سراوان ظرفیت کافی برای نگهداری اجساد را نداشته است.

حال‌وش می‌گوید پنج تن از قربانیان اعضای یک خانواده از ولایت بغلان افغانستان بوده‌اند؛ یک مادر ۴۵ ساله و چهار دخترش در میان آنان بوده‌اند که ۲۲، ۱۸، ۱۶ و ۱۴ سال سن داشته‌اند.

به گفته این نهاد، دست‌کم شش قربانی دیگر نیز کودکان زیر ۱۴ سال بوده‌اند.

شاهدان و بستگان قربانیان گفته‌اند که مهاجرین در جریان سفر با کمبود شدید آب روبه‌رو شده و شماری از آنان در فاصله‌ای کوتاه از یکدیگر جان باخته‌اند.

یکی از بستگان قربانیان نیز گفته است که مردان همراه این گروه در جریان سفر از زنان و کودکان جدا شده و زنان و کودکان بدون دسترسی کافی به آب، مسیر خود را ادامه داده‌اند.

حال‌وش اعلام کرده است که چهار روز پس از این رویداد، خانواده‌های قربانیان همچنان برای انتقال و خاک‌سپاری اجساد تلاش می‌کردند.

با این حال، این نهاد تأکید کرده است که شمار دقیق قربانیان و تمامی جزئیات این رویداد را به‌گونه مستقل تأیید نکرده و هویت شماری از قربانیان و علت دقیق مرگ آنان همچنان در دست بررسی است.

رویداد های اخیر

استخبارات ترکیه از بازداشت یک عضو داعش در مناطق فرضی افغانستان و پاکستان خبر داد

Published

on

سازمان استخبارات ملی ترکیه اعلام کرده که یک عضو مظنون شاخه خراسان گروه داعش را در منطقه فرضی  افغانستان و پاکستان بازداشت کرده و به ترکیه انتقال داده است.

رسانه‌های ترکی به نقل از منابع امنیتی گزارش داده اند که فرد بازداشت‌شده «اوغور باهار» نام دارد و با نام مستعار «عبدالله» فعالیت می‌کرده است. او متهم است که در شاخه خراسان داعش عضویت داشته و در چندین کمپ آموزشی این گروه در منطقه فعالیت کرده است.

بر اساس اطلاعات استخباراتی، باهار در سال ۲۰۲۴ میلادی از ترکیه به منطقه فرضی افغانستان و پاکستان سفر کرده و پس از پیوستن به داعش، آموزش‌های نظامی و وظایف عملیاتی دریافت کرده بود.

سازمان استخبارات ترکیه گفته است که این عملیات پس از جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی فعالیت‌های این فرد انجام شده است.

منابع امنیتی همچنین گفته‌اند که فرد بازداشت‌شده در جریان بازجویی درباره روند جذب نیرو، برنامه‌های آموزشی، ساختار تشکیلاتی و فعالیت‌های عملیاتی داعش در منطقه اطلاعاتی ارائه کرده است.

او همچنان درباره ارتباطات خود با چند عضو دیگر داعش، از جمله افراد مسئول انتقال نیروها از ترکیه به منطقه افغانستان و پاکستان، معلومات داده است.

به گفته منابع امنیتی ترکیه، این عملیات در راستای مختل‌کردن شبکه‌های جذب نیرو و جلوگیری از طرح‌های احتمالی حمله داعش در ترکیه انجام شده است.

مقام‌های امارت اسلامی افغانستان بارها و در مناسبت‌های مختلف گفته اند که داعش در افغانستان سرکوب شده، توانایی سربازگیری ندارد و نمی‌تواند از خاک افغانستان به کشورهای دیگر آسیب برساند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار اوچا: با نزدیک‌شدن زمستان، ۱۵.۹ میلیون تن در افغانستان با گرسنگی شدید روبه‌رو هستند

اوچا همچنان هشدار داده است که میلیون‌ها کودک در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند و بیش از چهار میلیون کودک در سنین شش ماه تا پنج سال ممکن است در سال ۲۰۲۷ به درمان سوءتغذیه نیاز پیدا کنند.

Published

on

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که با نزدیک‌شدن فصل زمستان، بحران گرسنگی در افغانستان عمیق‌تر شده و میلیون‌ها تن با کمبود شدید مواد غذایی روبه‌رو هستند.

اوچا با نشر پیامی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که حدود ۱۵.۹ میلیون تن در افغانستان با سطح بحرانی گرسنگی یا وضعیت بدتر از آن مواجه‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که با وجود موجودیت مواد غذایی در بازارهای افغانستان، میلیون‌ها خانواده توانایی خرید آن را ندارند و فقر اقتصادی دسترسی آنان به غذا را محدود ساخته است.

بر اساس ارزیابی اوچا، نزدیک به یک‌سوم جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید روبه‌رو هستند و انتظار می‌رود وضعیت در جریان زمستان پیش‌رو وخیم‌تر شود.

اوچا همچنان هشدار داده است که میلیون‌ها کودک در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند و بیش از چهار میلیون کودک در سنین شش ماه تا پنج سال ممکن است در سال ۲۰۲۷ به درمان سوءتغذیه نیاز پیدا کنند.

این نهاد تأکید کرده است که کمک‌های بشردوستانه برای نجات جان انسان‌ها ضروری است؛ اما برای مقابله پایدار با بحران، سرمایه‌گذاری در زمینه معیشت خانواده‌ها، خدمات اساسی و فرصت‌های اقتصادی نیز باید افزایش یابد.

اوچا از جامعه جهانی خواسته است پیش از فرارسیدن زمستان برای حمایت از خانواده‌های آسیب‌پذیر اقدام کند و کمک‌های عاجل را با برنامه‌های درازمدت توسعه معیشت همراه سازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار وزیر مهاجرین با رئیس جدید یوناما؛ حمایت از مهاجرین بازگشت‌کننده در محور دیدار

مولوی عبدالکبیر تأکید کرده است که حکومت افغانستان خواهان روابط مثبت با جامعه جهانی در چارچوب شریعت اسلامی است.

Published

on

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، در دیدار با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد و رئیس جدید دفتر هیأت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما)، درباره وضعیت مهاجرین بازگشت‌کننده، کمک‌های بشردوستانه و گسترش تعامل جامعه جهانی با افغانستان گفتگو کرده است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان با نشر خبرنامه‌ای گفته است که رباب فاطمه در این دیدار از همکاری سازمان ملل متحد برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به افغان‌های نیازمند، فراهم‌سازی سرپناه دایمی، ایجاد فرصت‌های کاری و ادغام اجتماعی مهاجران بازگشت‌کننده اطمینان داده است.

رئیس جدید یوناما همچنان گفته است که جلب کمک‌های بشردوستانه، میانجی‌گری برای گسترش تعامل جامعه جهانی با حکومت افغانستان و رسیدگی به مسائل حقوق بشری، از اولویت‌های کاری او خواهد بود.

در همین حال، مولوی عبدالکبیر تأکید کرده است که حکومت افغانستان خواهان روابط مثبت با جامعه جهانی در چارچوب شریعت اسلامی است و از کشورهای جهان خواسته است به نظام اسلامی افغانستان و تمامیت ارضی این کشور احترام بگذارند.

وی همچنین با اشاره به تأمین امنیت و آغاز پروژه‌های انکشافی در کشور، از سازمان ملل متحد خواسته است در زمینه فراهم‌سازی خدمات اساسی در شهرک‌های مهاجرین بازگشت‌کننده همکاری کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!