Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش کمیته بین‌المللی نجات: افغانستان در معرض شدیدترین آسیب‌ها از کاهش کمک‌های بشردوستانه و شکاف مالی اقلیمی قرار دارد

این گزارش هشدار می‌دهد که بدون اصلاحات فوری، کشورهای آسیب‌دیده مانند افغانستان همچنان سخت‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی و کاهش کمک‌های بین‌المللی را متحمل خواهند شد.

منتشر شده

در

بر بنیاد یک گزارش تازه کمیته بین‌المللی نجات، افغانستان یکی از کشورهایی است که به دلیل همزمان بحران‌های اقلیمی و درگیری‌های مسلحانه، بیشترین آسیب را از کاهش کمک‌های بین‌المللی و نابرابری در تأمین منابع مالی مقابله با تغییرات اقلیمی متحمل می‌شود.

گزارش با عنوان «هدایت بحران اقلیم در عصر نوین کمک‌های بشردوستانه» پیش از کنفرانس امنیت اقلیمی برلین منتشر شده و نشان می‌دهد که ۱۷ کشور آسیب‌پذیر از نظر اقلیم و درگیری مسلحانه، شامل افغانستان و یمن، تنها ۱۱٪ جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند اما ۷۰٪ نیازهای بشردوستانه و بحران غذایی جهانی را متحمل هستند. با این حال، این کشورها تنها ۱۲٪ از منابع مالی تخصیص یافته برای سازگاری با تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۲۲ دریافت کرده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، کمک‌های توسعه‌ای به این کشورها بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ بیش از ۴۰٪ کاهش یافته است، در حالی که شوک‌های اقلیمی شدت یافته‌اند. افغانستان با خطر از دست دادن بیش از ۱۰٪ تولید ناخالص داخلی خود در پی کاهش کمک‌ها مواجه است.

کمیته بین‌المللی نجات همچنین بر نابرابری در تخصیص منابع اقلیمی انتقاد کرده و تأکید می‌کند که تنها ۲٪ منابع مالی جهانی اقلیمی از منابع خصوصی تأمین می‌شود که تقریباً هیچ سهمی از آن به مناطق درگیر نمی‌رسد. این سازمان هشدار می‌دهد که هزینه بی‌عملی روزبه‌روز افزایش می‌یابد و هر یک دالر سرمایه‌گذاری در کاهش ریسک پیش از بحران، تا ۱۵ دالر در بازسازی پس از بحران صرفه‌جویی می‌کند.

کمیته بین‌المللی نجات از کمک‌کنندگان جهانی خواسته است تا در کنفرانس امنیت اقلیمی اولویت را به مناطق آسیب‌پذیر و درگیر مانند افغانستان بدهند، از بودجه‌های وام‌محور به کمک‌های بلاعوض تغییر مسیر دهند، برنامه‌های اقدام پیشگیرانه را گسترش دهند و در سیستم‌های هشدار زودهنگام سرمایه‌گذاری کنند.

در گزارش آمده است که، مدل «پیش‌بینی‌ها را دنبال کنید» که در کشورهایی مانند سومالی و افغانستان اجرا شده، نشان داده است که اقدامات پیشگیرانه می‌تواند جان‌ها و معیشت‌ها را نجات دهد. در افغانستان، این سازمان پیش از بحران خشکسالی به ۲۸۰۰ خانواده کمک نقدی ارائه کرده تا از شکست محصول و ناامنی غذایی جلوگیری شود.

با وجود اثربخشی، اقدامات پیشگیرانه کمتر از ۱٪ بودجه جهانی بشردوستانه را شامل می‌شود. کمیته بین‌المللی نجات از کمک‌کنندگان خواسته است تا هدف ۵٪ بودجه بشردوستانه برای اقدامات پیشگیرانه تا سال ۲۰۲۶ را محقق کنند و سرمایه‌گذاری در برنامه‌های تاب‌آوری محلی، به ویژه آن‌هایی که توسط زنان و سازمان‌های جامعه مدنی هدایت می‌شوند، افزایش دهند.

این گزارش هشدار می‌دهد که بدون اصلاحات فوری، کشورهای آسیب‌دیده مانند افغانستان همچنان سخت‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی و کاهش کمک‌های بین‌المللی را متحمل خواهند شد.

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل: کاهش کمک‌ها، روند ماین‌پاکی در افغانستان را کند کرده است

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، هم‌اکنون ۱۵۵ تیم ماین‌پاکی در قالب ۱۰ برنامه در ۲۳ ولایت و ۸۲ ولسوالی فعالیت دارند، اما کاهش کمک‌های بین‌المللی، روند این فعالیت‌ها را با مشکل مواجه ساخته است.

Published

on

با افزایش جنگ‌ها در جهان و کاهش کمک‌های بشردوستانه، روند ماین‌پاکی در افغانستان با چالش‌های جدی روبه‌رو شده است. سازمان ملل متحد می‌گوید که کمبود بودجه، کار پاکسازی ماین‌ها را در کشور به‌گونه چشم‌گیری کند ساخته است.

کازومی اوگاوا، مدیر بخش ماین‌پاکی این سازمان، گفته است که کاهش منابع مالی به دلیل تمرکز کشورها بر هزینه‌های دفاعی، تأثیر مستقیم بر برنامه‌های بشردوستانه داشته است. به گفته او، در افغانستان به‌گونه میانگین هر روز یک کودک بر اثر مواد انفجاری جان می‌دهد.

افغانستان هنوز هم از جمله کشورهایی به شمار می‌رود که بیشترین آلودگی به ماین‌ها و بقایای انفجاری جنگ را دارد. آگاهان هشدار می‌دهند که ادامه این وضعیت، تهدید جدی برای جان غیرنظامیان، به‌ویژه کودکان، محسوب می‌شود.

در همین حال، محمد یوسف حماد، سخنگوی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث، گفته است که در یک سال گذشته ۴۷۴ تن در نتیجه انفجار ماین‌ها کشته یا زخمی شده‌اند. به گفته او، بیش از یک‌هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور هنوز آلوده به ماین و مهمات منفجرناشده است که زندگی حدود هفت میلیون تن را با خطر روبه‌رو کرده است.

بر بنیاد معلومات ارائه‌شده، هم‌اکنون ۱۵۵ تیم ماین‌پاکی در قالب ۱۰ برنامه در ۲۳ ولایت و ۸۲ ولسوالی فعالیت دارند، اما کاهش کمک‌های بین‌المللی، روند این فعالیت‌ها را با مشکل مواجه ساخته است.

پیش‌تر، هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان نیز گزارش داده بود که هر ماه حدود ۵۰ نفر در افغانستان بر اثر انفجار مهمات باقی‌مانده از جنگ کشته یا زخمی می‌شوند که نزدیک به ۸۰ درصد آنان را کودکان تشکیل می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایشگاه کتاب در کابل؛ تلاش برای ترویج فرهنگ مطالعه و حمایت از نویسندگان داخلی

در این نمایشگاه که در یکی از مراکز فروش کتاب در کابل برگزار شده است، صدها عنوان کتاب در بخش‌های مختلف از جمله ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و آموزش به نمایش گذاشته شده است.

Published

on

یک نمایشگاه کتاب با حضور شماری از فرهنگیان، نویسندگان و علاقه‌مندان کتاب در شهر کابل برگزار شد.

برگزارکنندگان هدف از این برنامه را ترویج فرهنگ مطالعه، حمایت از نویسندگان داخلی و فراهم‌سازی دسترسی آسان‌تر به منابع علمی و ادبی عنوان می‌کنند.

در این نمایشگاه که در یکی از مراکز فروش کتاب در کابل برگزار شده است، صدها عنوان کتاب در بخش‌های مختلف از جمله ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و آموزش به نمایش گذاشته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روز جهانی آزادی مطبوعات: امارت اسلامی می‌گوید رسانه‌ها باید مطابق ارزش‌های اسلامی و ملی فعالیت کنند

همزمان با فرارسیدن روز جهانی آزادی مطبوعات، یونسکو با نشر پیامی بر اهمیت حفاظت از آزادی بیان و حمایت از خبرنگاری به‌عنوان یکی از پایه‌های اساسی صلح تأکید کرده است.

Published

on

معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ، به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته است که رسانه‌ها باید بر اساس ارزش‌های اسلامی و ملی فعالیت کنند، خواست‌های جامعه را در نظر بگیرند و بیانات رهبری امارت اسلامی را به‌گونه گسترده پوشش دهند.

حیات‌الله مهاجر می‌گوید که، در جریان یک سال گذشته بیش از ۱۰۰ مورد تخطی رسانه‌ای در کشور ثبت شده است.

وی افزوده است که در همین مدت، ده‌ها برنامه فرهنگی و رسانه‌ای در سراسر کشور برگزار شده و همچنان شماری از جوازهای فعالیت رسانه‌ای نیز توزیع گردیده است. به گفته او، تلاش‌ها برای ساده‌سازی روندهای اداری و بهبود خدمات رسانه‌ای ادامه دارد.

مهاجر همچنان با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفته است که امیدواری‌هایی برای بهبود شرایط اقتصادی وجود دارد و تلاش‌ها در این زمینه جریان دارد.

در بخش دیگر، وی به مشکلات دسترسی به اطلاعات اشاره کرده و اطمینان داده است که برای حل این چالش‌ها اقدامات لازم روی دست گرفته شده است.

همچنان سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، خبیب غفران، گفته است که امارت اسلامی به آزادی رسانه‌ها، مصونیت خبرنگاران و احترام به حریم خصوصی متعهد می‌باشد.

او در سخنانی به مناسبت این روز تأکید کرده است که رسانه‌ها باید در نشرات خود روابط میان مردم و حکومت را در نظر بگیرند و هدف این وزارت، آسان‌سازی و حرفه‌ای‌سازی دسترسی به اطلاعات در سراسر کشور است.

همزمان با فرارسیدن روز جهانی آزادی مطبوعات، یونسکو با نشر پیامی بر اهمیت حفاظت از آزادی بیان و حمایت از خبرنگاری به‌عنوان یکی از پایه‌های اساسی صلح تأکید کرده است.

یونسکو گفته است که دسترسی به اطلاعات معتبر و تأییدشده یک گزینه نیست، بلکه یک اصل بنیادی برای ساختن جوامع صلح‌آمیز، عادلانه و پایدار به شمار می‌رود. به باور این نهاد، زمانی که اطلاعات دستکاری می‌شود، زمینه‌ساز تفرقه و بی‌اعتمادی خواهد شد؛ اما اطلاعات آزاد و واقعی می‌تواند پاسخ‌گویی را تقویت کرده، گفتگو را گسترش دهد و حقوق بشر را حمایت کند.

این سازمان افزوده است که سوم ماه می، یادآور تعهد دولت‌ها برای احترام به آزادی رسانه‌ها است و در عین حال فرصتی برای تأمل خبرنگاران درباره چالش‌های آزادی مطبوعات و اصول حرفه‌ای به شمار می‌رود.

همچنان، این روز به‌عنوان نمادی از حمایت از رسانه‌هایی یاد می‌شود که با محدودیت‌ها و فشارها روبه‌رو هستند و نیز یادبودی برای خبرنگارانی است که در مسیر اطلاع‌رسانی جان باخته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!