Connect with us

رویداد های اخیر

گزارش: گروه طالبان عمدأ خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۱۲, ۱۴۰۰)

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدأ هدف قرار می‌دهد.

در گزارش تازه دیده‌بان حقوق بشر که امروز (پنجشنبه ۱۲حمل) منتشر شد، آمده که حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان بعد از آغاز گفتگوهای “بین‌الافغانی” صلح در دوحه سیر صعودی داشته که باعث افزایش نگرانی حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها در روند استقرار صلح شده است.

دیده‌بان حقوق بشر مدعی شده که یافته‌های این نهاد نشان می‌دهد که “فرماندهان و جنگجویان طالبان انواع تهدید، ارعاب و خشونت را در مناطق تحت نفوذ خود و همچنین در کابل علیه جامعه مطبوعاتی افغانستان به کار برده‌اند.”

به گفته این نهاد کسانی که این تهدیدها را انجام می‌دهند، اطلاعات کافی از محل کار، خانواده و رفت و آمدهای خبرنگاران دارند و با استفاده از این اطلاعات آنان را مجبور به خودسانسوری، ترک کار می‌کنند و در مواردی عواقب خشونت‌باری برای خبرنگاران در پی‌داشته است.

دیده‌بان حقوق بشر افزوده که: “فرماندهان و جنگجویان طالبان در سطح ولسوالی‌ها خبرنگاران را به صورت شفاهی و کتبی حتی در مناطق خارج از کنترلشان تهدید می‌کنند.” خبرنگاران به این نهاد گفته‌اند که افزایش تهدیدها به معنی این است که هیج کارمند رسانه‌ای احساس امنیت نکنند.

پاتریشیا گاسمن، مسوول بخش آسیای این نهاد گفته که: “موج تهدیدها و کشتارها پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان، در این لحظه‌ای پرمخاطره ارسال کرده است، در زمانیکه همه طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان ‍ آینده مذاکره می‌کنند.”

او افزوده که با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، “طالبان امیدوارند که حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند.”

این نهاد افزوده که این گزارش براساس مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه افغانستان، در فاصله ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ الی مارچ ۲۰۲۱ تهیه شده است. اطلاعات از شرایط کاری آنان و به شمول تهدیدهای که به آنان صدمه وارد کرده، جمع‌آوری شده است.

به گفته دیدبان حقوق بشر از میان ۴۶ نفر ۴۲ نفر از خبرنگاران مصاحبه شده از ولایت بادغیس، غزنی، غور، هلمند، کابل، قندهار، خوست، وردک و زابل بوده و چهار نفر آنان به دلیل تهدیدهای امنیتی افغانستان را ترک کرده‌اند.

این نهاد مدعی شده که مستنداتش نشان می‌دهد که افراد گروه طالبان “خبرنگاران را برای چندین ساعت و یا شبانه روز بازداشت کرده‌اند. در بعضی موارد این خبرنگار و یا همکاراش قادر به تماس با افراد ارشد گروه طالبان شده و از این طریق خبرنگار آزاد شده است.”

این نهاد گفته که این وضعیت نشان دهنده این است که: “افراد محلی طالبان قادر هستند که خبرنگاران را بدون گرفتن توافق فرماندهان ارشد نظامی و یا سیاسی خودش، هدف قرار دهند.”

در این گزارش آمده که با توجه به اینکه رهبران طالبان در شهر دوحه قطر، تهدید خبرنگاران را توسط افراد این گروه انکار کرده‌اند، ولی آنان گفته که فقط خبرنگارانی بدرد آنها می‌خورد که ارزشهای اسلام را احترام بگذارند.

این گزارش افزوده که:”فرماندهان طالبان در سراسر افغانستان خبرنگاران را بخاطر گزارشهایش تهدید کرده‌اند. این فرماندهان برای جزا دادن و حتی کشتن خبرنگاران استقلال قابل توجهی دارند.”

علاوه بر دیده بان حقوق بشز از سازمان ملل و دولت‌های پشتیبانی کننده مذاکرات بین الافغانی خواست تا به طور علنی به رهبری طالبان فشار بیاورند تا این توصیه‌ها را تصویب کند و از سازمان‌های رسانه‌ای مستقل و روزنامه نگاران در افغانستان، به ویژه کسانی که تهدید میشوند ، پشتیبانی و محافظ کنند.

گاسمن افزوده است که:” برای مقامات طالبان در دوحه کافی نیست که با اعلامیه‌های مسوولیت نه هدف قرار دادن روزنامه نگاران اکتفا شود، درحالی که جنگجویان شان همچنان به آزار، اذیت و حمله به خبرنگاران برای انجام کارهای شان ادامه میدهند.”

وی می گوید که :”کشورهایی که از روند صلح حمایت می‌کنند باید برای حمایت از خبرنگاران، از جمله زنان، و حمایت از آزادی بیان در افغانستان از همه طرف تعهدات قاطع بگیرند.”

این درحالی است که گروه طالبان همواره دست داشتن افرادش را در قتل خبرنگاران و فعالان جامعه مدنی رد کرده‌اند.

رویداد های اخیر

نشست سه‌جانبه میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

نشست سه‌جانبه میان هیئت‌های افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در ارتباط به اتصال شمال آسیا به جنوب آسیا و کاهش هزینه‌های ترانزیتی و ترانسپورتی در قلمرو سه کشور در کابل برگزار شد. در این نشست در مورد ایجاد کمیته مشترک تخنیکی برای تداوم گفتگوها نیز توافق صورت گرفت.

وزارت صنعت و تجارت با نشر خبرنامه‌ای نوشته که نشست سه‌جانبه به رهبری نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، چاکی‌اف، معاون رئیس جمهور ترکمنستان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان برگزار شده است.

براساس خبرنامه، این نشست در ادامه نشست‌های دوجانبه که میان سه کشور دایر شده بود، برگزار گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد یعقوب مجاهد: در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش حضور فزیکی ندارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که در افغانستان هیچ گروه مخرب به شمول داعش به شکل فزیکی وجود ندارد و امارت اسلامی هم به کسی اجازه نخواهد داد تا از خاک این کشور تهدیدی به کشورهای منطقه ایجاد شود.

محمد یعقوب مجاهد این مطلب را روز پنجشنبه (۶ ثور) در دیدار با هیاتی از مالیزیا در کابل بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار آقای مجاهد از برخورد نیک‌ مردم و حکومت مالیزیا با مهاجرین افغان در آن کشور و روابط دیرینه آن با افغانستان یادآوری کرده گفت: مالیزیا یک کشور قدرتمند و بزرگ‌ اسلامی است، امیدوارم این رفت و آمدها تقویت گردد.

وی افزود: خوشبختانه با روی کار آمدن امارت اسلامی گلیم اشغال برچیده شد و جنگ به طور کامل در این کشور ختم و امنیت سرتاسری برقرار گردید.

بر بنیاد خبرنامه وزارت دفاع ملی، در این دیدار هیات مالیزیا افغانستان را یک کشور دوست دانسته و ضمن تاکید بر همکاری‌های همه جانبه، اطمینان دادند آنچه که در افغانستان از نزدیک مشاهده نمودند، با مقام‌های کشور شان شریک خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا ۱۷ میلیون یورو را برای حمایت از افغان‌های عودت کننده به کشور اختصاص داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

اتحادیه اروپا توافقنامه‌ای به ارزش ۱۷ میلیون یورو با سازمان بین المللی مهاجرت به‌منظور بهبود دسترسی به خدمات اولیه، افزایش فرصت‌های اقتصادی، و حمایت از افغان‌های بازگشت کننده و جوامع میزبان آنان در افغانستان امضا کرده است.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه منتشر شد، گفت که این برنامه مخصوصاً بر نیازهای زنان و دختران متمرکز است.

در این بیانیه خاطر نشان شده است که از جنوری ۲۰۲۳ تا اپریل ۲۰۲۴، بیش از ۱.۵ میلیون افغان از پاکستان و ایران به کشور شان بازگشته اند.

پیتریس اوستوبز، یک مقام اتحادیه اروپا در جریان مراسم امضای توافقنامه در هرات گفت: «من از سختی‌هایی که عودت کنندگان هنگام اخراج به افغانستان با آن روبه‌رو هستند، متاثر شده ام. در کشوری که از فقر و تغییر اقلیم رنج می‌برد، و در شهری که به تازگی شاهد زلزله های ویرانگر بوده است، این واقعاً یک بحران در بحران است.»

رافایلا یودیچه، شارژدافیر اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت که جوامعی که میزبان عودت کنندگان اند باید حمایت شوند.

وی افزود: «مشارکت با سازمان بین المللی مهاجرت دسترسی به خدمات ضروری را تضمین و ازعودت کنندگان افغان و جوامع میزبان آنان محافظت می‌کند. از آنجایی که زنان و دختران ممکن به طور خاص تحت تأثیر قرار گیرند، ما اطمینان حاصل می‌کنیم که همه اعضای جامعه می‌توانند از آن بهره ببرند.»

ماریا مویتا، نماینده سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان، گفت: «همکاری مستمر سازمان بین المللی مهاجرت با اتحادیه اروپا در توانمندسازی تیم‌های ما برای رسیدگی به صدها هزار عودت‌کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر در کشور حیاتی بوده است.»

اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده است که کمک اخیر، بخشی از یک برنامه پنج ساله است که در سراسر افغانستان و در چهار کشور منطقه اجرا می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!